קורקובדו
-
אני טסה בשבוע הבא לקוסטה ריקה, לבד. אני רוצה להתחיל את הטיול באוסה פנינסולה, חשבתי להתחיל מפורטו חימנאז ולצאת לטרק הקורקובדו ואח"כ להמשיך לבאייה דריק. אני רוצה לטרק עד כמה שאפשר, לצלול ולעשות יוגה. השאלות - איך הכי טוב להגיע מסאן חוזה לגולפיטו בתחבורה ציבורית? האם אפשר לצאת לטרק הקורקובדו מפורטו חימנאז ולסיים בבאיה דריק או שצריך לחזור לפורטו חימנאז? בשביל לצאת לקורקובדו צריך להזמין מראש? כי אני רוצה להגיע לשם ואז לבחור סוכנות ולצאת איתם.אשמח לקבל המלצות על סוכניות וכל מידע רלוונטי.
תודה רבה
-
בעיקרון את יכולה ללכת רק על קו החוף ואז מקרטה ( הצד של פוארטו חימנז- כשעתיים+ נסיעה לשמורה) ללה לסירנה ללילה אחד או שניים ואז להמשיך על קו החוף עד לתחנת הסיום ליד דרייק ביי.
יש חובה היום לקחת מדריך לקורקובדו. יותר מסוכנות- צריך מדריך. ואז את יכולה לקבוע לו מה המסלול הרצוי לך. לא בהכרח תמצאי בדיוק אנשים או סוכנות שיוצאת עם קבוצה מאורגנת בדיוק במסלול הזה… יש גם מי שמקצרים את החלק לה סירנה- דרייק ביי עם סירה.
את האישורים והתשלום לכניסה לשמורה ( ואם את רוצה אוכל- הכל צריך להיות מוזמן מראש) צריך להסדיר מראש. אל תגיעי בסופ”ש כי אז לא תוכלי לארגן כלום בפוארטו חימנז, וגם כשתוכלי – יתכן ועדיין תצטרכי להמתין מסיבות טכניות להיכנס לשמורה.
לא הבנתי למה את רוצה להגיע לגולפיטו אם את רוצה להגיע לפוארטו חימנז? כי יש אוטובוסים מסן חוזה לפוארטו חימנז. ( לטרנספורטה בלנקו יש שניים, לדעתי יש עוד חברות)
-
תודה גדליהו, חשבתי שצריך סירה בכל מקרה כדי להגיע לפורטו חימנאז. זה נשמע מסורבל כל ההכנות ליציאה לקורקובדו. אני אעשה את זה בפורטו חימנאז. בכל מיקרה אני רוצה להגיעה גם לבאייה דרייק.
-
סירה צריך בשביל להגיע לבאיה דרייק במרבית חודשי השנה. ככה שתצטרכי אותה אולי בשביל לצאת. לפוארטו חימנז אפשר באוטובוס והרבה יותר קל מאשר להמר על הסירה היחידה שמגיעה מגולפיטו.
המסלול מאוד שווה , לדעתי האישית, ופוארטו חימנז זכורה לי כעיירה חביבה, ככה שגם זמני ההמתנה שהיו לנו בה, היו בסה”כ מהנים.
-
אנחנו היינו לפני שנה בבאיה דרייק. ישנו שם 3 לילות והייתי נשארת עוד כמה ימים. הגענו עם רכב 4X4 אבל רוב התיירים מגיעים לשם בשייט מסיירפה. העיירה קטנה וקסומה. יש שם גם כמה הוסטלים, וכמה סוכנויות שמסדרות את הטיולים לקורקובדו, לצלילה/שנורקלינג בקנו איילנד. ואפשר לסגור גם במקום. בקורקובדו אפשר לעשות טרייק עם לינה באוהל במקומות מוסדרים בשמורה. אבל כל הטיולים חייבים להיות בהדרכה צמודה ומדובר במחירים לא זולים.
-
תודה יעל. כמה יקר? למה להתכונן?