דלתות וחלונות
-
מדלת לדלת בניה בהנחה מדוייקת בלי מלטאורי, תמונות נפלאות ומזכירות נשכחות!
הבנייה של האינקה, אולי דווקא בגלל היותה ללא מלט, הייתה עמידה מאד לרעידות אדמה. גם הצורה הטרפזואידית של החלונות והדלתות הותאמה לשכיחות הרבה של רעידות האדמה החזקות באזור.
ה"שלושה חלונות" שלך, הזכירו לי את מקדש שלושת החלונות של מאצ'ו פיצ'ו. היות שאין לי תמונות דיגיטליות מצרפת תמונה מהרשת -מדהימה בעיני (יש לי תמונה דומה, טוב, בערך
)
http://www.flickr.com/photos/semamifar/3076197430/
עד היום תוהים הארכיאולוגים איך האינקה בנו את המקדש במרומי ההר, בלי להשתמש בגלגל ובלי כלי עבודה מברזל... מקום מדהים! -
הצצה נוספת לחלוןלא חשבתי שעיסוק בחלונות ודלתות יהיה כל כך מעניין!!
עדיין מופתעת כל כך פעם מחדש מהסיפורים הרבים של אורי, המתאימים לכל נושא ולכל שרשור, וההרחבות של אורן...וזריקת הכפפה של זיוה.
אהבתי את הרעיון של לוינס ש נרות החנוכה "מאירים אל החוץ". המצווה היא להניח אותם על אדני חלונות ביתנו, "במקום שהבית פתוח בו אל הרחוב, במקום שחיי הבית נושקים לחיי הציבור והפרטי נפתח אל הציבורי. הנרות האלה אינם מאירים למשפחה, ואף לא לעם; הם מביאים מסר לכל." והמסר בעיני רבים הוא מסר מוסרי, אוניברסאלי.
במקום אחר מסביר לוינס מהי אתיקה בשבילו : "והנה, בתוך האנוש, ההופעה האפשרית של גיחוך אונטולוגי: דאגה לזולת המתגברת על הדאגה העצמית. לזה אני קורא קדושה".
למשנה האתית של לוינס יש עוד קשר לדלתות וחלונות.
לוינס טוען שאנו גרים בבית, יכולים לסגור את עצמנו מפני העולם ולשמור על פרטיות הזוגיות והמשפחה, זהו מרחב החיים הפרטיים. אבל לוינס מסרב "לעודד צורה קיצונית של ליברליזם, אשר בשם הכבוד לחיים הפרטיים תכלא את האדם בין כותלי ביתו". ב"כוליות ואינסוף" הוא כותב , "האפשרות שהבית ייפתח לזולת חיונית למהות הבית לא פחות מן הדלתות והחלונות הסגורים שבו". פתיחת החלונות והדלתות מאפשרת לקבל בברכה את הזולת, את הזר, את האחר.
וזה דווקא זמן מתאים לעסוק באתיקה של לוינס, קרוב ליום זכויות האדם הבין לאומי (שצוין ב10 בדצמבר).
מגילת זכויות האדם של האו"ם צמחה כתגובה לזוועות של מלחמת העולם השנייה והשואה. לוינס הקדיש את חייו לחיפוש האנושי גם לאחר הזוועה, סרב ליפול למלכודת הניהיליזם והפיתוי של השלילה, של סירוב אל מול כל מערכת ערכית, וההכרה בטירוף כמולך בהיסטוריה האנושית ומוליך אותה, וניסה לחשוב על בעיית האדם באור שונה, ולאור המסורת והמקורות היהודיים. עם ערכי היהדות שהוא מייצג אני יכולה לחיות בשלום ובגאווה רבה.
-
מס החלון?אולי נתקלתם בעת ביקור בעיר או בעיירה עתיקה בבית שהחלונות שבו חסומים ואין להם זכוכיות? סביר להניח שזה בגלל "מס החלונות" שהוטל במקומות שונים באירופה מימי הביניים וע המאות ה17-18 על חלונות עם זכוכית. נקרא לפעמים גם מס על הזכוכית.
אם לבית היו מעל מספר מסויים של חלונות, בעלי גודל מסויים, הוטל על בעליו לשלם מס. מה עשו? סתמו חלק לפחות של החלונות המיותרים, לעיתים בדרכים יצירתיות.
היו ואריאציות שונות למס ולתשלומים, ואחת הטענות שמקורו מ...סקוטלנד.
-
איזה יופי!איזה אשכול מדהיםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ישבתי עכשיו לקרוא ולהסתכל בתמונות היפיפיות של כל האשכול הגדול והמיוחד הזה. רבקה, כל הכבוד על הרעיון! -
איזה יופי!בבודפשט. חלונות ענקיים בשוק המקורה.
ויטראז' בחלון במוזיאון לזכר קורבנות השואה ליד בית הכנסת דוהני.
-
איזה יופי!חלונות גדולים בארמון בבודפשט.
חלונות מתקרת כנסיית סנט אישטבן בבודפשט.
-
איזה יופי!הפרלמנט בבודפשט כ"כ מרשים ומיוחד! כל המבנה עשוי חלונות גדולים ופתחים ועיטורי שיש.
-
איזה יופי!ונעבור לכרתים!
בכרתים הרבה מחלונות הכפרים והדלתות צבועים בכחול.
-
איזה יופי!גם המלון בו היינו בנוי בצורת כפר יווני.
החלונות והדלתות בסגנון עתיק, וצבועים בצבע כחול.
-
איזה יופי!סובבתי, ובכל זאת יצא לי הפוך! -
איזה יופי!jany הזכרת לי את רובע רסטוק המדהים ביופיו בקרואטיה!
התמונות ששלחת יפיפיות!
יש לי את אותן תמונות! זה היה אחד הטיולים היפים שלנו עם תינוקת קטנה... -
דלתות וחלונותלא יכולתי להתאפק ומצרף עוד 2 חלונות מאיטליה הראשון בשיטוט בסמטאות של העיירה לאורך אגם גארדה היה באותו יום חג (חודש ספטמבר) וכל החלונות של הבתים היו מוארים ומקושטים.
השני היה בדרך לקורטינה במעבר ההרים . מה שיפה היה שהתריסים (מעץ) מקושטים וצבועים כך שפותחים אותם הם נראיפ יפה מהרחוב וכשסוגרים אותם הם נראים יפה בתוך הבית רעיון
יוסי
-
איזה יופי!נירית -
כל כך היטבת לנסח!!!
אני אנסה לנסח מחשבה, מקווה שיצא טוב.
כשהעליתי את רעיון האשכול, לנגד עיניי היה חיתוך תמונה, או פריים, על חלון או על דלת וכו' לא העליתי בדעתי הרחבה של הביטוי או הרחבה של עדשת המצלמה. לא חשבתי על משמעות המילים ולאן הן מובילות.
חוץ מזה שקיבלנו כאן נקודות מבט שונות על הנושא - למשל, התמונה היא תמונת בניין שלם, אך כיוון שמדובר בחלונות ודלתות, זה מה שאנחנו רואים בתמונה!!! מרתק בעיניי. כיוון שחלונות ודלתות הן חיץ נפתח מן הפנים אל החוץ ולהיפך, הגענו למקומות שבהן לדלת ולחלון היתה משמעות של חיים ושל חופש. כיוון שסגנון הבניה מעיד על יושבי הבית למדנו על השפעות שונות ועל נדידת העמים. מדהים!!!!
כיוון שכך, הבנתי שיש לי הרבה יותר תמונות בנושא מאלה שמתויגות במילה דלת, או חלון. וזה הצריך ממני פישפוש חוזר ושב בתמונות תוך כדי התבוננות מחודשת באותן תמונות עצמן ומתן משמעות חדשה. על כך תודה לכולם!!!
אצרף כאן תמונה אחת מאוד אישית. זאת תמונת פתח הכנסיה בכפר הולדתו של אבי בטרנסילבניה, מטיול השורשים שערכתי בדיוק לפני חצי שנה. לא שיערתי לאן יוביל אותי הפתח הזה. ודאי הרבה יותר רחוק מאשר פנים הכנסיה. ובדיוק כמו אליס בארץ הפלאות, דלת הובילה לדלת, ובכל דלת נפתח עולם חדש.
רבקה
-
מאצ'ופיקצ'ר:-)היי נירית
יש הרבה מקומות של אינקה שמדגימים את יכולת הבניה שלהם. אבל מאצ'ו פיצו המרהיבה, אינה דוגמה לרמה גבוהה של עבודות וגם לא לרמת הקושי
א. בהיותה נידחת ועיר מקלט שנבנתה אחרי חרבן קוסקו הבירה, רמת הבניה ירדה מאוד.בקוסקו וממש בקירבתה ואפילו בעמק הקדוש, מצויים אתרי חורבות עם אבנים בגודל אדיר מה שלא בנמצא במאצ'ופיצ'ו שמרשימה עדיין מאוד בעיקר בגלל מיקומה.באמת רמת הבניה הכי מדוייקת שראיתי זה בעיקר בקוסקו, בבסיסי בתים שבנו עליהם מחדש.בילינו באזור הזה כשבוע ומזה יומיים במאצ'ו פיצ'ו. אני מוכן לחזור לשם מחר.לענין איך הזיזו אבנים כאלו ובלי מנופים כבר שמעתי איין סוף תאוריות,חבל שמהנדסי האינקה לא השאירו הוראות כתובות.שימי לב לרמת הגימור של האבנים המסותתות בקוסקו
באותו המקום ולגודל של האבנים שבמקדש השמש, הצופה על קוסקו.שתי הדוגמאות הן של אבנים מעובדות שאיין כמותן במצ'ופיצ'ו הצנועה.---אורי
-
דלתות וחלונותבעת ביקור בבזל ראיתי שתלויים ברחובות המון דגלי ישראל במיוחד באזור בניין העיריה.
שאלתי לפשר העניין ונאמר שאישיות ישראלית בכירה אמורה להגיע.
הסתקרנתי וחיכיתי... וחיכיתי... ומי הגיע.... שמעון פרס.
-
מאצ'ופיקצ'ר:-)היי אורי,
אין ספק שהבניה של האינקה מרשימה, ומקדש השמש הוא דוגמה טובה.
תיקון קטן, מאצ'ו פיצ'ו לא נבנתה כעיר מקלט לאחר חורבן קוסקו הבירה.
רוב הארכיאולוגים (בתמיכת בדיקות פחמן 14 ובדיקות דומות) הסיקו שהמקום נבנה בין 1438-1471 ונעזב מסביבות לא ברורות עדיין עוד לפני שהספרדים כבשו את קוסקו. כשקוסקו נכבשה, אפילו האינקה כבר לא הכירו/שכחו את מאצ'ו פיצ'ו וכך היא ניצלה. שימו לב שיש טעויות קטנות בויקיפדיה בעברית, למי שיחפש במקרה חומר על המקום.
בינגהאם, כשהגיע למאצ'ו פיצ'ו (ו"גילה" אותה), טעה וחשב שמדובר בעיר וילקבמבה, שזו עיר המקלט שנבנתה לאחר כיבוש קוסקו ואליה נמלטו לוחמי האינקה, עד שהספרדים כבשו והרסו אותה. אולי מכאן הטעות.
אני חושבת שכל מי שמגיע לאתר, חש ב"אנרגיות המיוחדות" של המקום, ובייחוד שלו. גם אם יש שרידים רבים מרשימים ויפים אולי יותר.
-
מאצ'ופיקצ'ר
וגם איינכמובמבה:-) תודה על התיקון בעניין וילקהבמבה,אני וחירם בחברה טובה. הוא שיער,ואני בלבלתי את היוצרות. מה שמלמד שאיין לסמוך על זיכרון. (לפני שכותבים -בודקים.)קבלי בתור פיצוי עוד קצת במבה.
-
מדלת לדלת בניה בהנחה מדוייקת בלי מלטנירית, התמונה באמת יוצאת דופן!
רק הרעיון והחשיבה עליו... אוף כל כך בא לי להיות שם!
(מזל שאני עדיין צעיר
אבל אני רק הולך ומזדקן! אני חייב לנדנד להורים שלי
)
-
מדלת לדלת בניה בהנחה מדוייקת בלי מלטעומר,
אני מושכנעת שתגיע לדרום אמריקה ולעוד מקומות רבים.
ואם תוכל, תקדיש גם זמן לפרו, ולעשות את הטרק למאצ'ו פיצ'ו. הדרך הכי טובה ומספקת להגיע לשם.
ובינתיים, אפשר לשטוף את העיניים גם בתמונות של אורי וגם כאן:
http://images.google.com/images?hl=en&q=machu+picchu& ;gbv=2
אגב, אני מזדקנת, אתה גדל ומתבגר!!!
-
שניים מיוחדיםדלת כניסה לתיאטרון בלונדון
חלון בכנסיה במוחרקה
רבקה