10 שבועות במרכז אמריקה
-
חבר שלי ואני טסים ב1.1 למרכז אמריקה לעשרה שבועות.
פנמה שבוע, קוסטה ריקה שבוע, ניקרגואה שבוע, גואטמלה שלושה שבועות, מקסיקו שלושה שבועות, קובה שבוע (אנחנו שוקלים לקצר מעט את גואטלה ולתת קפיצה לג’מייקה – אם מישהו היה ויכול לתת קצת אינפורמציה).
מה עלות של טיול כזה ללא כרטיסי טיסה הלוך ושוב, נטו מרגע הנחיתה ועד רגע ההמראה כולל נסיעות, אפילו טיסה פנימית מניקרגואה לגואטמלה, הוסטלים עם חדרים זוגיים ברמה ממוצעת עד טובה (לא מתכוונים “להתכלב”), אכילה במסעדות לפחות פעם-פעמיים ביום גג וכמובן ביקורים בכל האטרקציות. אנחנו לא מחפשים להתקמצן אבל גם לא להגזים. איך זה עובד מבחינת הוסטלים? ארוחות במסעדות או שניתן לבשל בהוסטל? עלויות של אטרקציות?
תודה לכל מי שיכול לעזור

-
לגבי תקציב יש את גישת התקציב שלי שמובאת תחת שאלות נפוצות בצד שמאל של הפורום. תנסו לעבוד איתה, אם כי ב תוכנית שלכם קצת קשה יהיה להשתמש בעיקר להתחלה…
מה שכן, מהניסיון שלי בטיולים, הייתי מציע לכם לשקול את ההתחלה. אתם עומדים לבלות כל שבוע בכ- יומיים רק נסיעות מגבול לגבול. לדעתי בעיקר תשישו את עצמכם לקראת ההמשך... זה ממש כמו נסיעה של סימון וי שהיינו פה. וכנראה שלעולם לא תחזרו לשם. הייתי מציע לקחת את כל שלושת השבועות הראשונים ולבקר במדינה אחת, אולי עם חציה קלה של הגבול לאחרת לכמה ימים ולהיות ולהכיר את המקום כמו שהוא ראוי לו.
-
כולם רוצים לקפוץ לג’מייקה, בפועל לדעתי אחוז בודד עושה את זה.
זה שג’מייקה היא אי קריבי לא הופך את הגישה אליה לקלה, הטיסות יקרות ממרכז אמריקה (טיסות זולות יותר יוצאות ממיאמי) וזו מדינה יקרה באזורים מסוימים ואלימה באזורים אחרים. לא הכל רגאיי ודבש
מבחינת עלויות, ברוב המדינות אפשר למצוא ארוחה במסעדה מקומית ב3-10 דולר. הוסטלים יש מכל הסוגים, תקציב בגדול זה 5 דולר למדינות עניות ועד 15-20 דולר ליקרים יותר. יש היצע בשפע. זה טיול יבשתי, כלומר תזרמו איתו. טוב לכם במקום אחד? תישארו שם ואל תחשבו על הפיספוס של היעד הבא