כרטיס כיוון אחד באסיה
-
בודק עבור הבת שלי כרטיס כיוון אחד לבנקוק.
אומרים חלק מהאנשים שזו בעייה וחייבים כרטיס יציאה.
אם קונה כרטיס מבנקוק לוויונטיין בלאוס גם שם יבקשו כרטיס יציאה מהמדינה ויעשו בעיות?
-
לבנגקוק אין שום בעיה להיכנס עם כרטיס בכיוון-אחד. עשיתי את זה עשרות פעמים. לגבי וויאנטיין אני לא יודע – אבל להערכתי גם אין צורך.
-
אני כבר לא יודע למי להאמין כל אחד אומר דבר אחר. גם באיסתא אמרו לי היום שזה סיכון ויש מצב שירצו גן בארץ לראות כרטיס יציאה
-
יכול להיות שיש דרישה פורמלית כזאת של ממשלת תאילנד, והיא עדיין מעודכנת לה במערכות של כמה חברות תעופה, אבל בפועל היא לא נאכפת. הדרישה הזאת קיימת ונאכפת כמעט אקסקלוסיבית במדינות איים שאין מהן גישה יבשתית למדינות שכנות. הגיוני, סה״כ.
אני טס עם כרטיסים בכיוון-אחד כדבר שבשיגרה בכל העולם. נדירים המקרים שבהם מבקשים ממני להציג כרטיס יציאה מהמדינה אליה אני מבקש להיכנס. בתאילנד זה בטוח לא קרה לי.
אם אתה רוצה ראש שקט אתה תמיד יכול לרכוש את כרטיס הטיסה הכי זול שתמצא החוצה מתאילנד לכל יעד שלא דורש ויזה. יש מספיק חברות לואוקוסט בדרום-מזרח אסיה שמוכרות כרטיסים במחירים מצחיקים. לחילופין, במקום לזרוק ככה 30$-20$ אתה יכול לרכוש כרטיס יקר וגמיש לחלוטין (החזר מלא במקרה של ביטול) וכמובן גם לבטל אותו לאחר שלא יהיה בו צורך. זה קל, אבל, דורש כמה מאות דולרים שיוקפאו לכמה שבועות טובים.
-
אגב, אם הבת חושבת לחזור מתאילנד אבל לא בטוחה בתאריך החזרה לארץ, אפשר לקנות כרטיס גמיש המאפשר שינויים בתאריך (או כרטיס שמאפשר שינוי תאריך במחיר לא גבוה). אז גם היא יודעת שהתקציב לטיול כבר כיסה את הטיסה חזור. -
התחלתי במספר פעמים טיול בבנגקוק ואף פעם לא ביקשו ממני כרטיס יציאה .
אבל שבוע שעבר שמעתי מזוג חברים שהבת הצעירה שלהם שהגיעה לבנגקוק , ודרשו ממנה כרטיס יציאה , למזלה היא הכינה כרטיס להאנוי שהיא קנתה מראש בסדר גודל של 30 דולר .
-
בדרך כלל מי שבא עם ויזה מוכנה לא שואלים אותו על כרטיס יציאה.ומי שבא בלי ויזה מוכנה ז''א שבכניסה הוא מקבל ויזה לחודש אז החוק היבש אומר שחייבים במיקרה זה להיות עם כרטיס יציאה.החוק הזה נאכף לעתים נדירות.אבל בחצי השנה האחרונה פקידי ההגירה שואלים יותר ויותר לגבי כרטיס היציאה.אפשר ליקנות כרטיס יציאה למדינה סמוכה ממש בזול.
-
אוסיף כאן, לרווחת שאר הקוראים, את מה שעניתי לך בהודעה פרטית:
ניתן לרכוש כרטיס גמיש לגמרי (בר-ביטול ללא קנס) עם תאריך יציאה מתאילנד תוך שלושים ימים מיום ההגעה המתוכנן. דוגמה טובה היא הטיסה של קטאר איירוויס בין בנגקוק להאנוי (ישירה, חופש חמישי). התעריף הגמיש – ״Economy Flexi״ – מציע ביטול ללא קנס והוא עולה בדר״כ סביב 6,000 באט (~ 170$). יש אפשרויות אחרות אבל לא כל כרטיסי ה-Y מציעים ביטול ללא קנס אז צריך לבדוק את תנאי הכרטיסים.
ליאור.
-
תודה לכולם
-
אי אפשר להשליך מניסיון של אדם אחד על השני.
קודם כל, לפעמים זה עניין של מזל, ושנית, לפעמים זה עניין של פרופילים מסויימים שנחשבים בעייתיים יותר – במדינה אחרת, למשל, אני והאדם שלפניי לא נשאלנו על כרטיס חזור כי היינו מבוגרים מהתרמילאי הממוצע וגם לא נראינו תרמילאים. את הצעירים יותר שאלו.