צ'יינה ביי
-
מצויידים בשלל עצות מכם, חברי הפורום, ומבלוגים על טיולים לשנגחאי ולבייג’ין, טסנו לסין. עם הגעתנו לשדה התעופה בשנחאי, המרנו דולרים בסינים (וכן נעזרנו בלובשי החליפות ולא קרה משהו רע עם זה). לקחנו את הרכבת המהירה והופס – הגענו למרכז שנחאי. מזג האוויר היה קר וגשום לתפארת. ברכבת התחתית הרחנו ריח לא נעים. הריח הזה ליווה אותנו במשך כל ימי שהותנו בעיר גם כשהשמש זרחה. אין לי מושג אם זה בגלל שצריך לאוורר את הרכבות האלו או שזה קשור לזיהום האוויר בכלל, הרגשתם בזה? בכל מקרה, טיילנו בכל האתרים האפשריים ולמדנו לעמוד על המקח בשווקים (“או קי , או קי, גיב מי 20”).
לאחר מכן, נסענו עם הרכבת המהירה (הזמנו כרטיסים לנסיעה ברכבת בבית המלון ומונית לקחה אותנו לתחנת הרכבת. היא אגב צמודה לשדה התעופה לטיסות פנים שלהם) לבייג’ין. שם חיכתה לנו מדריכה מ”יונאן אדבנצ’ר – באנגלית זה נקרא כך: “yunnan adventure travel”. אל המדריכה הצטרף נהג. תכנית הטיולים נקבעה עוד בארץ. היא כללה את החומה הסינית, העיר האסורה, גן חיות (דובי הפנדה המסכנים היו מבודדים והפילים היו כלואים בתוך תאים קטנים למידותיהם. זוועה!), גן בוטני, טיול בריקשה בחוטונגים, ביקור באחד הבתים שם, מתחם האומנות 798 , מקדש השמיים והר הנקרא – Fragrance Hill – טיפסנו 2400 מדרגות כדי להגיע לפיסגה. לא, לא נשארנו שם, היינו צריכים גם לרדת...הרגליים אחר כך לא תיפקדו. ההדרכה הייתה מעולה. הלו”ז השתנה בהתאם למזג האוויר אך היינו בכל האתרים עליהם סיכמנו. סין לא דומה לשום ארץ שהיינו בה. היא מעניינת, (המדריכה סיפרה לנו גם על חוקים שנגזרים עליהם בכל פעם, אותם הם מקבלים בצייתנות) זרה ומוזרה. לכל מי שמתלבט, מייעצת לנסוע,להכיר, לחוות, להרגיש ולו לפעם אחת. תודה לכם, על היעוץ והעידוד. היו לי המון כאבי בטן לפני הנסיעה ואתם הקלתם עלי -מאוד. שיהיו רק נסיעות וחוויות טובות לכולכם. אורה
-
בוקר טוב
מה היה אורך שהותכם בסין?
האם טיול שאורגן ע”י חברה מסין?
מה כלל אירגון זה אם אכן היה.
יש לי כוונה לנסוע לסין באוקטובר שנה הבאה ואני מנסה להבין אם יכול לעשות זאת לבד.
תודה
רפי בועז
-
רפי שלום.
היינו 10 ימים בסין. חמישה מהם בשנגחאי וחמישה בבייג’ין (נטו).
בשנחאי אין בעייה להסתדר באופן עצמאי. יש שיגידו שגם בבייג’ין, אבל אני חששתי, לכן נעזרתי שם בסוכנות תיירות סינית , לה יש מדריכים דוברי אנגלית ברמה טובה.הם יכולים לדאוג גם לבית מלון, אך אנחנו הזמנו באופן עצמאי. השירות כלל איסוף מתחנת הרכבת בתחילת הטיול .בכל בוקר היא חיכתה לנו בלובי ועלינו ביחד לרכב. בכל סיום טיול, החזירו אותנו לבית המלון. בסוף השהות גם הסיעו אותנו לשדה התעופה . המדריכה תמיד אמרה שבכל בעייה או שאלה, אפשר ליצור איתה קשר והיא תסייע. מעבר לכך שההדרכה הייתה מעולה, היא דיברה בפתיחות רבה על החיים בסין. על מערכת החינוך, על החוקים, על המסורת . שיחות אלו תרמו מאוד.
-
ברוכה השבהתודה על העידכון!
כיף לשמוע שנהניתם, ושהתובנות והעצות שקיבלתם כאן הועילו. נראה שהיה לכם יופי של טיול.

-
שלום רפי.
אנחנו היינו באוקטובר האחרון שבוע בסין. הנה סיכום מפורט של הטיול בבלוג שלי – http://wp.me/PWw18-x4
מקווה שזה יעזור ואל תהסס לשאול אותי עוד שאלות.
ניר
-
תודה. אקרא ואשמור הזכות לפנות
-
תודה על המידע
האם אפשר לקבל פרטי החברה הסינית?
רפי
-
בשמחה. המייל הוא: [email protected]
אשת הקשר היא: renee
זו כתובת האתר שלהם. www.yunnan adventure.com
אם תהיינה לך שאלות נוספות , אתה מוזמן לשאול.
-
תודה על המידע. אנצל עזרתכם לפי הצורך