Flaine 9/1 יהיה שלג???
-
הכל טוב!
לא להזיז ולא כלום, יהיה בסדר.
עד ה9 לינואר יש עוד בערך שבועיים וחצי, זה המון זמן.
נכון, כרגע התחזיות לא מעודדות, אם נסתכל רגע ברמה המקצועית של התחזית, מזרח אירופה ואירופה המרכזית ״מרוכסת״ חזק, מה שאומר, נתונה תחת לחץ מאוד מאוד גבוה, שגורם לקור להתרחק ולרדת דרך מקומות שהוא יכול, במקרה הזה זה דרך מזרח אירופה וכמו שראינו במערכות חורפיות האחרונות גם דרכנו.
המגמה הזאת צפויה להשתנות, רואים את זה כבר במפות, לקראת סוף החודש כבר מספר ימים רואים שהלחץ הגבוה נחלש, ומאפשר לקור ומשקעים להיכנס לאלפים.
מקווה שזה קצת מעודד ואתך.
-
מאוד מעודד.
נקווה שגם נכון.
נשמע שהלך הכסף בכל מקרה

לפי J2SKI ו-AccuWeather שלג החל מה-2/1.
כמה רצינית תחזית לטווח כזה (עוד שבוע וחצי)?
-
אין שום תחזית אמינה לשבועיים וחצי. כלום כלום כלום.
כמו שאמרתי, אני מסתכל על מפות וקורא אותן כבר כמה ימים, גם אני טס באמצע ינואר ומוטרד בדיוק כמוך.
כרגע, המגמה (לא התחזית!) היא כבר חיובית מספר ימים לגבי סוף דצמבר-תחילת ינואר.
מיום ליום התמונה תתבהר יותר, אבל רק 4-5 ימים לפני יהיה באמת ניתן לדעת מה מי מו.
-
יש בחור בשם ניב ריז בפורופ מזג אוויר של תפוז.
הוא חוזה לפי תנודות השמש.
לדעתו מה03/04 בינואר הורטקס הפולארי (מסת קרו שמביאה משקעים) יעזבו את אזור הים התיכון ויחזור לאירופה (מרכז-מערב) ולצפון קנדה.
מה דעתך?
-
את יניב אני מכיר, באופן אישי.
אני לא מתעסק בענייני וורקטס פולארי ותחזיות פולאריות, זה לא התחום שלי, אבל בתחום הזה הוא עוסק הרבה זמן ומבין בזה.
המפות מחזקות את מה שהוא אומר, ההתרכסות צפויה להיגמר עם סוף החודש, תחילת ינואר, ומערכות מושלגות ייכנסו למערב ומרכז אירופה.
זה עוד רחוק, אבל מגמה של כמה ימים היא מגמה טובה.
-
תודה.
אינשאאלה. נחזיק אצבעות.
תעדכן אם יש בשורות חדשות (טובות
או רעות
) -
אל דאגה!
-
מועתק מתפוז:
לפי התחזיות לשנת לה ניניה פעילה בדצמבר עד כה המתנד האטלנטי AO היה גבוה .
מסוף דצמבר 4 בינואר ליתר דיוק רמת המתנד צפויה לרדת בצורה קיצונית , מערב אירופה תתמלא בשלגים בבת אחת , כלומר מי שיוצא בינואר יחוה ספות , קיים גרעין קור משמעותי מאד באטלנטי רק לא נכנס למערב אירופה בשל הלה ניניה .
תחילת אמצע פברואר מסתמנת כזמן הנכון לנסוע עונה קצרה אך נוטה לכיוון פברואר מרץ -
וואו, הלוואי!
אני נוסע ב- 17 לינואר...
-
המגמה לשלג נמשכת גם בעדכונים האחרונים, החל מתחילת החודש.
הבעיה, צרפת קצת מחוץ לתמונה עם שלג משמעותי לפחות לתחילת ינואר, נכון לכרגע, זה עוד רחוק, אבל המגמה היא כזאת של קור ומשקעים בעיקר במרכז אירופה.
אוסטריה, איטליה.
-
היי.
יש חדש בתחזיות (צרפת 9/1)?
תודה.
-
נראה שאיזור האלפים הצרפתיים הולך לקבל מנת שלג יפה בתחילת ינואר, החל מה-2 עד ה-4 בינואר נראה שיש מגמה מושלגת.
עוד קצת רחוק כדי להעריך כמות מדוייקת, אבל מאוד יפתיע אותי אם לא יישאר שום דבר מזה בתחזית.
הערכה שלי – כ-15-20 ס״מ ביומיים האלה שציינתי.
-
תודה.
רק שנראה לי ש20 ס”מ לא יפתחו את המסלולים הסגורים…
מה הצפי לשישי-שבת הבאים?
הבנתי שתיתכן עוד מנה.
עד מחר חייב לקבל החלטה אם להישאר ב-9/1 או לעבור ל-16/1 (בעלות נוספת).
תודה רבה.
-
תעבור ועדיף במרץ ... עוד יותר קדימהמניסיון (על גבול המר) של לקוות ולקוות ומי לא בא …
האתרים באירופה צריכים לפחות חצימטר שלג ועדיף בשתי דמפים.
הסיכוי שהכל יסתדר בשבוע – קלוש
הסיכוי בשבועיים – גדול יותר
אבל
אמ….אמ…. טיפה פחות קלוש
עדיף, תזיז במרץ את החופשה לעתיד- חודש עדיף
יונתן (משמוני החומה ….אבל מצאתי שלג בורבייר ובקורמאייר במיוחד)
-
תודה יונתן.
אבל לא ממש זאת הייתה השאלה.
ברור שנכון לעכשיו המצב על הפנים.
בתחזית היו 2 דאמפים. אחד סביב שני בלילה והשני בסופ”ש הבא.
השאלה כמה יהיה.
בשישי דיברנו על 30+ בכל סבב.
כרגע פחות מ20.
בכל מקרה האופציה היא להזיז רק בשבוע ולא למרץ.
אגב – אתה כרגע בשאמוני (די קרוב לFlaine)?
מה אומרים המקומיים?
תודה.
-
לא באמת ניתן לדעת כמה יירד בכל דאמפ. כבר קרה לי שהתחזית הראתה 30 ס”מ וירדו 10 או הפוך. צריך לראות מה קורה בפועל.
לפי מה שאני רואה, כרגע ה”מרויחים” העיקריים בסופה הקרובה יהיו האתרים האוסטרים, ובעיקר אלו המזרחיים.
אם אתה בונה על שלג מסלולים אז אין טעם לדעתי לדחות את הנסיעה, אולי רק בשבוע שבו אולי ייפול עוד משהו. 20-30 ס”מ ישנו את המסלולים לחלוטין. אם אתה מחפש לגלוש מחוץ למסלול, אזי הכמות הזו בהחלט לא תספיק.
-
לפי התמונה הנוכחית, בעוד שאנחנו מאוד מאוד קרובים, כבר אפשר להתחיל להיסגר על זה ששלג יירד שם, כמה? שאלה טובה.
קשה מאוד לחזות כמויות שלג לפי כמות משקעים, אבל אני מעריך בשבוע הקרוב יירדו כ-15 ס״מ נוספים (בכל המפלסים – הטמפ׳ קרה מספיק בכל הגבהים ככה שהיא לא משחקת תפקיד בכמות השלג.)
למרכז אירופה – אוסטריה ושוויץ, השבוע ייתכן דאמפ מאוד משמעותי, על גבול ה-30 ס״מ ביומיים בחלק מהמקומות.
-
סבבה. תודה. 15 ס"מ נוספים ישנו מסלולים (מסלולים סגורים יפתחו)?סבבה. תודה. 15 ס"מ נוספים ישנו מסלולים (מסלולים סגורים יפתחו)?
-
20-30 זה סבבה. לא מתכנן מחוץ למסלולים.נראה לי שלא אשנה.
750 (150*5) בשביל שבוע זה ים בכסף (גולש נוסף...)
-
גכדהכל תלוי בתוואי המסלול, אם יש אבנים וסלעים לאורך המסלול, צריך לפחות 40-50 ס״מ שלג כדי לפתוח אותו.
מצד שני, אם כבר יש 30 ס״מ, זה לא מספיק כדי לפתוח, אבל אז יכול להתווסף עוד 15-20… ואז יש סיכוי.