דלתות וחלונות
-
מס החלון?באחד המבנים שבמתחם הווילה בה ישנו בטוסקנה, היו חלונות כאלו, חלונות "ללא חלונות"... יכול להיות שזה מאותה הסיבה ויכול להיות שלא... תודה על המידע ועל התמונה המיוחדת בכל אופן.
עומר -
מדלת לדלת בניה בהנחה מדוייקת בלי מלטתודה על התמונות, נירית.
כמובן שצחקתי... אבל אני חושב שבאיזה שהוא מקום, גם כשאתה כבר מבוגר, אתה ממשיך להתבגר בתוכך. אבל את זה, כמובן, אני לא אומר מנסיון
אלא מהסתכלות והתבוננות על הסביבה.
מורה אחת שלי אמרה לי פעם: "כל יום שלא למדת בו לפחות דבר אחד חדש, הוא יום מבוזבז". צודקת. לכן אני מנסה ללמוד כמה שיותר, ואני מניח שגם מבוגרים, אפילו אם הם לא מודעים לכך משתדלים ללמוד עוד, לא? ובכל דבר חדש שאנחנו לומדים, אנחנו גם מתבגרים באיזה שהוא אופן.
אחרת היינו בטטות טלוויזיה (לא שאין כאלה, כן?...) -
דלתות וחלונותהנה עוד בית מצוייר, הפעם מוונציה.
רק שהפעם, הציורים עשויים מ... פסיפס! אבני פסיפס קטנטנות ויפייפיות... גם החלקים המוזהבים הם פסיפס.
-
דלתות וחלונותו"כמעט חלון": במקום זכוכית: מלאכי אבן יפייפיים. גם כן מוונציה, למרות שסגנון הכרכוב מתאים הרבה יותר לרומא: בכל בניין יש כאלה: או כרכובים עגולים, או כרכובים משולשים, או גם עגולים וגם משולשים לסירוגין - כמו כאן. מעניין שדווקא בוונציה...
-
דלתות וחלונותעוד שניים מהסתכלות סביב:
מרפסת בואדי נסנאס בשבת שעברה
וחלון קרוע מקטיושה בנהריה 2006
רבקה
-
דלתות וחלונותרבקה תודה,בזכותך עיינתי בתמונות מהטיולים האחרונים שלנו,כיף אמיתי.
בית ונציאני בפיראן סלובניה(מציץ גם שעון)
וונציה המקור.
נטע
-
דלתות וחלונותוהנה עוד חלונות, אחרונים. מבטיח.
אז... החלון הראשון הוא חלון במנהרה להולכי רגל בצ'ינקווה טרה, המשקיף על הים הליגורי.
החלון השני הוא במצודה בסירמיונה. אחותי רצחה מישהו ונכלאה שם למאסר עולם.
(סתם, נראה לכם? אני רצחתי אותו. ואז הפללתי את אחותי
ככה זה...)
-
עומר, כבקשתךכמעט כל מקדש בתאילנד מזמין כמובן צילום של דלתות או חלונות מיוחדים ויפים -רק שתהיתי אם אחרי פרסום כבר של לא מעט מהם זה יהיה קצת נדוש.
אז לבקשתך, הינה כמה טעימות.
-
עומר, כבקשתך
-
עומר, כבקשתךנהדר, ג'ני!
תודה רבה. כל מקדש שם הוא דומה אבל ממש אחר.
עומר -
דלתות וחלונותכל הכבוד רבקה על הרעיון וכל החברי על תמונות והסיפורים. בזמן אחרון אין לי זמן בכלל להיכנס לפורום, אז אני עוברתי גמילה מאין ברירה, אבל מכור נשאר מכור
.
אני גם מוסיפה תמונה ,איך שראיתי את הנושא של האשכול, ישר חשבתי עליה וברגע שסיימתי לקרוא, רצתי לחפש אותה. היא צולמה לפני שנתיים בראש פינה, גם בארץ יש דלתות יפות
אמה ג.
-
חייבת חייבת...אמה יקרה - את ראית את הילדים המצולמים????
הם פי אלף יותר יפים מכל דלת!!!!
רבקה
-
לרבקה, וגם: אל הדלתות-קצת אקטואלירבקה, מרגש מה שכתבת.
טיול שורשים זה משהו מרגש שנשאר הרבה זמן בתודעה, ולעיתים מחולל שינוי משמעותי (ככה היה אצלנו, לפחות).
לרומאים היה אל המוקדש לשערים ומגן על הדלתות, הלא הוא יאנוס janus. יאנוס הוא גם אל כל ההתחלות, ועל שמו כמובן החודש הראשון בשנה הלועזית: ינואר. יאנוס נחשב גם אל הזמן, ומתארים אותו כבעל 2 פנים: אחת פונה לעבר ואחת לעתיד.
בתוך הפורום הרומאי, היה מקדש ליאנוס. בזמן מלחמה שערי המקדש (הצמוד לאחת החומות) היו נשארים פתוחים כל הזמן, והוקרבו בפנים קורבנות. בעת שלום-השערים נסגרו. השערים כונו: שערי המלחמה. המקדש נהרס, ואין תמונות.
אגב, הנוצרים טוענים, שהזמן היחיד שהשערים אכן נסגרו, היה כשישוע נולד...
-
חייבת חייבת...תודה רבה רבקה ,
מצרפת עוד תמונה, כל עוד הבוס הגדול יושן.
-
אל תגידו שאין פה חלון ואין פה דלת
-
כשראיתי את התמונות של הנוף דרך החלוןוגם בעקבות מה שנכתב על פורטוגל ולסבון, נזכרתי בכמה שורות של הסופר הפורטוגזי הנפלא: פרננדו פסואה.
הנה ציטוט, מספרו "מהחלון הכי גבוה"
"לא די בפתיחת החלון
כדי לראות את השדות ואת הנהר.
לא די להיות עיור
כדי לראות את העצים ואת הפרחים.
צריך גם שלא תהיה לך שום פילוסופיה.
מפילוסופיה אין עצים, יש רק אידיאות.
יש רק כל אחד מאתנו, כעין מערה.
יש רק חלון סגור, והעולם כולו בחוץ;
וחלום על מה שאפשר לראות אם יפתח החלון,
שלעולם איננו מה שנראה בהפתח החלון".
שיהיה לכולם שבוע טוב!!!
-
אל תגידו שאין פה חלון ואין פה דלתאמה
איזה מתוקים, מקסים.
אני מבינה שזו הצגת הבכורה של "הבוס הגדול " בפורום.
איריס -
ילדים מקסימים! -
"....מה שאפשר לראות אם יפתח החלון,קשה לי שלא להתיחס לשיר הזה ולהביא תמונות של "מציאות".
-
אורי, פשוט מקסים! תודה!