סקי בגיאורגיה (גרוזיה)
-
למכורים שלום,
בתקופת החגים האחרונה טיילתי (למרות המלחמה) בגיאורגיה, כמכור ללבן התעניינתי וחיפשתי אתרי סקי.
ממצאי בנושא הם כדלהלן:
בקוריאני - האתר הותיק וה"מסורתי של גיאורגיה, ממוקם לא רחוק מבורג'ומי, מקור המים המינרלים המפרוסמים של גיאורגיה. מתאפיין (להבנתי) במסלולים מתונים, ובכלל האתר לא גבוה במיוחד, נשמע לי טוב למתחילים.
עוד פרטים תמצאו פה: http://www.bakuriani.ge (לינק בתחתית העמוד).
גודאורי - האתר המודרני והיותר גדול בגיאורגיה, ממוקם על הדרך הראשית מצפון לטביליסי. מלבד העובדה שהאתר לא גדול כמו במערב אירופה, נראה ונשמע כמו אתר חביב ליומיים או 3 של גלישה לכל הרמות.
עוד פרטים תמצאו פה: http://www.gudauri.ge (לינק בתחתית העמוד).
מעבר לכך אני מבטיח לכל מי שיבקר בגיאורגיה הרבה אוכל טוב, נופים משגעים ומעל הכל אנשים חמים בלב ומקבלי פנים בצורה יוצאת דופן (כל זאת למרות הדעות הרווחות לגבי גרוזינים בארץ).
אם אני אטוס לחופשה שכזאת הייתי מנסה לשלב את שני האתרים (יום לנסיעה ביניהם) כי כל אחד בפני עצמו קטן לשבוע, ועוד יום טיול באזור האתרים, בורג'ומי, חזבגי וכמובן טביליסי.
שכחתי כמובן לציין שהמחירים אמורים להיות זולים משמעותית ממערב אירופה, ממליץ לבדוק...
רם. -
סקי בגיאורגיה (גרוזיה)יש קסדות מרובעות או רגילות???
-
סקי בגיאורגיה (גרוזיה)לא מצחיק, נסה שוב.
דווקא סקי בגיאורגיה זה משוה שהייתי רוצה לנסות, יש שם מספיק הרים גבוהים ויש מספיק אפשרויות לאופ פיסטים מעולים, האתרים עצמם לא כאלה מושכים, בעיני.
נראה... הכל בסופו של דבר עניין שלכסף וזמן -
I will let Mr Putin knowmaybe he can meet you there in person
Hopefully, you are not going to be staying in Club Med Gulag
-
סקי בגיאורגיה (גרוזיה)לא מצליח להעלות תמונות מגודאורי. וחבל. (דביל מחשבים שכמוני)
העברתי את החורף האחרון בגאורגיה.
אני אוהב את גאורגיה בכלל, ואת גודאורי בפרט.
מדובר באתר עם פוטנציאל אדיר, ומיצוי חלקי ביותר.
הרי הקווקז מגיעים לגובה של יותר מ 5000 מטר על שטח אדיר.
השלג נמשך כמעט עד אפריל.
אין אפילו עץ אחד באתר - פוטנציאל אין סופי ל offpist.
המסלולים רחבים מאוד.
סקיפס עולה משהו כמו 10$ ליום אם אני זוכר נכון.
השכרה של ציוד סנובורד ליום פחות מ 20$, סקי אפילו זול יותר.
האוכל באתר נחמד וזול.
אין כמעט אנשים על ההר.
אבל ומדובר באבל גדול. יש רק 4 מעליות על האתר.
מסלולים מסודרים יש בערך 7.
2 שחורים 2-3 אדומים 2-3 כחולים
אני ממליץ לשכור ציוד בטיבילסי. במיוחד במקרה שמדובר בסנובורד.
ציוד סקי אפשר על ההר.
שעתיים נסיעה מטיבילסי - סעו עם נהג, לא משנה כמה אתם יודעים לנהוג אלא אם כן השם משפחה שלכם מסתיים בשווילי או בג'וחדזה, אחרת אתם לא מסוגלים לנהוג על כבישי גאורגיה.
אין לי מושג לגבי חיי הלילה בעיירה - אבל לא הייתי בונה על מסיבות מטורפות. בטיבילסי של לפני המלחמה המצב היה סביר.
ואין חטיף אנרגיה טוב יותר מצ'וצ'חלה בזמן גלישה.
ולא משנה מה קורה אל תקללו אמא של גאורגי. -
I will let Mr Putin knowראיתי אותו גולש, דווקא לא רע בכלל. אחלה מדריכי סקי יש ל ק.ג.ב. -
אופניים בגיאורגיהרכבתי בגירורגיה ביולי עם חברת בוץ למשך שבוע מזה כארבעה ימים סביב הדרך הצבאית באזור גודאורי.
המדרונות נראים גן עדן לאופפיסט אנסה לצרף תמונות
אגב שבוע אחרי שעזבנו אותם הם לא הצליחו להסתדר לבד והתחילו מלחמה
עם השכנה הקטנה ממזרח.
ביי, גדי