עזרה בהחלטה על טיסה
-
אהלן,
אני בן 19 לפני גיוס ואני רוצה לחוות
משהו מטורף אחרון לפני הגיוס!
אז כמובן שחשבתי על טיסה לחול לאיזה סופש
ומכיוון שכל חבריי התגייסו
חשבתי על האופציה לטוס לבד.
אני קצת חושש אז רציתי לשמוע מחברה שעשו את זה מהם אומרים על טיסה לבד לארבעה ימים בגיל הזה לפראג או ברלין? האם מומלץ ? אני מתכנן לטוס בדצמבר הקרוב לסופש
-
אין בעיה לבד אבל סע למקום שמעניין אותךבכלל לא מטורף לנסוע לבד אבל אם להשתמש בטרמינולוגיה שלך אז קצת מטורף לנסוע למקום שלא מעניין אותך בצורה בלתי מאורגנת – במיוחד אם זו הנסיעה הראשונה שלך
אז תתחיל בלחשוב מה מעניין אותך לראות ולעשות ובהתאם תבחר את היעד
-
נסעתי לבד כמה פעמים כולל כשהייתי רק שנה-שנתיים יותר ממך.
- כמו שהדרקון אמר – סע למקום שמעניין אותך.
- אף אחד לא מחכה לך בעיר גדולה אז תתכונן מראש מה יש לעשות במקום הזה. בטיולים עירוניים אני אוהבת להיות יחסית גמישה אבל עדיין יש לי רשימה של מקומות ואתרים שאני רוצה להיות בהם. המקומות שאתה הכי רוצה להיות בהם – תבדוק שעות פתיחה והאם צריך להזמין מקומות מראש.
- תזמין מיטה בחדר משותף באכסניה ותצטרף לסיור ״חינם״ בעיר. אלה דרכים מצוינות להכיר אנשים חדשים בגילך.
- תדע מראש איך מגיעים משדה התעופה לאכסניה שלך וגם איך עובדת התחבורה בעיר. לדעתי בפעמים הראשונות שמגיעים לבד לעיר זרה, במיוחד בלילה, זה המקום להשקיע 10€ בשאטל למקום הלינה, אפילו שכרטיס תחבורה רגיל יעלה 1.5€.
- ספציפית מבין שתי הערים שציינת הייתי בוחרת בברלין. פראג עיר קטנה ומקסימה אבל הרבה ממה שיש ״לעשות״ בה זה להסתובב ולראות אזורים יפים, פחות ״אתרים״. לטעמי זה משהו שפחות כיף לעשות לבד. זה משהו שיותר כיף לחלוק עם מישהו.
-
אני טיילתי מספר פעמים לבד הן בטיולים קצרים באירופה והן בטיולים אערוכים בסין.
אני אפילו אוהב יותר לטייל לבד כיוון שכאשר מטיילים לבד לא צריך להתפשר, אתה הבוס של עצמך אתה רתאה את מה שמענייןא אותך, תאכל במקומות שמעניינים אותך,תבלה במקומות שאתה רוצה ולא יהיה את הויכוח המתמיד הזה לאן הולכים.
מה שכן גם כל האחריות בטיול כזה היא עליך, אתה צריך לסגור טיסות מלונות,השכרת רכב אם צריך, לנמצוא אתרים שתלך אליהם,כיצד מגיעים עם התחבורה הציבורית ועוד