טיול לארה״ב המלצות
-
שלום,
אני מתכנן לטוס לארה״ב בין ה21.8-27.9 ואהיה במדינות הבאות:
ניו יורק 21.8-27.8
קרוז לקריביים(נסאו,סנט תומס,סנט קיטס) – 27.8-3.9
אורלנדו 3.9-6.9
מיאמי – 6.9-9.9
לאס וגאס – 9.9-13.9
הוואי – 13.9-19.9
סאן פרנסיסקו – 19.9-23.9
לוס אנג׳לס – 23.9-27.9
רציתי לקבל מכם המלצות על אטרקציות בכל יעד(סיורים,פארקים לאומיים,פארקי שעשועים ערים ציוריות וכו וכו),מלונות בתקציב סביר לשהות בהם,באיזה עיר כדאי לקחת רכב וכמה זה יעלה לי.
תודה!
תודה
-
יש לכם כבר טיסות? נראה שלקחת רשימה של מקומות ואתה מנסה לחבר אותם לכדי מסלול. זה לא ממש אפשרי באופן שחילקת את התאריכים ובהתאם לרצונות שפירטת. למשל, את הדרך מס”פ לל.א מומלץ לעשות בלפחות שלושה ימים על כביש 1, כאשר עושים שתי עצירות על הדרך ללינה. כל מסלול כזה בין עיר לעיר כמובן יאלץ אתכם לקצר או להוריד מקומות אחרים שהכנסת לרשימה (בהנחה שמסגרת הימים נשארת קבועה), והרי אתם רוצים לראות את ארה”ב (כלומר את העיירות הקטנות והפארקים הלאומיים כמו שציינת) ולא רק את מרכזי הערים שלעיתים ספק אם נותנים את התחושה שאתה בארה”ב.
-
בניתם מסלול מאוד עירוני משולב בשתי אטרקציות חלומיות שלפחות אחת מהן הייתי דוחה לעתיד (את הקרוז או את הוואי), לא כי הן לא ראויות אלא כי הן גוזלות זמן מארה”ב עצמה. כפי שהמסלול מתוכנן כרגע אין כל כך מקום לפארקים לאומיים ועיירות ציוריות. לפארקים לאומיים צריך להקדיש זמן הגעה וזמן שהייה, ניתן לשלב זאת עם לאס וגאס (הפארקים הלאומיים ציון, ברייס, גרנד קניון) אבל אין לכם זמן לזה, ניתן לשלב את הפארק הלאומי יוסמיטי עם סן פרנסיסקו אבל אין לכם זמן גם לזה. יהיה לכם זמן להכיר רק את הערים הגדולות והמפורסמות (חלק מהן) וזה בסדר גמור, את השאר תעשו כנראה בטיול הבא.
-
אני מודה לתגובתכם.
מסגרת הטיול תשאר קבועה בין ה21.8-27.9,הקרוז(27.8-3.9) והוואי הם חובה בטיול,
כיצד עליי לתכנן את הטיול על מנת להנות ממה שרשמתי בצורה המיטבית(ניתן לקצר או להאריך שהות מסויימת במקום מסויים)?
תודה
-
לפי “אילוצים” שלכם הייתי מחלק כך:
הייתי מוותר על חלק של סן פרנססיקו ומתחיל באורלנדו ומסיים בניו יורק.
21.8 – 26.8 – אורלנדו (שוכר רכב)
27.8 – נוסע לכיוון מיאמי (מחזיר רכב ליד הקרוז למחרת) – אפשר להוריד יום מאורלנדו ולהוסיף למיאמי.
27.8 – 3.9 – קרוז (אם חוזרים מקרוז ב 3.9 – הייתי לוקח טיסה בערב ללאס וואגס)
4.9 – 10.9 – לאס וואגס + פארקים (גראנד קניון + ברייס קניון) – אפשר לסיים בלוס אנגלס (ומשם לקחת טיסה להוואי (יותר זול בד”כ מוואגס) – בחלק של וואגס גם הייתי לוקח רכב לפחות בחלקו
10.9 – יום טיסה להוואי
11.9 – 19.9 – הוואי (כמובן לוקח רכב) – אני הייתי מטייל ב 2 איים ואז כמובן צריך טיסת פנים ביניהם.
20.9 – יום מעבר מהוואי לניו יורק
21.9 – 27.9 – ניו יורק
טיול מאתגר עם הרבה טיסות פנים
מציע להתחיל לחפש על כל מקום שבו אתם מעוניינים להיות ולהתחיל לתכנן מסלול יותר פרטני על סמך המקומות בהם תרצו להיות.
שילוב הטיסות לא יהיה זול.
-
כמה דגשים:
- הטיול חייב להתחיל מניו יורק ועד השייט לקריביים 21.8-3.9.
- האם ניתן לסגנן טיול שיתחיל מהחוף המזרחי וחזרה לישראל מהחוף המערבי?
- זה קריטי עד כדי כך שנוותר על סאן פרנסיסקו? למיטב הבנתי Napa valley,גשר הזהב,ופארק יוסמיטי הם אטרקציות חובה.
- ראיתי שגם על מיאמי ויתרת יש שם אטרקציות כמו Key West והsouth beach המפורסם.
- טיסות הפנים המקוריות שלי היו:ניו יורק->פורט לודרדל,מיאמי->לאס וגאס,לאס וגאס->הונלולו,הונלולו->סן פרנסיסקו.
- אנחנו 5 אנשים שלאחר שבועיים נהיה 4,זהו ירח הדבש שלי שאני מתכנן לעשות ועוד זוג יצטרפו אלינו ככה שכל אחד זה טיול בפעם הראשונה בארה”ב.
אני מודע לזה שאוותר\אקצר\אאריך על חלק מהמקומות עקב מגבלת הזמן השאלה היא על מה must לעשות מעבר לניו יורק,קרוז,הוואי,אורלנדו ווגאס?
תודה
-
חשוב שתעריך נכון את הזמנים.
בתכנון המקורי שצרפת בהודעה הראשונה ספרת כל יום מעבר פעמיים.
למשל:
את ה 27 באוגוסט ספרת גם כיום בניו יורק וגם כיום בקרוז.
הטיסה מניו יורק למיאמי לוקחת 6-7 שעות. כלומר הטיסה עצמה לוקחת שעתיים, אבל הנסיעה מהמלון במנהטן לשדה לוקחת שעה (תלוי איזה שדה), הגעה מוקדמת של שעתיים לטיסה, שעתיים טיסה, ועוד שעה מהנחיתה ועד שיצאתם מהשדה.
אז וודאי שב-27 לא תהיו בניו יורק. לכל היותר תשנו שם ערב קודם ותקומו מוקדם לתפוס טיסה.
ספציפית לקרוז – העליה לאונייה מתחילה בסביבות 12 בצהריים וכדאי להיות שם. כלומר צריך לתפוס טיסה מניו יורק לא יאוחר מ-8 בבוקר כדי להגיע בזמן (מה שאומר השכמה ב-5).
אבל זה לא רק זה. תמיד יש חשש שטיסה תאחר. אומנם איחורים רציניים (לא 20 דקות) לא כאלה נפוצים, אבל לא כאלה נדירים. האונייה לא מחכה לאף אחד. אם תאחרו להגיע לאוניה יש לכם שתי אפשרויות – לנסות לטוס (על חשבונכם) לאחד מיעדי ההמשך, או לוותר על הקרוז (ועד הכסף). לכן ההמלצה לרוב היא להגיע לאיזור מיאמי יום קודם.
מה שאומר שלא רק שב-27 לא תהיו בניו יורק, אלא שכבר ב-26 בשעות הערב תרצו לטוס למיאמי. אם הטיסה ב-8 בערב למשל (הגעה למלון במיאמי לקראת 11 בלילה), אז כבר ב-5 אחר הצהריים צריך לנסוע לשדה. מה שאומר שלפני 5 כבר צריך להיות במלון לאסוף את המזוודות שהשאחרתם בשמירת חפצים (מה שגם לקח כמה דקות בבוקר). כלומר גם ה-26 הוא ממש לא יום מלא בניו יורק אלא יותר לכיוון חצי יום.
באופן דומה (אם כי לא דרמטי בגלל נושא הקרוז) כל שאר המעברים שלכם בטיול לוקחים הרבה זמן. ככלל אצבע מעבר לוקח לפחות חצי יום ואולי יום שלם.
למשל נסיעה מסן פרנסיסקו ללוס אנג’לס בכביש המהיר לוקחת 8 שעות.
-
לשאלתך לגבי הזמנים..
לא תכננתי להשאר בניו יורק ב27,קיים סיכוי מאוד גדול שאנחנו נישן אצל חבר במנהטן אבל למרות זאת רציתי להערך למלון במידה ולא.
הטיסה מניו יורק יוצאת ב9 וחצי בבוקר מנמל התעופה לה גארדיה לפורט לודרדל שנגיע בשעה 13:00 דרך חברת JET BLUE שמרוחק 10-15 דקות נסיעה מהנמל לפי google maps.
לפי מה שקראתי בתקנון הספינה,הספינה עוזבת בשעה 16:00 אך בפועל זה לא ככה והיא תעזוב בשעה 17:00
לידיעתך
-
אתה צודק, אבל לוקח סיכון
אם למשל המזוודה שלך לא מגיע (קורה לפעמים) זה יכול לקחת שעתיים נוספות בשדה – עד שמתייאשים, ממלאים טפסים וכו’.
אם יש תאונת דרכים חלילה באיזור השדה והמונית נתקעת בפקק
אם יש תאונת דרכים חלילה בניו יורק (ושוב פקק)
אם המטוס מאחר
הדברים שאני מתאר הם לא בסבירות גבוה, אבל גם לא בסבירות זניחה (בייחוד המזוודה)
אם כל הדברים הללו קוראים לנו ביום יום – מבאס, אולי הלך היום, אבל לא סוף העולם. נעלה על הטיסה הבאה (בשאיפה ללא תשלום נוסף), נעבור בקניון לקנות כמה בגדים וכו’.
אבל אם פספסתם את העלייה לקרוז – הלך הקרוז. אין מועד ב’.
בלי קשר – אם כן הבאת בחשון את המעברים – אולי תפרט לנו מה תכננת?
כי שוב אם אני אחזור לתכנון המקורי:
אורלנדו 3.9-6.9
מיאמי – 6.9-9.9
ב-3 לחודש יורדים מהקרוז ונוסעים לאורלדנו. לא תוכלו להיות בפארקים באותו יום
ב-6 לחודש – לא ברורה התוכנית. האם נוסעים למיאמי בבוקר או בערב? בכלמקרה לא תוכלו להיות בפארק ביום הזה
כלומר בפועל יש לכם יומיים לאורלדנו שהם שני פארקים (מתוך 7). זו באמת הכוונה שלכם? אם ככה אז למה לא לוותר על אורלדנו ולהמיר את זה ביומיים פארקים באיזור לוס אנג'לס? אתם גם ככה בלוס אנג’לס, אז תוכלו לחסוך כמעט יום שלם של נסיעות.
הזכרת את מיאמי וגם את קי ווסט. אבל שוב, הקצאת למיאמי יומיים מלאים ואולי חלקי ימים במעבר (לא ברור). באופן כללי קי ווסט דורש יומיים – נסיעה הלוך לאורך כל היום, בילוי ערב, לילה ובוקר בקי ווסט, ונסיעה חזור לאורך רוב היום. אז מתי תהיה במיאמי?
-
חשבתי על טיוטא,יש אטרקציות שאני יודע שאעשה ויש כאלה שלא רשמתי ורציתי להתייעץ איתכם,בגלל מגבלת הזמן אני מעוניין שתגידו לי אם אוכל לבצע אותם?
התכנון הוא כזה:
ניו יורק 21.8-27.8
21.8- יום מנוחה(רק נחתנו)
22.8 – ניו יורק(אחת האטרקציות)
23.8 – מפלי הניאגרה(טיסה לבואפלו ומשם למפלים,אפשרות שנקח טיול מאורגן)
24.8 – ניו יורק(אחת האטרקציות)
25.8 – נסיעה לוושניגטון(השכרת רכב או טיול מאורגן)
26.8 – ניו יורק(אחת האטרקציות)
27.8 – יום הקרוז(טיסת בוקר לכיוון פורט לודרדל)
חברה: Royal Caribbean
ספינה : Allure of the seas
נמל יציאה וחזרה – פורט לודרדל.
עליה לספינה : 16:00
ירידה מהספינה :9:00
משכירם רכב ונוסעים 3 וחצי שעות לאורלנדו.
אורלנדו 3.9-6.9
עדיין לא ידוע אם ניסע לפארקים באמצעות רכב או שאטלים
3.9 – נגיע לקראת 16:00 למלון באיזור דיסני וורלד\קיסימי משמע יום מנוחה.
4.9 – magic kingdom
5.9 – aquatica
6.9 – universal studios islands of adventure
נסיעת ערב למיאמי
מיאמי – 6.9-9.9
סיכוי טוב שנישן אצל חבר נוסף
6.9 – נגיע למלון? בערב יום מנוחה
7.9 – מיאמי(אחת האטרקציות)
8.9 – נסיעה מוקדם בבוקר לKey West חזרה בערב
9.9 – יום במיאמי עד שעות הצהריים ומשם טיסה ללאס וגאס
לאס וגאס – 9.9-13.9
עדיין לא הוחלט אם נשכיר רכב\תחבורה ציבורית
9.9 – נגיע למלון בערב יום מנוחה
10.9 -לאס וגאס (אחת האטרקציות)
11.9 – לאס וגאס (אחת האטרקציות)
12.9 – לאס וגאס (אחת האטרקציות)
13.9 – לאס וגאס עד הצהריים ומשם מתארגנים לטיסה להונלולו
הוואי – 13.9-19.9
נשכיר רכב או תחבורה ציבורית(עדיין לא החלטנו)
13.9 – נגיע למלון בערב יום מנוחה
14.9 – הוואי (אחת האטרקציות)
15.9 – טיסת פנים לקוואי חזרה בערב להונלולו
16.9 – הוואי (אחת האטרקציות)
17.9 – הוואי (אחת האטרקציות)
18.9 – הוואי (אחת האטרקציות)
19.9 – הוואי מתארגנים לטיסת בוקר לסן פרנסיסקו.
סאן פרנסיסקו – 19.9-23.9
עדיין לא הוחלט אם נשכיר רכב\תחבורה ציבורית
19.9 – נגיע בשעות הערב למלון יום מנוחה
20.9 – סאן פרנסיסקו (אחת האטרקציות)
21.9 – Napa Valley
22.9 – פארק יוסמיטי
23.9 – נסיעת בוקר מוקדמת ללוס אנג’לס
אני מאוד רוצה לחוות את כביש 101 שטוענים שהוא אחד היפים בעולם השאלה אם אני יהנה ממנו ביום אחד?
לוס אנג׳לס – 23.9-27.9
סיכוי טוב שנישן אצל חבר
23.9 – הגעה למלון? בשעות הערב יום מנוחה
24.9 – לוס אנג’לס(אחת האטרקציות)
25.9 – פארק סקויה
26.9 – סן דייגו
27.9 – יום מנוחה כנראה הטיסה לישראל יוצאת ב13:15
טיסות פנים
Nyc(LGA) to miami(FLL) ->9:38->12:57 Jet blue 27.8
Miami(MIA)->las vegas(LAS)->17:11->19:22 American Airlines 9.9
Las vegas(LAS) ->honolulu(HNL)->18:20->21:40 Hawaian airlines 13.9
Honolulu(HNL)->san francisco(SFO)->11:55->20:10 Virgin America 19.9 -
או שאני לא מבין משהו, או שאתה לא מבין אותי
23.8 – מפלי הניאגרה(טיסה לבואפלו ומשם למפלים,אפשרות שנקח טיול מאורגן)
אפילו עם טיסה הלוך ושוב למפלים (עלות של 200 דולר לאדם) מאד קשה לעשות את זה ביום אחד. קודם כל כי יש המלצה על ביקור במפלים בלילה, עם התאורה וכו’. ובלי קשר, כי צריך לצאת לדרל מהמפלים לפחות 4 שעות לפני הטיסה מבאפולו (שוב, כדי להמנע מתקלה במעבר הגבול). מה שאומר שלא נשאר הרבה זמן להיות במפלים בטיול של יום אחד. על נסיעה אין בכלל מה לדבר.
4.9 – magic kingdom
זה יום חג labor day. הפארק צפוי להיות עמוס במיוחד
6.9 – universal studios islands of adventure
אני לא יודע מתי הפארק נסגר (עוד לא פרסמו לוח זמנים), אבל סביר שלא לפני 8 בערב. ואני מניח שתרצו לבלות בפארק עד הסגירה. לא שעה מתאימה לנסיעה כזו.
אבל אולי אפשר להחליף בין יוניברסל לפארק המים. סביר שמפארק המים תצאו קודם.
8.9 – נסיעה מוקדם בבוקר לKey West חזרה בערב
הנסיעה בפועל לוקחת סדר גודל של 5 שעות כל כיוון!
אגב, לא זול, אבל אפשר אולי לנסות לקחת טיסה מאורלדנו לקי ווסט, לשכור שם את הרכב ולהחזיר במיאמי. יחסוך כמה שעות טובות. לא בררתי פרטים על טיסות כאלה, אבל עד כמה שידוע לי יש.
9.9 – נגיע למלון בערב יום מנוחה
הטיסה נוחתת בשבע וחצי בערב. עד שתגיעו לחר במלון השעה לפחות 9, ואולי גם 10 בלילה. הגוף שלכם מרגיש חצות או 1 בלילה (הפרש שעות). איפה יש פה יום מנוחה?
22.9 – פארק יוסמיטי
קשה להנות מיוסמיטי ביום אחד. כלומר אפשר ביום אחד, אם ישנים לפני ואחרי ליד הפארק. אבל לישון ערב קודם בנאפה זה בעייתי
23.9 – נסיעת בוקר מוקדמת ללוס אנג’לס
הכביש היפה הוא כביש 1. הוא דורש לפחות יומיים ועדיף שלושה. וצריך כמה שעות כדי להגיע אליו מיוסמיטי. כלומר אם תשנו בלילה ממש מחוץ לפארק, ובבוקר תסעו לאיזור מונטריי ומשם תרדו את כביש 1 תגיעו בלילה ללוס אנג’לס אבל בלי עצירות בכלל (מעבר לשירותים). הנוף יפה אבל לא שווה את זה. הרעיון בנסיעה הוא גם עצירות בדרך. ביום אחד סעו על כביש המהיר.
26.9 – סן דייגו
מה יש לך לעשות בסן דייגו? שוב מדובר על 3 שעות נסיעה בקלות לכל כיוון מלוס אנג’לס (תלוי מאיפה בלוס אנג’לס ובאיזה שעה). כמו שעניתי בשרשור סמוך, סן דייגו יפה אבל על הדרך. אלא אם כן הנסיעה היא לצורך משהו מיוחד ואז צריך להבין מה ואיך
27.9 – יום מנוחה כנראה הטיסה לישראל יוצאת ב13:15
איזה יום מנוחה? טיסה ב 13:15 אומר להתייצב בשדה קצת אחרי 10 בבוקר. לא לשכוח שתחנות השכרת הרכב מחוץ לשדה. לוס אנג’לס עיר מאד פקוקה מה שאומר שאם לא ישנים צמוד לשדה צריך לשריין זמן לנסיעה. אז אולי יש לכם שעה פנויה בבוקר ואולי לא. יום מנוחה זה לא.
-
* לפי מספר הימים נוכל להקצות יומיים במפלי הניאגרה(טיול מאורגן)
- לגבי magic kingdom נקנה fast pass
- אפשרי לעשות את פארק המים ביום האחרון של אורלנדו ולישון בלילה במלון.
- הטיסה לקי ווסט ב6.9 המאוחרת ביותר יוצאת ב14:20 ותגיע בשעה 15:52 משמע אני לא אוכל להנות מהפארק מים,הכי טוב יהיה לצאת למחרת ב7.9 ב11:47 ותגיע ב13:18 לקי ווסט נסתובב יום שלם ב7.9 בקי ווסט ונחזור אחה”צ למיאמי למלון.לטעמי כמו שזה נראה אני אוותר על קי ווסט ואסע למחרת בבוקר למיאמי.
- בסן פרנסיסקו תכננתי לישון במקום אחד ולנסוע לנפה,יוסמיטי כנראה יהיה על חשבון משהו אחר.
- איך היינו מכניסים את כביש 1?
לאור מה שרשמתי איך היית מתכנן לי את הטיול לפי ימים?
תודה רבה
-
אי אפשר לקנות פאסט פס בדיסני. מקבלים אם אני לא טועה 3 פאסט פסים שאפשר לנצל לכמה מתקנים. אבל כולם מקבלים אותם, מה שאומר שברוב השמן תבלו הרבה בתורים…
מה אני מציע? לחתוך חזק בתכולה.
ניסיתם לבלוע הרבה יותר מדי בטיול אחד.
על מה לוותר? על מה שרוצים
יש לך פה 5 יעדים – ניו יורק, קרוז, פלורידה, חוף מערבי, הוואי.
בשלב ראשון חשוב לוותר על לפחות אחד מהם. אולי שניים. תלוי מה חשוב לכם, על מה כבר התחייבתם ומה דמי השינוי. משם נוכל להתקדם.
אני גם מציע שתקרא ותלמד יותר על הדברים. לא רק להבין יותר על שעות וזמני נסיעה וכו’, אלא גם על מה יש בכל יעד. מה חשוב לכם לראות ולעשות בכל אחד מהיעדים האלה, ומה פחות חשוב.
יש לך עוד המון זמן עד הטיול. אפשר לתכנן יותר לעומק לפני שרצים עוד עם הזמנות ושינויים.
למשל – תקרא מה יש בקיז בפלורידה. האם כל מה שחשוב לכם זה קי ווסט? אולי דווקא צלילות באמצע הדרך? אולי זה דווקא כפילות מול מה שתעשו בקריביים? ואחרי הכל – מה באמת אנחנו קוצים לעשות שם, ומכאן כמה זמן כל זה יקח. אולי יום ואולי שלושה. אולי בכלל חשוב לנו להמשיך אחרי קי ווסט במטוס ימי לאי הצבים?
ובאופן דומה גם על יומסיטי ועל כל הערים.
אחרי שתקרא הרבה תוכל לדרג את מה שחשוב לך, לסכם ימים ולראות מה ריאלי שיתכנס.
-
השאלה היא במה לחתוך?
ניו יורק,קרוז הוואי,אורלנדו,לאס וגאס,סאן פרנסיסקו הם חובה מבחינתי.
במיאמי אפשר לשהות יום אחד ולעוף כי חוץ מלהסתובב מה יש עוד לעשות שמה
לאס וגאס זה הקזינו ואטרקציות עירוניות בעיקר ואפשר גם לחתוך שם יום.
כמו שאני רואה ומבין איזור הוואי וסאן פרנסיסקו האטרקציות!ויש הרבה מה לראות שם.
לוס אנג’לס מלבד לנסוע יום אחד לסקויה ולהוליווד אני לא רואה סיבה להשאר שם.
האמת היא שקראתי המון ובא לי מצד שני להספיק ולעשות ויתורים כואבים אך השאלה היא מניסיונך האישי כיצד היית מתכנן את הטיול בצורה המיטבית?(לראות עיניך).
את הטיול הזה לא מאמין שאעשה בעשור הקרוב(בגלל ילדים כנראה שיהיו) – משמע כמו טיול של פעם בחיים.
הטיסות והחזרה היו בגלל שב21.8 הטיסות של חברת אלעל יורדות בצורה משמעותית והחזרה ב27.9 היא הזולה ביותר כי כולם חוזרים מראש השנה לישראל.
אנחנו לא התחייבנו לכלום עדיין,אנו עדיין בשלבי ההתיעצות..
תודה
-
את הטיול הזה לא מאמין שאעשה בעשור הקרוב(בגלל ילדים כנראה שיהיו) – משמע כמו טיול של פעם בחיים.
לתחושתי זו הבעיה שלך. אתה חושב על זה כעל טיול של פעם בחיים ובגלל זה מנסה להספיק הכל. התוצאה היא שלא מספיקים כלום לעומק, והטיול יהיה גם מאד יקר.
אני יכול להעיד על עצמי שכל אחד מילדי הגיע לארה”ב לפני גיל 3 (3 ילדים – שלושה טיולים, והטיול הרביעי מתוכנן כרגע). ארה”ב זה לא יעד של פעם בחיים. כמובן שזה יעד יותר יקר מאירופה, אבל הוא בהחלט יעד אפשרי גם אם אתם לא עשירים (הוא לא אפשרי אם אתם בעשירונים התחתונים).
למשל – יש טיול קלאסי שקורה הרבה של שלושה שבועות בחוף במערבי עם ילדים.
יש גם טיול קלאסי (עם ילדים) של ניו יורק, וושינגטון, מפלי הניאגרה ואורלדנו. ולא חייבים לחכות לבר מצווה כדי לעשות אותו.
הוואי זה אכן יעד מאד רחוק וכביכול יעד של פעם בחיים. ואם הוואי אז למה לא לעצור בחוף המערבי. אבל לעצור בחוף המערבי בדרך להוואי זה כמו לעצור באירופה בדרך לארה”ב. זה לא באמת בדרך וזה גוזל המון זמן.
אתה לא יכול להגיד על כל דבר שהוא חובה. זאת אומרת ברור שאתה יכול, וזה טיול שלך, אבל לטעמי זה לא יצליח.
אני חושב שפלורידה וגם קליפורניה זה מיותר. כמו שציינת מיאמי לא חובה, ואורלנדו – אפשר ללכת ליוניברסל ודיסני בלוס אנג’לס. מגיק זהה לדיסנילנד. איילנד אוף אדוונצר לא זהה ליוניברסל, אבל אני חושב שזה יהיה מספיק טוב.
אם תסכים איתי נשארנו עם התוכנית הבסיסית הבאה:
ניו יורק 21.8-26.8 – רק ניו יורק. בלי ניאגרה או וושינגטון
קרוז לקריביים – 27.8-3.9
טיסה מערבה ישר מהקרוז (תופסים טיסה ב-12 בצהריים)
נשארו לנו 24 ימים – מה-3 בספטמבר ועד 27 בו לטיול בחוף המערבי והוואי
נניח שנקצה 8 ימים להוואי כולל טיסות (לפני או אחרי החוף מערבי)
זה משאיר 16 ימים לחוף המערבי. לא המון אבל מספיק. למשל:
1-3 סן פרנסיסקו
4-6 יוסיטי
7-9 כביש 1
10-13 – לוס אנג’לס כולל שני פארקי שעשועים
14-16 לאס וגאס
כמובן שאפשר לשחק עם הסדר של המסלול, להוריד מפה יום ולהוסיף לשם, ולנסות לדחוף גם את נאפה באמצע אם מאד חשוב.
המסלול שאני מתאר במערב הוא די קלאסי – לא בניתי אותו במיוחד עבורכם.
אגב – ברור לך שלא חייבים לטוס רק באלעל נכון?
-
לטעמי האישי עדיף גם שתוותרו או על הוואי או על קרוז. שניהם מרגיש לי מוגזם, כולל מוגזם פיננסית.
אבל באמת שעל מה לוותר זו החלטה מאד אישית שלכם. לא שלי או של אף אחד אחר פה בפורום.
-
אני מבינה את החלום לתמצת לטיול ירח דבש אחד את כל החלומות שלכם…
אבל לפי המתווה שלכם תטחנו המון זמן בדרכים (טיסות / נסיעות) ופחות בהנאה מהאתרים עצמם..
כמו שאנשים טובים כתב והרחיב אתם לא לוקחים בחשבון מרחבים של ימי טיסות וכדומה..
רק מהדוגמא של ניו יורק – 6 או 7 ימים בניו יורק שתוך כדי אתם מתכננים “קפיצה” לניאגרה וחזרה באותו יום זה מוגזם..
לדעתי תיקח את ההמלצות המאוד חכמות שכתבו לך לפני – תפרוס ותסדר לך את הימים, עם מרווח אמיתי שלוקח בחשבון נסיעות. תציין מה ה MUST שלך ותשאיר את השאר פתוח ואז תראה איך אתה מוסיף את יתר הדברים – וברור שלא את כולם…
עם המסלול הזה תחזור להתייעץ כדי שיוכלו לעזור לך לבנות אותו חכם יותר או לייעל או טיפים נקודתיים.
כמובן שטיול והחלטה שלכם – אבל חבל לבזבז כ”כ הרבה כסף ואופרציה של טיול מורכב כזה ובסוף לא למצות ואולי אפילו להתאכזב בגלל המרתון שאתם מתכננים..
בכל מקרה מזל טוב!
מעין
-
כדאי מאוד להקשיב לעצות שקיבלת כאן.
ארה”ב מדינה ענקית. בערך בגודל של כל אירופה. הצורה שבה אתה רוצה לטייל שם, לקפוץ בין כל כך הרבה מקומות בזמן כל כך קצר, תגרום לכך שהטיול שלך יעלה הון עתק ומצד שני בקושי תספיקו לחוות את המקומות.
אז כמובן, אם אתם מיליונרים, או אולי אתם ממש לא אוהבים להתעמק בשום מקום – אולי טיול כזה יתאים לכם. אבל אם הטיול הזה ממומן בכסף שנאסף בעמל רב – כדאי לחשוב היטב לפני ששורפים אותו על טיול כזה.
אולי כדאי ללכת בגישה אחרת? הוואי זה יעד יקר ביותר וגם רחוק מאוד. אולי ליעד הזה תרצו לנסוע עכשיו בירח דבש, וסביב היעד הזה לתכנן את הטיול. אבל אם כבר מגיעים עד לשם – לא תרצו לבלות שם שבועיים? לי טרם יצא להגיע לשם, אבל מקריאה אני יודע שיש שם שפע של מקומות לביקור. אם זו הבחירה – אולי כדאי להוסיף כמה ימים בווגאס, שזה אחד המקומות שהטיול שם בזוג שונה לגמרי מטיול שם עם משפחה. לא צריך הרבה יותר מזה…
אם אתם פתוחים להצעות כאלה, יש עוד אפשרויות...
-
ציון שלום
אני חי ליד מיאמי-ועשיתי עשרות פעמים את ה קו פורט לורדייל- קיי ווסט!
קו כזה לוקח כ 5 שעות כל כיון ( כולל עצירה שעה אחת לאוכל)! במידה ורוצים גם לצלול מעט באחד האיים בדרך-בשקט יקח לך 6 -7 שעות כל כיוון!
בכלל חבל לוותר על הדרך שכוללת כמה איים ונופים מאד יפים בדרך! וכדאי לחוות את חיי הלילה של קיי ווסט!
אני היתי נוסע ל יומים שלמים לפחות ממיאמי לקיי ווסט הלוך חזור
בקשר לקרוז -כאחד שמתעסק בזה כל יום, היתי מיעץ לך לסגור קרוז כמה שיותר מהר!( לא תמצא מחירי רגע אחרון על אונית הALLURE)--לא באוגוסט!
-
אני חושב שההצעה של עמיחי לשינוי כולל במסלול נכונה ושווה לשקול אותה ברצינות.
אגב לא הזכרתי את זה קודם אבל יש לך עוד נושא שהוא עייפות מצטברת.
יש לך פה טיול די ארוך שאין בו כמעט מנוחה. ולא, יום של 5 שעות טיסה הוא לא מנוחה. ביום יום בארץ אנחנו רגילים לחיות במנות של שבוע עם שבת למנוחה. אם ביום שישי בילתם עד השעות הקטנות של הלילה אני מניח שבשבת אתם לא זוחלים החוצה מהמיטה לפני שעות הצהריים, ומבלים את אחר הצהריים ברביצה במיטה מול הטלביזיה. ואם הייתה שבת שלא נחתם, אתם מרגישים את העייפות כל שבוע שאחרי.
אבל פה בטיול תכננתם כמעט 6 שבועות ברצף (יותר אם נצרף גם את הימים בארץ לפני ואחרי הטיול), שאין בהם טיפת מנוחה. לא מדוייק, אולי בקרוז תנוחו קצת, אבל הוא בתחילת הטיול. אתה באמת חושב שתוכלו לשמור על הקצב הזה כל הטיול?
וגם בכמות השעות ברכב. אתם עוד צעירים בלי בעיות גב, ובלי ילדים צורחים במושב האחורי, אז לא צריכה להיות לכם בעיה עם 5 שעות נסיעה ביום. אבל יש לכם המון ימים כאלה וזה כן כבר נהיה בעיה. נסיעה לקי ווסט ליום אחד פירושו תל אביב אילת וחזרה ביום אחד. אבל אפילו ביומיים זה אומר לנסוע לאילת היום ולחזור מחר. אבל זה יום אחרי שנסעת מאורלדו למיאמי (כלומר עוד פעם תל אביב אילת, אבל הפעם רק בכיוון אחד).
ובאופן דומה הנסיעה לוושינגטון וחזרה ביום אחד, לניאגרה שכבר הזכרנו, וגם במערב. אתה מדבר על הרבה ימים שבהם יום אחרי יום נכנסים לאוטו ל-5 שעות. זה פשוט מעייף.