מעיל פוך לסקי
-
שחום רציתי לדעת אם אפשר לבוא עם מעיל פוך של קולומביה לסנובורד.. בגדול הוא לא מוכר כמעיל לסקי אבל מבחינת חימום אני מניח שיעשה את העבודה, מה דעתכם? (חדש לגמרי בתחום סביר שאפול כמה פעמים)
-
עניין הנפילות אולי יהיה בעייתי, יכול להיכנס לך שלג מתחת למעיל.
בד״כ למעילי סקי יש חצאית שיושבת מתחת למעיל שפותרת את הבעיה.
בנוסף, כיס לסקי פס יכול להיות מגבלה, אני אישית קונה מעילים שיש להם כיס בחזה או בכף יד שמאל, איפה שהקורא כרטיסים.
-
לפני 30 שנה.....לפני 30 שנה גלשתי בפעם הראשונה [ובמשך שנים רבות היחידה בחיי]. חברים הזמינו אותנו במהלך שנת שבתון בחו”ל. לא בטוח שבכלל היה אז ציוד ייעודי לסקי וגם ככה לא היינו קונים. אז גלשתי עם הדובון הצבאי שלי , ומכנסי ג’ינס שמתחתיהם גטקעס צבאים גם כן. “עשו את העבודה בגדול”. היום אני יודע כמה זה היה מופרך.[אני זוכר כמה הזעתי בתוך הדובון והייתי פותח אותו להתקרר- מזל שלא חטפתי דלקת ריאות]
תשמע. יש מצב שהמעיל שלך בסדר אבל כמה מילים על מה שמעיל ומכנסי הסקי עושים בשבילך.
מעיל הסקי מתוכנן כך שיאפשר לך חופש תנועה יחסי, מה שלא נכון בהכרך למעיל חורפי , טוב כמה שיהיה. במעיל יש כיסים לא מעטים ייעודיים לציוד סקי,[כפפות גדולות במיוחד למשל, גוגלס] עם פתיחה נוחה למי שמחזיק כפפה. כבר נאמר- כיס מיוחד לסקי פס. אם אין כזה תצטרך כל הזמן לאלתר פתרון להוצאת הכרטיס כי הוא משמש ככרטיס מעבר לכניסה לכל רכבל שתעלה עליו. אז כל היום אתה משתמש בו. ואם תאבד אותו, זה קנס ובלגן. אטימות למים ולשלג- כמעט מוחלטת. שוב- חשוב למשל בימים של סופת שלג. לא בטוח שמעיל הפוך שלך תוכנן ליום שלם בחוץ, או לנפילות מרובות בשלג מה שיקרה לך כי אתה מתחיל…... והכי חשוב. יכולת מנדפת-בזמן גלישה אתה מאוד מתאמץ ומזיע. ואז אתה עולה על רכבל חזרה למעלה חשוף לקור ולרוח. אם אין לך מעיל מנדף זיעה [ומתחת בגדים מנדפים-צ חשוב בכל מקרה!] הזיעה מתקררת על הגוף שלך, מצננת אותו ואותך. השרירים מתקשים וגם נעשה לך קר. פשוט כך. לא נעים.
לא יודע מה להמליץ לך וכמה המעיל שלך טוב. נסה אולי להשאיל מחבר מעיל סקי. סביר להניח שאן המעיל שלך סביר תסתדר איכשהו , אבל יהיה יותר קשה ופחות נעים. לא תמות מזה זה בטוח

-
במיוחד בהתחלה יש המון נפילות עם סנוובורד, ולכן אני לא בטוח שמעיל פוך יתאים, לרוב משתמשים עם מעילי פוף בתור שיכבה פנימית כשקר מאוד. למתחיל זה לא מתאים 1. בגלל הנפילות סביר להניח שיתבלה מהר 2. בגלל הנפילות יהיה חם ורצוי מעיל מאוורר שמנדף זעה, אם הפוך סופג לחות הוא כבר לא יעיל, אם כבר דובון עדיף בגלל העמידות החומרים שלו.
-
אלדד אתה מזכיר לי את הפעם הראשונה שנסעתי לסקי ב-92. לא היו פורומים ולי לא היה מושג איך להתלבש ואיפה לקנות…
אז לקחתי סט טרנינג כותנה, מעליו לבשתי טרנינג מניילון ומעיל. כפפות חיפשתי בחנויות הספורט בעיר בה אני גר ומכרו לי כפפות לשוער כדורגל…
כמובן שקניתי כפפות לסקי באתר.

-
התחלת עם קרוס קאנטרי???
-
לא. סקי מדרון. רק שבהתחלה השיפוע די דומה לסקי מישור והמגלשיים של אז, צרים יותר וארוכים. בתמונה המסלול שיורד לאלפנדורף (amade של היום).
-
זה היה סוג של הומוראני מבין שאתה סופר את ההיסטוריה לפני הספנדקס ומאז הספנדקס; או שמא לפי הרוסיניול הצהובים
-

-
בנוגע לפעם הראשונה, הכל נכון.מכנסי הספנדקס היו השדרוג המשמעותי ביותר בתולדות ביגוד הסקי. הם נרכשו בססטרייר בשנת 98. שם גם הכרתי לראשונה את יוס, האיש והאגדה (ראה תמונה, במעיל האדום).
בתמונה שצרפת מ- צ'רביניה 2007, אני מנסה זוג מכנסיים של מרקר שקניתי בארה”ב. זו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה איתם.
מאז ועד היום אני לובש את אותו הזוג מ-98 בסקי, מכיוון שלצערי לא מוכרים יותר כאלה.
לגבי הרוסיניול הצהובות, נקנו ב-2003 ונשברו ב-2011.

-
אני לובש מכנסיים של המפנה הצפונימהסיבה הפשוטה ביותר

-
חחחחחחחח. אין על ישראלים כנראה. רק לנו יש מנטליות מספיק דפוקה לדברים כאלו. אתה נראה ממש סטייליסט ביחס אלי. עכשיו נזכרתי שגלשתי עם כפפות צמר- אלו שנשארו לי מהשירות הצבאי בלבנון [הראשונה כמובן]. בזמנו זה היה הגיוני- צמר הרי שומר על חום גוף גם כשהוא נרטב.וואי- מעניין אם יש לי תמונה מאותו השבוע [זה היה 85-6….]. אגב הפעם ה- “ראשונה” השנייה שלי הייתה לפני כעשור. ואז בן הדוד שלי שכבר גלש כמה פעמים שמע שאני נוסע. הוא שאל אותי אם יש לי ציוד. אמרתי שלא צריך. אגלוש כמו “אז” . הוא היה פשוט מזועזע. והודיע לי שאו שאני לוקח את החליפה שלו או שאני לא נוסע לחו”ל…. [עד היום אני לא יודע אם זה מהפרקטיקה או שהחוש האסתטי שלו נפגע כי הוא די סטייליסט]. אז לקחתי את הציוד שלו והבנתי את ההבדל. בשנה שאחרי במקרה יצא שנסענו ביחד ומאז אנחנו נוסעים עד היום בכל שנה. תוך כדי קניתי כמובן ציוד משלי
. שיהיה חורף לבן וכייפי לכולנו. מחרתיים יוצא למאיירהופן אהובתי.