הולנד
-
שלום לכולם,
במסגרת קבוצה מאורגנת אני מגיעה להולנד.
האמת היא שביקרתי בה לפני אי אלו שנים.
היתי במדרודם, מדאם טוסו, בית אנה פרנק, אחד השווקים, עיירות דייגים וכמובן סרקתי את רחובות העיר.
מה תמליצו לי לעשות הפעם במסגרת יום חופשי אחד (שיוצא ביום ההולדת של סנטה קלאוס) ואחה"צ אחד פנוי?
האם כדאי ללכת לגן החיות- ארטיס?
במסגרת הקבוצה אהיה במוזיאון ואן גוך, בית המשפט לשלום כלל עולמי, מוזיאון 1948 ועוד אתרים שכרגע אינני זוכרת.
רוב תודות.
-
הולנדפרטים שוליים:
הנסיעה מתחילה ב27/11 (השבוע!!!) ומסתיימת ב5/12
אני בת 26.
ביום החופשי לא אכפת לי לעזוב את הקבוצה ולטייל לבד.
אני ברשות עצמי.
בכפרי הדייגים שמראים את ייצור הגבינה, הקבקבים ועוד כבר הייתי.
כדאי ללכת שוב?
היום החופשי הוא באמסטרדם.
אולי טיול אופניים עד בלגיה....? אני מגזימה, נכון?
ליל מנוחה לכולם
-
הולנדמאמסטרדם לגבול עם בלגיה כ- 160 ק"מ לכל כיוון.
אם את מסוגלת ולא יהיה לך קר ולא פוחדת משלג/גשם אז זה רכיבה על אופניים בהולנד יכולה להיות כיף אמיתי.
לדעתי יהיה קר מידי, רטוב מידי וגם היום קצר מידי.
-
הולנדהיי
תוכלי לקפוץ לבקר בהאג.נסיעה ברכבת מאמסטרדאם ושימוש בטראם מס' 1 שעל הציר שלו ממוקמים מדרום העיירה דלפט שם ישנם מפעלים קטנים וחנויות הניתנים לסיור וצפיה בתהליך הכנת הכלים העשויים מחרסינה כחולה ומשם צפונה למרכז העיר שם שלל מוזיאונים ובהם לדוגמה מוזיאון אשר(לא הייתי אבל קראתי המלצות) ובהמשך המסלול צפונה פנורמת מאסדך - ציור פנורמי ענק - יש גם הסברים בעברית (בדיסק שמושמע - צריך לבקש)
פנורמת מאסדך נמצאת ליד ארמון השלום - יפה לצפיה גם מבחוץ.
אם נראה מעניין ותרצי עוד מידע וקישורים - תבקשי ואפרסם לך בערב.
וכמובן שווקי חג המולד....בטח יש בערים הגדולות .
הג'מוס -
הולנדוהקישור שלא נכנס
http://www.stenaline.co.uk/ferry/routes/holland/explore-holl and/christmas-markets/
הג'מוס -
הולנדלדעתי את סנט ניקולס פספסת כי הוא הגיע ביום שבת האחרון לאמסטרדם(22.11) אבל יתכן שיש "זנבות" של אירועים (יש לו כל מיני עוזרים שמגיעים בנפרד) בעיתוי אחר- מידע כזה תוכלי לקבל הכי נכון בלשכת התיירות של אמסטרדם.
אבל- הייתי מנצלת יום מלא של טיול לאחד היעדים מחוץ לעיר כפי שג'אמוס הציע- או דן האג-דלפט
או- רוטרדם (על קו רכבת אחר) ואולי ליידן
או-אוטרכט
בעיקרון עיר/עיירה על קו רכבת אחד מסנטרל באמסטרדם.
לטעום "משהו אחר" מהולנד.
אופניים-לא בדיוק העונה להסתובב בקור ובגשם עם אופניים,ובוודאי אין צורך להרחיק עד בלגיה-אפשר גם באמסטרדם והסביבה (אבל שוב-לא ממליצה בעיתוי זה). -
הולנדמצטרפת להצעה של ג'מוס.
עשיתי את הטיול לדלפט ודן האג ברכבת לפני שנתיים.
ביום מספיקים בנחת.
לא להחמיץ את הפנורמה מסדאך.
בשתי הארים הרכבת קרובה למרכז העיר.
בדן האג יש לשכת תיירות מיד ביציאה מהתחנה בה ידריכו אותך איך להגיע לפנורמה. יתר המוזיאונים קרובים לתחנה.
מוזר, יונית. זוכרת מילדותי שסינטקלאס היה בכלל ב-5.12. אבל השנה הוא באמת הגיע מוקדם. -
נוספו פרטים...ראשית, תודה לכולכם.
לא מזמן עזרתם לי רבות בתכנון נסיעה לאיטליה.
נהנתי רבות בזכותכם.
שנית, כעת יש בידי את התוכנייה, ואוכל לשתפכם במידע החדש לי:
אגב, הייתי במקום בו מכינים חרסינה כחולה.
בטיול נהיה גם בליידן, האג, זוטמיר, וכמובן אמסטרדם.
לפיכך, לא ארחיק לכת מאמסטרדם.
את טיול האופניים כבר מחקתי...
אלו אתרים אתם מציעים בתוך העיר? מה עם גן החיות?שוק הפרחים?
כזכור, הייתי בבית אנה פרנק, מדאם טוסו, מוזיאון הסקס, החלונות האדומים.
במסגרת הקבוצה אהיה במוזיאון ואן-גוך, סיור בתעלות, המוזיאון האנתרופולוגי, כנסיות, מסגדים ובתי כנסת, בית משפט הלשום העולמי, הרובע היהודי, מוזיאון 1948.
יש לי זמן פנוי בערב אחד ויום חופשי עד השעה 17:00.
שוב תודה
-
נוספו פרטים...תבדקי שוב את התכניה אולי מזדמן לכם סיור גם בגרמניה בלגיה ולוכסמבורג.כי זה קצת מעצבן שאנשים עונים לך תשובות בעוד את מסתירה את הפרטים ומגלה אותם טיפין טיפין...
מזל שלא טרחתי לחפש לך את הטיפים שפרסמתי בזמנו לסיור בעיר האג...
וזה גם מוציא לי את החשק לנסות לעזור גם עכשיו.
ברצינות, השעה 6.30 בבוקר - בן אדם צריך לפזר 4 ילדים ואשה לדרכם ובעצמו ללכת לעבודה ובדרך הוא יושב מול המחשב ומנסה לעזור לאנשים סתם ככה כי הוא אוהב לעזור והוא אוהב לשתף בידע שיש לו ובסוף הוא מגיע מהעבודה ומגלה שהופס - שכחו לספר לו שבעצם נהיה במקום ובעצם היינו פעם במקום....
אז למה לשאול לפני שיודעים את כל התכנית?????????????
הג'מוס -
נוספו פרטים...היי, ג'מוס
אתה צודק. עמך הסליחה.
קיבלתי רק הערב את התוכנייה, ולא הייתי בטוחה כלל שהאג כלולה בטיול.
השיבוץ שם היה בספק.
מצד שני לא רציתי להפסיד זמן, מפני שהנסיעה אוטוטו...
מקווה שתבין

-
נוספו פרטים...מבין ולא מקבל... -
נוספו פרטים...ושוב אני שואלת למה את מתעקשת להשאר באמסטרדם?
בה כבר היית בעבר.
בה מטיילים במסגרת הקבוצה (חייבת להגיד שיש שם רשימה די מבולגנת,אבל כנראה הכוונה טובה)
בה יש לך במילא ערב חופשי אחרי 17.00 אחד.
אז למה לא לנצל את השהות בהולנד להכיר ערים יעדים אחרים?
-
כעת לאחר העידכון...נשמע שיהיה לך טיול מגוון, אך לא ראיתי שאוטרכט ברשימה המעודכנת, והיא עיר מעניינת (עם מגדל הפעמונים, מוזיאון תיבות הנגינה, שני מפלסי התעלה ועוד).
לחילופין- אם הטיול יתברר כעמוס- הייתי שומרת את היום באמסטרדם לקצת שיטוט ברחובות באיזי, אפילו סתם להיכנס לחנויות, לשבת בבית קפה וכד'. -
נוספו פרטים...קיבלתי את הצעותיכם ורשמתי הכל.
ככל הנראה אשוטט בנחת באמסטרדם בערב החופשי,
ואצא ממנה ביום שישי.
רוב תודות לכם! -
נוספו פרטים...יש ברוטרדם גן חיות מדהים...
שעה וחצי ברכבת