טיול לקוסטה ריקה
-
שלום לכולם
אנחנו משפחה שנוסעת לטייל בקוסטה ריקה בסוף דצמבר. ילדה בת 22 וילד בן 13. אני אשמח לקבל המלצות לאן לנסוע , המלצות לאתרים, איך לתכנן את הטיול? והמלצה לתחבורה במקום. בדכ אנחנו שוכרים מכונית ומטיילים אבל הבנתי שבקוסטה ריקה עדיף אחרת. אנחנו נהייה 11 יום ואחכ טסים לקובה. תודה רבה
-
אני לא יודע מאיפה שמעת את זה, אבל הרבה מאוד מטיילים עם רכב בקוסטה ריקה. רק רצוי שיהיה 4x4. אני למשל לא שוכר רכב, ככה שזו גם אפשרות, אבל בהחלט אפשר עם רכב.
מעבר לכך לא כתבת מה מעניין אתכם. הזמן שלכם לא ארוך, מה שאומר שתצטרכו להתמקד באזור ולא לראות בצורה ממצה..לא תרצו לקבל מסלול ממוקד חוף כשאתם מחפשים מסלולי טבע…
-
אנחנו גם עם 2 ילדים בוגרים חזרנו מ- 10 ימים בקוסטה ריקה, ושכרנו רכב 4*4 והיה נהדר .
ממליץ לכם לשכור רכב !!
3-4 לילות במנואל אנטוניו
2-3 לילות בלה-פורטונה
2 לילות מונטה ורדה
אפשר לשלב גם איזור פואס וגני לה-פאס
ומקומות נוספים – תלוי בזמן שאם מקציבים לקוסטה ריקה.
היינו במלנות נהדרים וניתן לקרוא עליהם בטיפים שכתבתי, ואשמח לסייע מעבר לזה אם ישנן שאלות
שימי לב שכפי שהבנו – דצמבר ותקופת הקריסמס זו העונה החמה, יהיו הרבה תיירים דבר שיתבטא בתורים לאטרקציות (אולי נדרשת הזמנה מראש), וכד’
בילוי נעים
-
תודה רבה על התגובה. אנחנו אוהבים טיולי טבע אך מסלולים קצרים עד 5 קמ ובעיקר אוהבים ים וחופים יפים . אני חושבת שבקוסטה ריקה צריך לטעום קצת מזה וקצת מזה. לא בכל מקום יש הרי געש יערות גשם. אשמח לדעת איפה אפשר להזמין את האטרקציות. איך מגיעים עצמאית לטורטוגרו והאם כדאי להגיע לשם לא בעונת ההטלה. תודה
-
במנואל אנטוניו יש מסלולים מקסימים וקצרים וחוף ים, כך שניתן ללכת בטבע להינות מחוף מדהים במקום אחד !!
גם בלה-פורטונה (פארק מיסטיקו) וגם במונטה ורדה (סלבטורה) ישנם מסלולים יפים ביותר שמשלבים גשרים תלויים וארוכים.
טרטוגארו – לא הייתי
מקריאה – אפשר לתכנן חבילות טיולים כולל נסיעה ברכב ושייט מהמלון בסן-חוזה
-
בטורטוגרו אפשר לראות חיות גם בשייט (תלוי במזל). לנו למשל זה היה אחד המקומות שראינו בו הכי הרבה חיות ומקרוב. ככה שאני חושב שעדיין שווה להגיע לשם גם אם אין הטלות.
לגבי איך להגיע עצמאית- כל המידע נמצא בצד שמאל של הפורום תחת שאלות נפוצות.
לגבי הזמנת אטרקציות- אפשרי בהרבה מהחברות להזמין היום באינטרנט. תעברו על מדור הטיפים פה בלמטייל או באתרים בינ”ל שנותנים חוות דעת ותראו עם מי תרצו לעבוד ועד איזו רמה תרצו להזמין מראש דברים.
אם אתם עושים טורטוגרו שיקח לכם יומיים נשארתם עם 9 ימים, האם הם נטו או כוללים ימי טיסה? כי אם ימי הטיסה כלולים שעות הנחיתה/המראה חשובות לדעת איך אתם מתכננים את השהות. כמו כן תצטרכו להחליט לגבי הרכב- כי עם רכב אפשרי להיות יותר גמישים בחלק מהדברים, ואם בתחבורה ציבוירת- אז צריך לערוך את המסלול בהתאם...
-
תודה רבה על תשובתך. איך אתה מתנייד ממקום למקום? מונית? תחבורה ציבורית?
ושאלה נוספת
האם כדאי לנסוע לטורטוגרו בדצמבר?
-
בין ישובים אני מתנייד באוטובוסים. לאטרקציות בעיר/פאתי עיר במוניות.
כמו שכתבתי- לדעתי טורטוגרו שווה בכל זמן , בגלל מה שציינתי- אבל אם אתם ממש רוצים לראות הטלות- יש לכם סיכוי טוב יותר בדצמבר לראות בשמורת אוסטיונל בפנינסולת ניקויה…
אם אתם בוחרים בזה- תוותרו על טורטוגרו ותעשו ב-11 יום ( עדיין לא אמרתם אם נטו או ברוטו) את מונטה ורדה-פורטונה-אוסטויונל ואם יש מקום ורצון לנוף אחר אתם יכולים להכניס גם את שמורת רינקון דה לה וייחה ליד ליבריה, או דברים אחרים שקצת פחות מתוירים.
-
אנחנו מגיעים ב 25 לדצמבר בצהריים ועוזבים ב 5 לינואר בבוקר. כך שיש לנו 10 ימים מלאים. אני רוצה להיות בארנאל,, הר הגעש פואס והמפלים מנואל אנטוניו ואולי גם טורטוגרו או מונטה ורדה. איך כדאי לתכנן את הטיול וכמה ימים בכל מקום? איזה אטרקציות אפשר לשלב. הילדים אוהבים אקסטרים אני פחות אבל אפשר לשלב.
כנראה שניקח רכב . האם ההתניידות בתחבורה ציבורית לא מסורבלת למשפחה? האם זה מוזיל משמעותית את ההוצאות? תודה
-
תחבורה ציבורית לא הכי זולה בקוסטה ריקה. בקווים מסוימים יכול להיות כ- 3$ לשעת נסיעה ואז זה לא מוזיל המון כשמדובר ב-4 אנשים, למיטב הכרותי עם מחירי ההשכרה במדינה.
אם אתם נוחתים בצהריים ועוד אוספים רכב, ומאחר וממשיך ב- 18:00. רוב הסיכויים שאת הלילה הראשון תעשו ליד השדה. ממליץ להזמין לינה מראש בגלל החג.
ב-26 אתם יכולים לצאת על הבוקר לפואס ולסיים את החצי השני של היום במפלים לה פאז או להתקדם ללה פורטונה. אתם יכולים להקדיש 3 ימים ללה פורטונה וסביבתה, וגם לעשות בה אטרקציות. וב-30 לנסוע למונטהורדה ורדה ולהיות בה עוד יום מלא ואולי גם ב- 1 לינואר. פה אפשר לבקר ביער עננים ולהשלים אטרקציות שלא נעשו קודם כמו קנופי, גשרים תלויים וכיוב’. מאחר והשני לחודש הוא יום שני ומנואל אנטוניו עשויה להיות סגורה. הייתי אולי נוסע קודם לאוסטיונל לראות את הצבים (בתקווה) ומשם ליומיים במנואל אנטוניו וחוזר בסוף היום השני לאזור שדהת. יוצא קצת נסיעות ארוכות בשביל אוסטיונל, בתקווה שישתלם...