עונות לטרקים בנפאל
-
אשמח מאוד לשמוע או אפילו לקבל לינק לתמונות של אנשים שהיו בנפאל בעונות מרץ-אפריל ויכולים לאמר מנסיונם האישי מה גודל העניין שכותבים עליו בכל מקום בעניין מזג האוויר הלא אידיאלי לטיולים באזור בתקופה של מרץ-אפריל.
אני מדבר כמובן על הלחות, האובך, ראות, רוחות חזקות, עד כמה כל אלה היוו מטרד עבורכם או פגעו בחוויה? (רוצה לאמר – באיזה ווליום נתקלתם בתופעות האלה) שוב, תמונות ימחישו עבורי בצורה טובה.
תודה מראש לעונים

*אציין שאני מתכנן לנסוע לנפאל לחודשיים-שלושה בטווח זמנים הזה, עתה העניין הזה של מזג האוויר הוא היחיד שמערער אותי.
-
למען האמת, זו אחת התקופות הטובות לטרקים בנפאל. זו ואזור אוקטובר (שהיא יותר טובה). עדיף להימנע בעונות אחרות.מה שכן, לפעמים יש אבק באוויר או אובך עד שמגיע הגשם הראשון לעונה. כשאנחנו נסענו בעונה כזו בהתחלה באמת היתה ראות איומה כי מזמן לא היה גשם. כשיצאנו בטרק מטווח היער התבאסנו שלא רואים כלום, אבל אז התחיל לטפטף ובלילה ירד שלג – למחרת היה נוף מרהיב ומושלג ושמש נהדרת מעל, ועד סוף טיולנו לא היה אובך/אבק שוב. ממה שראיתי בתמונות אצל חברים, נראה לי שלרובם או כולם לא היתה בעיה של ראות בכלל.
-
אהלן,
אני לא יודע איפה שמעת שהחודשים מרץ-אפריל הם לא חודשים אידיאלים לטרקים בנפאל…אבל הטעו אותך ובגדול.
לנפאל יש שתי עונות לטרקים, האחת בסתיו: אוקטובר-נובמבר, השניה באביב: מרץ-אפריל. באביב מעט יותר חם מאשר בסתיו, פחות ירוק (מכיוון שזה בסוף העונה “היבשה”), אך פריחת הרודודנדרון (הפרח הלאומי של נפאל) שצובע את כל היערות ב- 50 גוונים של אדום, מחפה על על שאר החסרונות (פשוט פריחה מדהימה!!).בקיצר, החודשים מרץ-אפריל הם חודשים מצויינים לטרק בנפאל, אין לך מה לחשוש.
מצרף לך קצת תמונות מחודש אפריל.טיול מהנה,

-
היי,
אינני מבינה בדיוק על מה אתה מדבר ,
מצרפת תמונות שצולמו ב 9.4.2008 -מפון היל.
הייתה שנה מדהימה עם מזג אוויר מדהים.
מרץ אפריל . אנפורנה.
סוף אפריל תחילת מאי – אוורסט בייס קמפ,
3 הוכחות למזג אוויר מעולה וראות נהדרת.
כמובן שכל שנה שונה ומי יודע מה ההרים מכינים לנו, אבל בעיקרון אילו חודשים טובים.
יש שאומרים , ויש בזאת מן ההגיון, שבסתיו הראות עוד יותר טובה אחרי המונסון.
אבל שוב אין כאן הבטחה של 100% .
אחרי הכל ההרים מחליטים ולא אנחנו.
תהנה.
אני בכל מקרה מתגעגעת להימליה.
-
תמונות מדהימות תאי
השלישית והרביעית מפון היל?
אני טיילתי בתחילת אפריל בלאנגטאנג והיה מצויין
-
היי דרור,
2,3 ו- 4 מטרק ABC +פון היל, השאר מטרק “האגמים הקפואים”מחכה לסוף הסיפור שלך…