טיול לאוסטריה בקיץ 2017
-
שלום,
אנחנו מתלבטים האם לנסוע לאוסטריה בקיץ הקרוב עם שלושה בנים-7,9 ושנתיים.
אשמח לעצתכם האם מתאים לגילאי הילדים, כולל הזאטוט הקטן.
איפה כדאי להתמקד- טירול או זלצבורג ?
כל טיפ אחר שקשור לטיול עם קטנטנים יתקבל בברכה.
תודה רבה
-
בטח מתאים. אוסטריה מדהימה
שני האזורים שציינת מתאימים.
אנחנו טיילנו בכל אזור בנפרד, יש כאלה שמשלבים את שניהם בטיול לא קצר (10 ימים ומעלה).
מההתרשמות שלי מכל אזור, ההבדל בין שני האוזרים הוא: שבזלצבורגלנד יש יותר ערים ועיירות יפות וגם יותר אגמים יפים ובטירול יש יותר שלג/קרחונים לראות.
-
מתאים ביותר, יש שם המון מה לראות ולעשות עם ילדים
אנחנו שילבנו
אם אתם לא רוצים הרבה נסיעות עדיף להתמקם באיזור זלצבורג , הכל קרוב
תהנו
-
גיל 2 הוא יחסית גיל לא נוח לטיולים לפחות מהנסיון שלי. כדאי לתכנן טיול רגוע עם מינימום נסיעות ולהתאים אותו לקצב של הילד הקטן.
אפשר לעשות טיול כזה בזלצבורגלנד או בטירול. אין הבדל בין האזורים.
בטירול יש הרבה יותר קרחונים שאפשר לעלות אליהם עם רכבל או רכב, אבל זו חוויה לא זולה שלא כל כך מתאימה לילד בן 2.
בזלצבורגלנד יש כרטיסי הנחות אזוריים מפורסמים ומאוד משתלמים, ובטירול יש רק כרטיסי הנחה לכל עמק בנפרד. גם ההבדל הזה לא מהותי לדעתי.
בכל עמק בזלצבורגלנד או בטירול תוכלו בקלות למצוא מספיק אטרקציות ומסלולי טיול לטיול משפחתי של שבוע – שבועים.
המפתח הוא תכנון נכון ויסודי של הטיול והתאמה לכל המשפחה.
-
האם הייתם ביעדים אחרים באירופה?
מה התאים לכם? מה אהבתם?
איך הילדון מתנייד?
תוכלו ללכת איתו במנשא? (משקל? הסכמה שלו? )
מזכרוני -גיל די דפוק לטיולי טבע, הרים וכו- “אני לבד” ולא רוצים במנשא ולא בעגלה- אבל ...יכול להיות שהילדון שלכם שונה ויש לכם יותר מזל ממני.

אחרת הייתי מציעה יעד שטוח- ולא הררי.
-
אנחנו היינו בזלצבורגלנד כזוג, אבל לדעתי יש שם המון מה לעשות לילדים.
מכרה מלח
גן חיות בזלצבורג וטירת הלברון
רכבלים ומגלשות הרים (בטח יש גם בטירול)
וכרטיס זלצבורגלנד מאוד משתלם, כולל גם למשל כל מיני בריכות ומרחצאות מקורים שיכולים לסגור פינה במקרה של גשם.
מנצל”ש לשאול, לנו יהיו בקיץ בת 2.10 ובן שנה וחשבתי על טירול.
לגבי הקטן מאמינה שלא תהיה בעיה ויסכים למנשא (טיילנו כך עם הגדולה כשהיתה בת 11 חודשים) אבל לגבי הגדולה, בגיל כמעט 3 אפשר לבנות על זה שהם פחות נודניקים?
מתי הם נהיים נורמלים לטיולי טבע?

-
בקשר לטיולי טבע עם ילדים קטנים: יש ילדים שגם בגיל 4 יעדיפו חלק גדול מהזמן להיות על הגב של ההורים שלהם, ויש כאלה שהולכים יפה מאוד.
גם אם הילד חזק ואוהב ללכת, הוא לא בהכרח ילד במסלול שההורים שלו רוצים ללכת והוא עלול לעצור ליד כל אבן או שלולית.
כדאי לבנות את הכושר בארץ ולהכין אותם לטיול בחול בשביל למנוע הפתעות.
עדיף להתחיל את הטיול ממסלולי הליכה קלים ומישורים, ולהשאיר את המסלולים הקשים יותר לסוף. לבחור מסלולים שבהם הולכים וחוזרים באותה דרך כדאי לאפשר גמישות.
-
אתם מכירים את ילדכם הכי טוב,
טיול עם ילדים זה מאד אינדיוידואלי.
אנחנו מטיילים עם הילדים מאז שנולדו.
הם רגילים מגיל 0 לעשות מסלולים בארץ ולכן זה לא היה חדש להם כשהמרנו טיול בארץ בטיול בחול.
לצפות מילד שישתף פעולה אם הוא לא רגיל ללכת בשטח, זה קצת יומרני.. יחד עם זאת זה מאד תלוי באופי של הילד, בסתגלתנות שלו ובסבלנות שלכם והנכונות שלכם לסחוב אותו.
לנו יש לא מעט תמונות של בעלי סוחב ילד אחד במנשא על הגב ואת השני על הכתפיים כי קשה לו ללכת.. זה חלק מהעניין.
ולסיכום בלי קשר למה שכתבתי למעלה, אני דוגלת לקבע מקומות טיול לפי מה שהמבוגרים בוחרים ולא לפי הילדים. הם יהנו בכל מקום, בגילם הצעיר..
לטעמי ההתחבטויות מתחילות עם בני הנוער שיש להם הרבה מה לומר על כל נושא...

אז תטיילו ותסעו ותראו עולם כמה שיותר, לזכרונות שלכם וגם שלהם ( עם האלבום המתאים שתכינו ינציח את החוויה) אין תחליף!!!