ביגוד לטיול
-
היי
אני טס עוד שבועיים לכמה חודשים במזרח אפריקה, הטיול יכלול הרבה טרקים בגבהים וגם טיולים בערים וכפרים.
קצת מתלבט איזה ביגוד לקחת.
יש לי מעיל regetta great outdoors שהוא מחמם ועמיד למים שנראה לי שהוא יהיה יותר מדי לפעילות מאומצת, בנוסף יש לי סופטשל דק שגם עמיד למים ברמה טובה (מתחת לברז לא הרגשתי רטיבות בכלל) אבל לא מחמם בכלל. יש לי גם חולצות ומכנסיים טרמים.
קצת התבלבלתי מכל עניין הפליזים-סופטשלים-מעילים.
עדיף משהו שישמש אותי גם כביגוד יום-יומי.
האם כדאי לקחת את המעיל? או שהוא לא יהיה שימושי.
חשבתי על לקנות ג’קט פליז ובמקרה שירד גשם לשים מעל את הסופטשל. או שעדיף מעיל גשם.
בקיצור התבלבלתי, אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר.
תודה
-
לדעתי האישית, עדיף שיהיו שני מעילים נפרדים: אחד שחוסם גשם (וגם רוח), ואחד שמחמם.למה? כי בטרק, אם לא יורד גשם, אתה עשוי לטבוע בזיעה שלך מרוב שתזיע בתוך מעיל אטום, כשהגוף מתאמץ. עדיף לשים פליס עליך אם קר, כי הוא לפחות נושם.
לעומת זאת, יש גם את המקרה ההפוך – יורד גשם, אבל חם, כמו שקורה באזורים טרופיים (אוגנדה למשל). במקרה כזה אתה רוצה מעיל גשם כדי לא להירטב, אבל שום דבר שיחמם אותך מעבר לחום הקיים.
זה גם מה שלקחתי איתי לאפריקה: מעיל פליס לימים קרים, מעיל גשם קל משקל לרגעי הגשם. אם צריך את שניהם גם יחד, שמים אחד על השני.
-
תודה על התשובה,
אז אתה ממליץ להשאיר את המעיל בבית ולקנות מעיל פליז ומעיל גשם קל?
או שהסופטשל שיש לי יספיק במקום מעיל גשם?
קשה לי לקשר בין התחזית שכתובה באינטרנט למה שזה באמת, לצפות לגשם כמו שהיה בימים האחרונים בארץ או שזה פחות מזה? (מתחיל באוגנדה)
-
מזרח אפריקה זה אזור עצום. בכל מקום יש מזג אוויר אחר (הרי במעלה הקילימנג’רו יש שלג ובסוואנה שמתחתיו יכול להיות חום אימים, ואין לי מושג מה מזג האוויר עכשיו במקום אליו אתה נוסע.בחיפוש ברשת תמצא ממוצעים לעונה לגבי כל יעד ויעד. איך זה באמת? תשווה את הטמפרטורה למה שיש בחוץ ולמה שאתה מכיר מישראל. אתה נוסע לאזור גיאוגרפי רחב, עדיף שתהיה מוכן גם לגשם של חצי שעה וגם של יום שלם.
יש כל מיני סוגי סופטשל. אין לי מושג מה יש לך כדי לתת עצה. כמו שאמרתי, אישית ההעדפה שלי לא לערבב בבגד אחד גם אטימות לגשם וגם חימום. מה גם שסופטשל רגיל, כלומר לא מאוד יקר, לרוב לא אטום כמו מעיל גשם של ממש, ואם נתקעת בללכת שעות בגשם כבד אכלת אותה.
זו ההעדפה שלי. יש כאלו שמשוגעים על סופטשל, אז אולי תהיה להם דעה אחרת.
יש, אגב, פורום ציוד שאפשר לשאול גם בו.
-
אחלה תודה רבה