דלתות וחלונות
-
מחלונות ונציה לחלונות ליסבוןהי אורן
עוררת את התיאבון, זאת אומרת שליסבון נכנסת לרשימה. הרשימה שלי לא מסודרת לפי סדר מסויים, וכשמגיע זמן הטיול השורות ברשימה מתחילות לריב זו עם זו, כל אחת רוצה לעלות למקום הראשון...
תמונת הלילה שלך העלתה לי רעיון לאשכול נוסף, אבל זה יהיה רק מחר כנראה. זיוה את יכולה להתחיל לשרשר תמונות כי את בטח יודעת במה מדובר
הנה שתים נוספות, שנזכרתי בהן אחרי התמונות שראיתי כאן:
האחת של בית הכנסת בבראשוב, רומניה
השניה גם היא מבראשוב, זהו שער לגטו בני הסקיי, עומר, לא רק יהודים הושמו בגטאות, גם מיעוטים אחרים, אבל איזה גטו יפה????
רבקה
-
לעומר
עומר, אהלן.
מרוב שאני מתפזר כאן בין תעלות אמסטרדם וונציה לסמטאות ליסבון, לקח לי שניה או שתיים להבין שהתגובה שלך מתייחסת למה שכתבתי בתגובה 49 לגבי החלונות והווילונות המאובזרים ובהולנד ולגבי נגישותם הבלתי הגיונית לפעמים לעיני כל מי שפשוט עובר במדרכה ליד..
ושלא ישעמם לך, הנה בשבילך שתי מזכרות מהולנד. זה קשור לדלתות ולחלונות אבל בחרתי ללכת צעד אחד קדימה, למחוזות אחרים... תמונה אחת מאפטלינג והשניה ממדורודאם
אורן
-
דלתות וחלונותוכאן, מהעיר העתיקה של פוקט, שתי דוגמאות אופייניות לסגנון הבניה המיוחד של העיר, הסגנון הסינו-פורטוגזי, שלקח השראה הן מהסינים והן מהפורטוגלים ששלטו באיזור ( אורן, אם כבר פורטוגל- אז עד סוף העולם...)
נורית
-
מחלונות ונציה לחלונות ליסבון
רבקה, יקירתי.
למרות השעה המאוחרת ועל אף גילי המופלג, הבנתי בדיוק למה התכוונת כשכתבת על התאבון ועל ליסבון..
הקטע עם מה עושים עם התאבון כוון ישירות לבטני הלא רגועה..
כשתצטרכי להתלבט לאן לנסוע, ליסבון כבר תתבלט לבד..
אורן -
דלתות וחלונותנורית - מדהים!!! איזה עושר!!!
שתים אחרונות להיום מנווה צדק
רבקה
-
דלתות וחלונות
נורית,
איך? איך אני לא שומע אף מילה טובה על כך שהצלחתי לשמור על שלום בית והעליתי אינספור נימוקים משכנעים מדוע לאילון אסור לפרוש לקריירת סולו עצמאית כאן בפורום...
מילא זה, בנוסף, קדחתי גם במוחי המתרוקן לילות כימים עד שמצאתי כלי נגינה שיתאים לאשכול (נכון, חליל, מודה.. לא משהו..וגם גיטרה בס...
אורן -
דלתות וחלונות
בואנה, איזה טלפטיה מפחידה...
בעודי שולח את התגובה באשכול הזה, קיבלתי את ההודעה מהאשכול ההוא.
מדהים!!
סחתיין, תמשיכו ככה, זה טוב גם לזוגיות, גם לבריאות וגם ליצירתיות!!
לשים לכם איזה שיר של הדלתות להשלמת התמונה הרומנטית?
אורן
-
דלתות וחלונותהי אורן
תעבור לאשכול הנכון ושם תמצא תגובה חתומה ע"י המותג המנצח.
ב ה צ ל ח ה
אילון ונורית
-
דלתות וחלונותאורן
לדעתי התופעה הזו כבר קרתה לנו בעבר באיזה אשכול אחר.
טוב, שים איזה שיר טוב לפני השינה.
המותג
-
דלתות וחלונותקצת התייחסויות לדברים שנאמרו וגם הגיגים
(אורן... מאחוריך):
רבקה, הפעם אני לא קוראת את מחשבותייך. טוב שכך, נכון? גם לי יש כבר רעיון לאשכול יפה. אבל הוא יחכה קצת. אני נוסעת לשבת (יהיה יום אחד חופש ממני).
פורטוגל בהחלט יעד מושך ואפילו מושך מאוד, עוד לא ברשימה, אבל מי יודע? אולי. הלוואי.
נסעתי ללוקסמבורג לא מפני שזה היעד הכי אטרקטיבי שיש במרחב הקרוב אלא מפני שקראתי עליה הרבה ורציתי לראות. היו גם כמה סיבות קטנות ושוליות. אני צריכה למצוא את הסיבות השוליות האלה בשביל להתאהב. זה תמיד קורה אצלי כשאני מתחילה לקרוא.
אורן,
למבט החקרני הזה שנשלח אל החלון קוראים מציצנות. ההולנדים המציאו את הדגם הקבוע הזה עם וילון התחרה הארכאי והשמעמם, בשביל לספק לנו את היצר. אצלנו זה הפוך. אני המציצנית.
מצד אחד אני חושבת, כמה שהם משעממים ההולנדים האלה. ומצד אחר, זה משקף לי עד כמה אנחנו חסרי מסורת. יש משהו בפורמט הקבוע הזה (חלון פתוח, וילון תחרה, עציץ בחלון) שמאפשר להתרכז בפרטים הקטנים. אחד הספרים שהכי חרוטים לי בראש הוא ספר אוטביוגרפי של קוטזי, סופר דרום אפריקאי, שבו הוא מספר איך ספר את משבצות הרצפה בבית ילדותו ואיך תכנן מהלכים של משחק קרוקט (מקווה שלא בלבלתי את השם) במשבצות האלה. זה סיפור שלא קורה בו כלום, בדיוק כמו בסרט אירופאי טוב, כמו בחלון הולנדי משעמם שחוזר על עצמו.
קשה להתייחס להכול. יש כאן כל כך הרבה תמונות יפות ומעניינות. התפעלתי מהכפר בקרואטיה עם המפל שעובר דרך הדלת, אבל גם מהרבה אחרות ומעולמות שאני לא מכירה כלל כמו תאילנד, למשל.
מצאו חן בעיני האמירות של אורי: "סתם חלונות של סתם אנשים" ובעיקר, "לחלון יש אמירה". אני כל הזמן חושבת על הקריאה של הונדרטוואסר שדנו עליה לפני שנה, "עשה לך חלון". ואז בא לי לצלם את החלון בבית שלי
(אני סתם עצלנית).
חשבתי גם על עמנואל לוינס, שהזכרנו לפני שנה, שקרא להציב את נרות החנוכה על החלון, כי הוא המקשר בין היחיד לציבור. נירית תצטט ותסביר טוב ממני. וכל אלה מזכירים לי, שציירים רבים ציירו חלונות, בעיקר במבט הזה שגם אני צילמתי, מבפנים החוצה, כי המבט הזה מחבר בין שלושה מישורים, שהן שלוש שכבות בציור: פנים הבית והמרחב האישי, החלון, שיוצר בציור גם מסגרת דקורטיבית, והעולם שבחוץ. אלוף ציורי החלונות בארץ הוא לדעתי יחזקאל שטרייכמן.
http://www.artispo.com/ExhibitionDetails.aspx?ExhibitionCode =2405
ובעניין בני עמים אחרים שגורשו ונכלאו על ידי הנאצים -
אני חושבת שסיפרתי על כך כשחזרתי מפריז. בכל אופן, האנדרטה הצנועה ההיא מתייחסת לכל קורבנות הגירוש. מתוך 200,000 אזרחי צרפת שגורשו למחנות, פחות מחצי היו יהודים ( 76,000). היתר היו צוענים, הומואים, לסביות, והרבה הרבה לוחמי מחתרת. כשמזכירים את המחתרות ואת חסידי אומות העולם, לא מזכירים (אצלנו) את העובדה שרבים מהם שילמו בחייהם, ולא כולם היו גיבורים שעשו מעשה הירואי חד-פעמי שנשארו בחיים.
בתמונות - סתם חלונות בפריז.
וכמעט שכחתי:
שבת שלום
-
דלתות וחלונותבוקר טוב
מצרף להנהתכם מספר בניינים עם חלונות/דלתות מעניינות שצילמתי בטיולים באוסטריה /גרמניה /איטליה
יוסי
-
דלתות וחלונות
-
דלתות וחלונות
-
מחלונות ונציה לחלונות ליסבוןרבקה, התמונות מיוחדות מאוד: תמיד כשאני רואה תמונות של ערים במזרח אירופה, זה נדמה לי כאילו הבניינים לקוחים מציורים וספרי אגדה... הכל מצועצע כל כך, אך עם זאת לא קיטשי במיוחד. -
דלתות וחלונות-ומציצנותהיי רבקה-התמונות מנווה צדק נפלאות ומכוונות בהחלט למה שכבר רמזתי.רק תפתחו את העיניים סביבכם ותראו כמה הרבה יופי וענין יש גם בדברים לא ממש גרנדיוזים או ממאות או יבשות אחרות ובעיקר עכשויים.
היי זיווה
עד שתחזרי מהטיול תשקע ההודעה הזו ותעלם בתוך "האשכולים הביזריים"(נ.ב המקור אצל ע.ב)
נקבל כמובן את הפיצוי הראוי באשכול
חדש. כמו שזה נראה השבוע את היחידה שמטיילת ממש.
לעניין המציצנות אני ממש הולך באמצע הכתיבה לבדוק תמונות
כי אני מציצן סידרתי אז יש לי הרבה חומר מרשיע.אחפש בסין שיהיה משהו גם עכשרי וגם אקזוטי.
מצאתי, אבל ההחלטה איזו מציצנות יותר מענינת ממש קשה כי יש המון חומר.
בחרתי הפעם שתיים ממש מאותו הביית.הלכנו שם באיזה כפר נקי למשעי
והצצנו בדלת גדולה לחצר וראינו את בעלת הבית מכינה זרדים לקליעה.
הגברת הרימה את ראשה חייכה והזמינה אותנו לתה. חשבתי: מה כבר יש לראות שם מאחרי הדלת החשוכה שבעורף החצר?"אבל כמובן שלא אוותר על הצצה נדירה.הדלת המלבנית העבירה אותנו לאזור כביסה חשוך מן חדר ארונות גדול.וכשעברנו אותו פנימה אל תוך חצר פנימית שבפנימית, צילמתי את השער הזה. שער הכניסה לפנימי שבתוך הפנימי המקום האינטימי ששותים בו תה בבית הזה.
-
דלתות וחלונותזיוה, בעניין המישורים של החלון: אף פעם לא חשבתי על זה ככה. תודה!
כמובן שלא כל אלה שגורשו היו יהודים, אבל אני מקווה שאפשר להבין אותי בכך שאני מתחבר יותר לגירוש היהודים. אני הרי לא בודהיסטי... -
דלתות וחלונות-ומציצנותאורי, איזה סיפור נחמד! ברומא, כפי שאתה בוודאי יודע וזוכר, יש בניינים עתיקים עם דלתות ענקיות ומרשימות. המלון שלנו בו היה בבניין כזה. היה שם טריק נחמד כזה: הדלת עצמה היתה ענקית: בערך פי שלוש מדלת עם שתי כנפיים! אבל עשו את זה חכם: בדלת היתה עוד דלת, יותר קטנה, כמו דלת לכלבים - רק בגודל של בני אדם. כדי שלא יצטרכו להדוף את כל הדלת רבת המשקל. להפתעתנו, כאשר נכנסנו בדלת, גילינו חצר פנימית ורק ממנה היו כניסות לעוד כמה בניינים. תמונה (לא באיכות טובה כל כך...) וגגות רומא מפיאצה ספאניה - אחת האהובות עלי.
יוסי: תמונות יפייפיות באמת. בתמונה עם החלונות האלכסוניים במגדל: אני מניח שהן תוכננו כך בגלל שיש בתוך המגדל מדרגות ספיראליות, כך שהחלונות עולות עם המדרגות..
תודה נורית, על התמונות מתאילנד
-
מדלת לדלת בניה בהנחה מדוייקת בלי מלטהתמונה הכאילו אבסטרקטית או של שיעור בפרספקטיבה, היא תמונה של חלונות אמיתיים בגובה אדם. גודל האבנים המסותתות בהתאם ובהנחה מדוייקת בלי חיבורים בשום חומר הדבקה.המקום: מקדש של האינקה בקוסקו פרו. חצר בתוך חצר, בתוך חצר. דלת אחרי דלת עד לקודש הקודשים.הקומות שממעל החרבו ע'י הכובשים הספרדיים שבנו באותן האבנים חצרות חדשות וקומות חדשות של מיסיון.בגלל התמעטות האור צילתי רק את מעבר קרני השמש דרך שלושה חלונות בלבד אבל יש יותר חלונות.קרני השמש פוגעות בשעה מסויימת מאוד ובדיוק רב במזבח שעליו הקריבו קרבנות אדם.איין לי צילום של המזבח.כי הפלש לא פעל.
לעומת האבנים האלו המסותתות ומונחות ביד אמן, הנה חצר בתוך חצר דלת אחרי דלת, אבנים מונחות בלי הדבקה וחצרות ודלתות שלא מובילים כאילו לשום מקום.כשיוצאים דרך החצרות החוצה מתגלה פשר העבודה הזו שיצרה אצלי את הרצון לגלות מדוע בנו מקום כזה בערך באותו הזמן שהאינקה בנו ולאיזו מטרה.האם בנו גם למטרות פולחן?-נראה שכן.ממול מתנשא הר ענק ומשלג-כוח אדיר של איתני טבע. הכמרים ביקשו להסיט את המבט מההר ואת התרוממות הרוח ובנו שם כנסיה שמסתירה את מחצית ההר."אם אתה דוקא מחפש כאן את אלוהים, תהיה קרוב אליו יותר אצלנו בתוך הכנסיה"
-
מדלת לדלת בניה בהנחה מדוייקת בלי מלטתודה אורי
כבר כתבתי כאן פעם שאזור דרום אמריקה מאוד מעניין אותי, עכשיו זה רק יותר מעניין...
התמונות מיוחדות מאוד.
עומר -
לעומרהיי אורן
לקח לי כמה שניות להבין שבבתים ובבניינים האלה לא גרים אנשים "אמיתיים"
עומר