טיול בג'אספר ובאנף
-
היי
חושב להכניס גם ביקור בפארקים ג’אספר ובאנף ב- road trip שאני מתכנן בקיץ הבא.
על ארה”ב אני כבר יודע המון, איך הפארקים מתפקדים, קמפינג, טרקים, היתרים וכו’…
אבל אין לי מושג על קנדה. איך מתנהלים הפארקים הלאומיים, איך הקמפינג, איזה אופציות למסלולי טיול יש שם, ומה העלויות.
הכיוון הוא להתחיל מונקובר > ג’אספר > באנף > קלגרי > ווטרטון > ואז לחזור לארה”ב דרך גליישר פארק.
אשמח לקבל קצת מידע בנושא.
תודה
-
אתה מוזמן לקרוא את סיכום הטיול שלי מקיץ 2014, שחופף את המסלול שלך פחות או יותר:
לגבי הפארקים הלאומיים הקנדיים, התשלום הוא פר יום ביקור בפארק. ניתן לרכוש פס שנתי, כאשר למטייל בודד יש עלות מסוימת ולקבוצת מטיילים (עד 4 מטיילים) העלות היא כפולה מזו של מבקר בודד. הפס המשפחתי עלה ב- 2014 באיזור 130 דולארים קנדיים. אז זה היה בערך אותו דבר כמו דולאר אמריקאני. היום זה הרבה פחות. לטיול של שבוע ברוקיס הקנדיים, רכישת הפס השנתי כדאית
יש מרכז מבקרים של הרוקיס הקנדיים במרכז באנף וגם במרכז ג’אספר. לא זוכר אם יש גם בפילד.
אפשרויות ביקור – עדיף להתיעץ במרכז המבקרים. לגבי קמפינג – אין לי מושג. אני חושב שההתנהלות דומה לזו בארה”ב. מציע שתבדוק באתר האינטרנט של Parks Canada.
-
קמפינג קנדההמערכת קצת מזכירה את האמריקאית,
יש קמפינגים שהם פרובינציאלים שמזמינים דרך הספק של BC PArks שעכשיו הוא חברת Discovery( או משהו כזה- יש קישור מהאתר של פארק BC) . ניתן להזמין 3 חודשים לפני הזמן המבוקש. לא כל אתרי הקמפינג ניתנים להזמנה ולא כל המקומות באתר ניתנים להזמנה, חלק זה על בסיס מקום פנוי.
פארקים של ג’ספר, באנף ויוהו הם פארקים לאומיים ואותם צריך להזמין דרך Canada Parks. לקיץ אפשרי להזמין מינואר.. ושוב גם פה לא תמיד יש אפשרות להזמין. ביוהו למשל אין אפשרות.
באוגוסט האחרון יצאנו מונקובר בצהריים והחלטנו להתקדם כמה שאפשר לגולדן ללינה לפני הכניסה ליוהו ( כדי להיכנס מוקדם לקמפינג שלא מקבל הזמנות)… בפועל הגענו לחושך באזור הישוב סיקמוס ופשוט נכנסנו לאתר פרטי- לא הבדל גדול במחיר בשביל רק להקים אוהל ללילה…
למחרת היינו ב-11 בכניסה לאתר הקמפינג של קיקינג הורס ביוהו- והיו מקומות. האתר מצוין והיינו מאוד מרוצים ( לשים לב שיש שעה הבדל בזמנים בין רוב BC לאזור ההררי, כשנוסעים ליוהו) ומשם עשינו את אגם אוהרה.
בשאר הרוקיז היינו בשנה אחרת ולא בקמפינג- אז אני לא יודע כמה מהר צריך לתפוס שם מקום מראש. אני יכול להגיד לך שיש ב-BC פארקים שאתה חייב לתפוס בדיוק ביום הראשון שניתן להזמין כי הם מתמלאים במהירות…
קח בחשבון שאם אתה לא מזמין לינות קמפינג מראש באזור- אתה תמיד תצטרך לנסוע לחפש פרטיים ( או פרובינציאלים) מרוחקים יותר כמו למשל גולדן או אולי קנמור…
לעיתים מאפשרים overflow בחלק מהמקומות- אבל גם הם עשויים להתמלא בקיץ.
נסיעה טובה!