אנטישמיות בקרואטיה-סלובניה?
-
לאחר שקראתי ב1001 טיפים על מקרה האנטישמיות באזור בלד, השאלה היא האם זה אירוע חריג או שתופעה זו נפוצה באיזורים אלה? בסוף השבוע הקרוב אהיה בטיול בקרואטיה-סלובניה ואשמח לדעת אם יש מקומות שבהם יחס המקומיים לא חביב במיוחד לישראלים. תודה מראש. -
אנטישמיות בקרואטיה-סלובניה?:Reההסטוריה הקרואטית במלחמת העולם 2 היא נוראה, הם עלו על המרצחים הנאציים, כיום כל תופעה של אנטישמיות היא חריגה, הייתי פעמים רבות שם ומעולם לא נתקלתי באנטישמיות. המלצה שלי היא שאין צורך להבליט את עצם היותנו ישראלים , בשום מקום בעולם.!! אל תחשוש סעו ותהנו. -
האמת המרהמעטים בעולם אוהבים יהודים, ועוד פחות מזה ישראלים. אבל, יש כאילה שלא מראים את זה, ויש כאילה שכן. אגב,גם יהודים וישראלים, לא סובלים יהודים וישראלים. והם דווקא מרבים להראות את זה. הבנת את זה ברוך? -
האמת המרה:Reאתה גם כלול בקבוצת היהודים והישראלים שלא אוהבים אותם? -
אנטישמיות בקרואטיה-סלובניה?:Reאני הייתי שם 10 ימים ולא נתקלתי בשום גילוי אנטישמיות. לפעמים היה נדמה לי שדווקא שמחים לראות ישראלים אבל קשה לדעת אם זה מאהבת כספנו או לא. -
אנטישמיות בקרואטיה-סלובניה?:Reלצערי, במערב אירופה אוהבים אותנו פחות ופחות (דוגמא כואבת: הנורבגים פעם היו מאוהבים בנו. עכשיו כשנודע להם שאנחנו מישראל, נדמה שהם שמעו גסות) . דווקא במזרח אירופה יש סיכוי לגלות ידידותיות. בקרואטיה היה לי רושם, שהמקומיים אוהדים ישראלים.