מלון או airbnb?
-
תזכורת – אוגוסט, זוג + 3 (12,9,6) בוסטון->הרים לבנים->קוויבק סיטי->מונטריאול->אלף האיים->מפלי הניאגרה->אגמי האצבעות->ניו יורק
בטיול שלנו אני נתקל במצוקה קשה בתחום הלינה.
מזמן לא הייתי בארה”ב בקיץ (יותר מעשור – כל הנסיעות היו בחורף/אביב) וכנראה שזה משפיע על מחירי הלינה. בנוסף, לא הייתי בצפון מזרח ואני לומד ששם מלונות מרווחים פחות נפוציםץ
עם שלושה ילדים, אבי מעדיף מקומות לינה מרווחים. לא רוצה להצטופף 5 אנשים בחדר (גם לא בחדר סטודיו). אם צריך יום אחד זה בסדר, אבל לא 21 לילות שיש לנו.
הרוב הגדול של המלונות שאני רואה בינתיים (על סמך המלצות, או חיפושים שערכתי) מדברים על סדר גודל של 300 דולר ללילה (כולל מיסים) לסוויטה שכוללת חדר שינה וסלון. ולא רק זה, הרבה פעמים חדר השינה כולל שתי מיטות זוגיות, ועוד ספה בסלון, מה שאומר שאו שאנחנו ההורים ישנים על הספה בסלון, או שאנחנו ועוד ילד או שניים ישנים בחדר השינה, וילד או שניים נוספים על הספה.
ומדובר לא רק על ניו יורק או בוסטון. מחירים דומים אני רואה לאורך כל / רוב הטיול.
אפילו מוטלים (בסגנון מוטל 6) רוצים יותר מ-100 דולר ללילה, ואם נרצה זוג חדרים זה כבר 250 ויותר כולל מיסים. וזוג חדרים במלון ברמה טיפה יותר גבוה ממוטל6 זה כבר למעלה מ-300 דולר.
ברוב המקומות אני מדבר כמה לילות בכל מלון. למעשה התוכנית היא:
בוסטון – 4
נורת קונווי – 3
קוויבק סיטי – 3
מונטריאול – 3
איזור אלף האיים – 1
מפלי הניאגרה – 2
איתקה – 2
מנהטן – 3
אז הסתכלתי גם על airbnb. זה לא ששם המצב מדהים, אבל יותר טוב. במחירים של סביבות ה-200 דולר אפשר למצוא דירות מרווחות יותר. באופן כללי דירות של שני חדרי שינה (אחד הילדים עדיין בסלון), אם כי יש גם של 3 או 1. כמובן שאני מסתכל על דירות ברמה סבירה ובמיקום סביר. לא בשכונות מצוקה, לא מרתפים מוזרים , או קומה רביעית בלי מעלית.
מעולם לא הזמנתי ב airbnb ואני מאד מתלבט. אני כרגע מגביל את עצמי למקומות לא חדשים, ועם הרבה המלצות עבר.
אז מה הבעיה?
לairbnb יש כמה בעיות בעיניי.
קודם כל ברור שכל נושא האי וודאות, הכמות היחסית מצומצת של ההמלצות, כמו גם בעיה במהימנות שלהם (כי יש מאזן אימה בי המשכיר לשוכר)
כל מה שקשור בדירה מאדם פרטי להבדיל ממלון – אין פקיד קבלה, אין מי שיעזור במקרה של בעיה (כלומר יש, אבל זה יותר מורכב), דברים שנשברים, פקדון וכו’
מעבר לזה ב airbnb באופן כללי יש עלויות לביטול. החל מהעמלה של airbnb עצמם שאף פעם לא מוחזרת (כמה עשרות דולרים לכל השכרה), ובהמשך על פי מדיניות הביטולים של המקום, אבל לרוב יש דמי ביטול. לא בא לי להתחייב כל כך הרבה זמן מראש. ומצד שני אני מניח שהמקומות היותר טובים ופחות יקרים לא יהיו פנויים עוד הרבה זמן.
אשמח לרעיונות / תובנות / מחשבות
על מנת להבהיר – אני פחות מחפש המלצות קונרטיות למלונות בטיול שלי (לא שאני אתנגד לקבל כאלה) ויותר שואל שאלה כללית לגבי מלון מול airbnb
-
בטיול מתגלגל יש יתרון ברור למלון לעומת דירה. פחות התעסקות עם נציג הדירה, אוכל וכיו”ב. לטעמי דירה היא מעולה ככול ותשהה יותר ימים בדירה. לעניין הביטול בדירה יש המון מקומות שמאפשרים ביטול מס’ ימים לפני מועד השהייה. נראה לי שיעדיף לשלב בין מלונות לדירות במקומות היקרים (דירה ב-בוסטון/ מנהטן/מונטריאול/קוייבק) ומלונות/מוטל במקומות פחות יקרים ושזמן השהות בהם הוא קטן יותר.
-
זו באמת דילמה לא סימפטית.
אני אגיד עושה
מראש – עכשיו הייתי מזמינה ב AIRBNB מקומות רק היכן שאופציות המלונות יקרים רצח.כל השאר הייתי מזמינה מלונות אם אופציית ביטול חינמי עד הרגע האחרון.
לקראת הטיול הייתי חוזרת ל AIRBNB ומנסה למצוא עדיין אופציות טובות יותר.
יש עוד אתרים דומים חוץ מ AIRBNB לחיפוש ( לא תנאים טובים יותר אבל עוד מבחר ) כמו VBRO ( שדרכו שכרתי דירה מקסימה בוונקובר).עוד אופציה שכדאי לחשוב עליה.
לעשות ביטוח ביטול טיסה שכולל גם דמי ביטול מלונות.
ואז אתה יכול לקחת דירות ב AIRBNB בלי חשש ( כספי ).נושא העדר פקיד הקבלה וכו נראה לי זניח לעומת מגבלות המיקום והמחיר.
-
תודה
פקיד הקבלה הוא לא כדי לייעץ לי, אלא כדי לדאוג להחלפת הנורה השרופה וכדומה, להסביר לי בעל פה איפה מותר לחנות וכו’. דברים שלעיתים הולכים לאיבוד בטלפון או במייל
ביטוח ביטול הוא לא רלוונטי. הוא מציע החזר רק אם הטיול כולו מתבטל. לא אם שינת את דעתך בעניין הימים או המלון. כלומר אם מצאתי מלון יותר זול, הביטוח לא יחזיר לי כסף, וגם לא אם בחרתי להוסיף יום בבוסטון במקום מונטריאול…
ספציפית בניו יורק כנראה שעדיף מלון בגלל שהטיסה חזרה היא בלילה וצריך שמירת חפצים לציוד. ברוב המוחלט של המלונות זו לא בעיה, בעוד שברוב הגדול של הדירות זו כן בעיה. והיות וגם ככה בניו יורק יש בעיה רצינית של חוקיות הנושא, אני מניח ששם אסתפק במלון בכל מקרה.
הבעיה שלי היא לא רק בערים היקרות, אלא אפילו באיתקה, באמצע השבוע ולא בשנת הלימודים אני לא מוצא סוויטה נורמאלית בפחות מ-250 דולר (כולל מיסים). אולי 200 עם הרבה פשרות.
-
אני יכול לדבר רק מניסיוןאת Airbnb ניסיתי פעמיים בארצות הברית – בוושינגטון ובפרובידנס – ובשני המקרים קיבלתי דירות מצוינות עם כל מה שהייתי זקוק לו, ובמחיר זול משמעותית ממלון באותו איזור. הקשר עם הבעלים התנהל כולו דרך האתר ומעולם לא פגשתי אותם, לצערי. לשמחתי לא התעוררו תקלות מיוחדות שהצריכו התערבות של בעל הדירה, אבל תמיד כדאי לקרוא ביקורות של אורחים קודמים ולראות אם יש התייחסות לנושא. יש לי ניסיון טוב עם האתר גם מברזיל, וברור לי שגם בנסיעה הבאה לארה”ב אחפש קודם כל שם ורק אחר כך בבית מלון, אם כי גם אופי הטיול ישפיע על כך, כמובן [בטיול זוגי רומנטי הרבה יותר נחמד שיש מישהו שדואג לכל מחסורך, למשל].
-
בוודאי שביטוח רלוונטי כי אם אתה משנה איזה יום ומפסיד מעט כסף. דיינו.
אם את מבטל את הטיול כולו וצריך לשלם אחוז עצום מהוצאות המגורים זה כאוב מאוד. לפחות עבורי זה החשש הגדול של מקומות ללא ביטול ולא הזזה של יום. יכולה לחיות בלי הגמישות הזאת ( במיילא ברגע האחרון קשה לשנות באיזורי תיירות ) .
באשר לנורות וכו...אני ישנתי בצימרים ודירות כל כך הרבה פעמים, וזה מעולם לא היווה בעיה
-
תודה לשניכם
איילת – לא חשבתי על השיקול של ביטול הנסיעה כולה.
ברור שיש פה שיקול. אבל פחות מטריד אותי שהנסיעה תתבטל. לא שזה לא יכול לקרות, אבל אני מעריך שהסיכוי מאד מאד נמוך.
מה שמטריד אותי זה להתחייב כרגע כשאני לא יודע מה ישתנה בטיול שלי.
סתם דוגמא – באפריל יתפרסמו לוחות הזמנים לאירועי הקיץ ונגלה משהו קרוב אבל שדורש שינוי מסלול קטן. או ככל שנלמד יותר על המסלול נחליט להעביר יום ממקום X למקום Y וכו'
אגב, אם אני לא טועה ביטוח הביטול גובה סביבות 8% מ”סידורי הקרקע”. לא הון, אבל לא זניח.
-
ועוד דבר, רוב מוחלט של המלונות גם לא מאפשרים ביטול ושינוי עד הדקה ה 99...אלא עד 3-5 ימים לפני. ולא פעם עד שבוע לפני.
ושאתה מנסה לחפש עוד דברים ספציפים עם מקום למשפחה ומחיר סביר, ההצע עוד יורד.|
כך שגם עם מלונות היכולת לשנות ברגע האחרון מאוד מוגבלת. -
צודקת.
-
עם כל הבעייתיות של AIRBNB – וחלק מזה מנית כאן – בסופו של דבר מי שכבר התנסה בעבר איתם ישמח לחזור אליהם שוב. כי בשורה התחתונה VFM אצלהם הוא הכי טוב.
-
זו אמירה כוללת. אני התנסיתי איתם (אם כי לא בארה”ב) ולא חזרתי…אני מאלו שהחיסכון בתקציב חשוב להם במיוחד, לרוב מסעותיי הם ברמת תרמילאות, ועדיין בעיניי יש לא מעט בעייתיות באיירBNB שאולי ברוב הפעמים לא מתממשת לכדי בעיה, אבל הפוטנציאל לזה קיים. בטח בהזמנה חודשים מראש – היום בכמה וכמה מקומות בעולם מנסים להצר את צעדי האתר בחקיקה ובתקנות מקומיות נגדו.
-
הי
לגבי ניו יורק תבדוק את מלון Salisbury. יש להם מבצעים לא רעים מדי פעם לקיץ.
יש גם קבוצה בפייסבוק של ״ישראלים מסבלטים בניו יורק״ שבה ישראלים יוצאים לחופשות ומשכירים את הדירה על בסיס יומי במחירים ממש שווים !!
באיתקה ממליצה לבדוק את super 8. המלון פשוט אבל ממש זול ובמיקום מעולה !
אם אתם עם רכב לא צריך אולי לקחת מלון בתוך בוסטון. מלון או דירה בפרברים זול בהרבה!! אפשר להשאיר את הרכב ולקחת רכבת למרכז העיר. אני ישנתי באזור Lexington והגעתי בנסיעה קצרה ברכבת למרכז העיר בלי שום בעיה.
אישית במפלי הניאגרה לנו במלון עם נוף למפלים וזה היה נפלא . לנו במריוט אבל שמעתי על חוות דעת טובות גם על אמבסי. לא ברור למה אתם צריכים שני לילות שם.
פוריה
-
תודה לכולם
עם airbnb נטיית ליבי היא להניח שה”צרות” אופייניות יותר לדירות הזולות יותר. כלומר דירה שלמה (לא חדר) לא זולה במיוחד (מה שמקטין את הסיכוי למלכודת), ועם הרבה ביקורות (באופן יחסי, זה אף פעם לא יהיה כמו מלון עם מאות ביקורות) תהיה יחסית בטוחה, לא רק מפני נסיונות עוקץ, אלא גם שאני אקבל מה שאני מצפה לו, וללא עודף קטנוטניות של המשכיר (אני מניח שמשכיר ב-200 דולר ללילה ידע לספוג כוס שבורה אם צריך).
לעומת זאת – אין לי שום כוונה לשכור דירה ממישהו שמסאבלט באופן מאד לא חוקי. לכן בניו יורק ברור לי שאלך על מלון. אבל אני מניח שבפרברי איתקה וכדומה לא צריכה להיות בעיה.
סופר8 באיתקה הוא בדיוק הדוגמא שלי. כולל מיסים הוא עולה 150 דולר ללילה לחדר יחיד עם שתי מיטות דאבל (אפילו לא קווין). אז או שהילד השלישי ישן על מיטה מתקפלת בחדר צפוף לכולנו, או שהמחיר הוא שוב 300 דולר ללילה.
אולי אני מפונק, אבל לא נראה לי לישון כולנו בחדר כזה לאורך זמן. וזה למלון ברמה של סופר8 – סבירה, אבל לא טיפה יותר מסבירה.
בניאגרה גם המריוט וגם האמבסי מדברים על סביבות 300 דולר (קנדי). ושוב מדובר על סוויטה של שתי מיטות זוגיות (אולי קווין, לא זוכר) ועוד ספה נפתחת בחדר השינה. כלומר לא פשוט שחלק מהילדים ילכו לישון מוקדם, וחלק אחר ישאר עוד להנות מהזיקוקים מהחלון.
-
לגבי איירBNB – הבעיות שאותי מטרידות הן לא לכלוך בכיור או היעדר מי שיחליף נורה או מה קורה אם שברתי כוס. היות והשירות כולו נסמך על טוב לבו של אדם פרטי, אלמוני, ללא פיקוח או רישיון, יכולות לצוץ בעיות מכיוון שאולי אתה משכיר את הדירה באופן לא חוקי (למשל, אם חוקי העיר לא מאפשרים להשכיר דירות לתיירים לזמן קצר, אם בעצם “הבעלים” של הדירה באתר אינו הבעלים החוקי ולא קיבל את רשותו כפי שקרה לי, אם השכנים מתרעמים על כך שהדירה לידם הפכה ל”מלון” ופונים לרשויות כמו במקרה שפורסם לא מזמן בניו יורק וכו’). בעיות כאלו יכולות לצוץ גם בדירות שלמות ולא חדר, וגם כשהן יקרות. ואפילו כשיש ביקורות טובות, כי אם למשל הדירה מושכרת ללא ידיעת הבעלים אז יכול להיות שכל התיירים הקודמים היו מרוצים, מספיק רק שאתה תהיה האחד שיועף משם כי בדיוק באותו היום הבעלים האמיתיים יעלו על זה…כמו כן, יצא לי להכיר מי שביטלו להם את ההשכרה ברגע האחרון (כספם הוחזר, אבל אם זה קורה לך בשיא העונה ביפן למשל, בהצלחה עם להשיג קורת גג חלופית...) או כאלו שגילו שתמונות הדירה הנאות מופיעות בשלמותן בחמש דירות שונות, זהות לגמרי בתמונות ושונות לגמרי במפרט ברחבי האתר. כאמור, רוב המשתמשים נראה שמרוצים, אבל בסופו של דבר, זה שירות שמסתמך על רצון טוב של אלמונים, אבל כשכרוך בזה לא מעט כסף.
-
תודה!
-
גם בבתי מלון יש בעיות ואכזבות. השאלה היא - איפה יש יותר (אין לי נתונים)
-
2 הגרוש שלי
גם לי היתה רתיעה מ airbnb עד הקיץ האחרון – יצאנו חמישה מבוגרים לטיול יורו בצרפת. מכיוון שלנו בערים בדיוק בימי המשחקים כמעט לא היו חדרים במלונות, והמלונות שהיו בהם חדרים הקפיצו מחירים בצורה שערוורייתית בערבי המשחקים. לדוגמא במארסיי – ישנו בדירה מצוינת לחמישה בחצי מחיר – נחתנו בשעת בוקר, וכששאלתי את בעל הדירה היא נוכל לשים את הדברים אצלו עד שהדירה תתפנה אמר שפדוט ניכנס לדירה כי לילה קודם היא פנויה, ובלי לבקש (למרות שהצעתי) מחיר נוסף… סך הכל ישנו בשלוש דירות (כולל גם פריז וליון) ושלוש הדירות היו מצויינות.
הכללים שלי היו – הרבה ביקורות בממוצע ציונים גבוה מאד (לפחות 4 וחצי כוכבים). עוד כלל שעשיתי – שאין בדירה הודעות שהבעלים ביטל הזמנה (זה היה החשש העיקרי שלי)
יש יתרון בלגור בשכונות מגורים בערים – לרדת לבית מאפה המקומי לקנות כמה דברים לארוחת בוקר אותה מכינים ואוכלים בצורה מרווחת בחדר האוכל בדירה… כמובן שאם מכינים ארוחת ערב בדירה חוסכים עוד הוצאה, במיוחד למשפחות (כמוכם נדמה לי) שהאוכל הוא יותר צורך בטיול מאשר חלק מהחוויה
מצד שני בטיול הקרוב בארה”ב כנראה נהיה רק בבתי מלון (בנוסף ללינות זולות בקאבין ומאהלים בפארקים) כי במקומות שבדקתי המלונות היו זולים יותר… אבל בערי הספר במערב המחירים ממש לא דומים לעיירות מקבילות במזרח, זה היה נכון לפני 7 שנים וכנראה אפילו החריף בהיום…
מסקנה – לבחון כל דירה ומקום בנפרד
-
כמו שאמרתי, צריך להבדיל בין “בעיות ואכזבות” כי המלון/דירה לא מה שציפית, או המזרן לא נוח, או החדר מלוכלך, לבעיות ואכזבות שנובעות מהבעייתיות החוקתית שקיימת לעתים באתר איירBNB, ונתתי דוגמאות. כאמור, הדירות יכולות מעולות, רבים מרוצים, אבל חשוב לזכור שיכולה להתעורר בעיה בסיסית שלא קיימת במלונות מוסדרים בגלל עניין הרישוי/בעלות/חוקיות ההשכרה לזמנים קצרים. -
שלום לכולם
אני גם בתהליך של חיפוש מלונות
רציתי לשאול אם יש אפשרות לתת דרוג של הרשתות ?
למשל שמעתי המלצות לא טובות על מוטל 6 , מה זה אומר :
חדרים לא נקיים ?
מלון ישן ולא מתוחזק ?
אם מגיעים מאוחר בלילה רק לישון זה סביר ?
יש עוד כמה רשתות שיש לגביהן דעות לכאן ולכאן אשמח לשמוע חוות דעת על הרשתות בכלל (אם זה בכלל אפשרי).
תודה
-
צריך לזכור שרוב רשתות המלונות והמוטלים עובדות בזכיינות ולכן ייתכנו קצת הבדלים ברמה של מוטלים ספציפיים. לכן גם אם תקבל המלצה על רשת כזו או אחרת, כדאי לבדוק לגבי מלון ספציפי.
אבל באופן כללי – אני מאוד מרוצה מרשת מוטל 6 וגם רשת סופר 8. אבל כדאי להבין שאלו רשתות מוזלות שמספקות מוצר בסיסי – מקום נקי שמשמש ללינת לילה ותו לא. אין כאן פאר והדר. יש סטנדרט ותו לא.
בשבילי זה בדיוק מה שאני מחפש אחרי יום טיול – מקום נקי להתקלח ולישון. לא צריך שום דבר נוסף. לא רוצה לשלם על דברים שממילא לא משתמש בהם.