טיול למערב ארה"ב
-
שלום לכולם,
אשמח להשתמש בחכמת ההמונים ולהעזר בתובנותם ונסיונם של המטיילים באתר, אנחנו משפחה זוג + 2 ילדים בנים 10 ו 7 מתכננים טיול בספסטמבר 2017 לחוף המערבי בארה”ב למשך 32 ימים , בתכנון הגדול אנחנו חושבים לעשות את המסלול של לוס אנג’לס סאן דייגו לאס וגאס סאן פרנסיסקו, מכיוון שהאזור הוא די גדול ישנם לבטח המון אטרקציות ומקומות מהממים ששוה לבקר בהם, אשמח מאוד לשמוע ולקבלהמלצות או רעיונות לתיכנון הטיול, אין לנו נסיון קודם בארה”ב והטיול המשפחתי האחרון שהיינו בו היה ברומניה וממש נהננו, אנחנו מאוד אוהבים הרים וערים נהנים לשלב את שני העולמות בטיולים, נשמח לשמוע גם המלצות לפארקי מים שווים באזור והאם מזג האוויר בתקופה הזאת יכול להתאים לכזאת אטרקציה, אנחנו לא דתיים או שומרי כשרות.
בתודה רבה מראש
מאור
-
אני ממליץ שתערוך חיפוש בפורום, בטיפים, בבלוגים ובכתבות שבתאר זה. יש אין ספור דוגמאות של מסלולים במערב ארה”ב. ב-32 יום אפשר לכסות חלקים רבים מהמערב ולעשות יופי של טיול, ספטמבר תקופה מצוינת לדעתי.
חפש בפורום לפי מילות מפתח כגון: “טיולים במערב”, “מסלולים במערב”, “מערב ארה”ב” וכדומה ותתחיל להתרשם מהמקומות, מהאתרים ומהאפשרויות השונות.
כ”כ, אפשר לרכוש (או לחפ בספריות) את ספרה של נטע דגני על טיולים במערב ארה”ב.
-
כשאתה כותב 32 יום – (ולא נוקב במספר העגול של 30 ימים או חודש) זה אומר שיש תאריכים מסויימים? אם כן רוצה לחלוק איתנו? יש גם כרטיסי טיסה? לאן?
השיטה המקובלת אצלנו בפורום זה שאתה שואל שאלות ואנחנו עונים, ואתה בונה תוכנית מסלול ואנחנו נותנים הצעות לשיפור
אז כמו שראובן הציע – תתחיל לקרוא ולחפש רעיונות.
הנה מסלול אפשרי – מעגלי מלוס אנג’לס:
ימים 1-3 לוס אנג’לס: נחיתה והתאוששות, הוליווד, בברלי הילס ועוד, יוניברסל סטודיוס
ימים 4-6 – כביש 1 עד סן פרנסיסקו
ימים 7-9 סן פרנסיסקו
ימים 10-14 – נסיעה מסן פרנסיסקו ליוסמיטי, יוסמיטי, נסיעה ללאס וגאס
ימים 15-17 לאס וגאס
ימים 18-23 – סיבוב בפארקים המדבריים
ימים 24-26 – נסיעה לסן דייגו, סן דייגו, סי וורלד
ימים 27-29 – נסיעה לאנהיים, ושני הפארקים של דיסני
ימים 30-31 – טיסה חזרה
ונשאר לי יום ספייר

זו סתם מסגרת כללית. אפשר להתחיל מכל נקודה אחרת במסלול (סן פרנסיסקו או לאס וגאס), להפוך את הכיוון (עם כיוון השעון ולא נגדו), להפוך את המסלול לקוי (למשל טיסה ללאס וגאס וחזרה מסן פרנסיסקו), וכמובן הוספה הורדה של יעדים.
אם תקרא סיפורים והמלצות תראה שרובם ינועו לאורך המסלול שהזכרתי, והדגשים השונים של המשפחות השונות הוא במינון הימים – יותר ימים פה ופחות ימים שם.
המסלול הזה נחשב קלאסי כי הוא נותן שילוב טוב בין ערים, טבע, ופארקי שעשועים (השילוש הקדוש של טיולי בר מצווה), לא יותר מדי נסיעות, מקומות יחסית מפורסמים שבפנטזיות שלנו, וללא טיסות פנים.
וכמו שהזכרתי, במסגרת המסלול הזה יש לכם המון המון המון אפשרויות משחק.
אבל בכלל לא חייבים ללכת על המסלול הזה. ארה”ב ענקית ואפשר להוסיף ולהוריד שפע אפשרויות על פי הרצונות שלכם. סתם לדוגמא לפני כמה שנים טיילתי עם הילדים (הרבה יותר קטנים) והחלטנו לוותר לחלוטין על לאס וגאס והאיזור, כי זה מה שהתאים לנו (הטיול היה גם יותר קצר, אבל זו לא הסיבה היחידה). אולי להיפך תרצו להוסיף משהו. אולי לעלות צפונה לאתר הטבע הצפוניים יותר, אולי לשלב את ניו יורק, אולי קרוז, ואולי אלף ואחד מקומות אחרים.
כשתכנס קצת יותר לעומק, אני מציע שתבחן תאריכים מיוחדים – חגי תשרי (אם משהו רלוונטי כמו יום כיפור), חגים אמריקאיים (לבור דיי וקולומבוס דיי), ימי השבוע (יש מקומות שמתאימים יותר לסוף שבוע ויש כאלה שמתאימים יותר לאמצע שבוע) וכו’.
בכל מקרה אני יכול להציע את מדריך השלבים שלי לתכנון טיול לארה”ב.
-
ראשית תודה רבה !!!
שנית – מכיוון שאני חדש בפורום אני מבין שהשמטתי פרטים נוספים הכרחיים – אז כן יש לנו כבר כרטיסי טיסה ללוס אנג’לס מה 12 לספטמבר עד ה 14 לאוקטובר.
שוב תודה רבה המסלול שהצעת כרעיון נשמע נהדר ואכן נראה שיש בו שילוב טוב של טבע וערים, אבדוק בפורום המלצות נוספות.
-
ממליצה בחום לקרוא את הבלוגים של:
לימור http://www.lametayel.co.il/%D7%94%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92+%D 7%A9%D7%9C+myomer
הבלוג של איריס. אומנם משנת 2009 אבל הוא פשוט מצוין.
וסיפור הטיול של ליאור. מקסים.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1271052/start-0/
3 הסיפורים האלו היו הבסיס לטיול שאני בונה לקיץ הקרוב.