ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חיסונים "מזורזים" למזרח

פורום בריאות
    2
    6
    2357
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nt13
      nt13 נערך לאחרונה על ידי

שלום, אני וחבר שלי טסים ב21.1 ל4 חודשים במזרח (תאילנד וייאטנם סין והונג קונג), הבנתי כי קיימים שני חיסונים איתם יש לי בעיה מבחינת זמנים: חיסון לצהבת B וחיסון לדלקת מוח יפנית , ביום שלישי הקרוב יש לי תור לחיסונים מכיוון שלא הצלחתי להשיג תור מוקדם יותר, מה הטווח המינימלי לביצוע שני החיסונים? ומה ההשפעה של  לקחת "חיסון מזורז" במקום חיסון בזמן? האם יש אופציה לעשות את חיסון דלקת מוח יפנית בבנגקוק במקום בארץ או בנוסף (חיסון שני)? ניסיתי לחפש תשובות באינטרנט לא מצאתי תשובה מתאימה בנושא? 

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור_אנט
        דוקטור_אנט נערך לאחרונה על ידי

במידה ואתה יליד הארץ החיסון צהבת B ניתן באופן שיגרתי מ92 והרבה רופאי ילדים המליצו לחסן ילדים בוגרים יותר

תבדוק בפינקס חיסונים מילדות,ניתן לבדוק נוגדנים

חיסון מזורז נגד צהבת B לאנשים שלא חוסנו שלוש זריקות במשך חודש(לא ביחד)ןזריקה נוספת כעבור שנה

חיסון נגד דלקת מוח יפנית ניתן לתת בהפרש של שבוע יש אישור לכך ולכם יש יותר זמן משבוע

מה עם צהבת A וטיפוס הבטן?

• nt13
          nt13 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התשובה, אני בחורה, בקשר לחיסון צהבת b שנינו ילידי 95 אך אין ברשותינו פנקס חיסונים בכל מקרה הבנתי שזה בסדר כי יש לנו 3 שבועות וזה מספיק זמן, בקשר לחיסון לדלקת מוח יפנית השאלה אם בטוח זה נותן הגנה מספקת אחרי שבוע אחרת לא מבינה למה עושים אחרי 28 יום? יש לך הסבר בנושא? בנוסף הבנתי כי טיפוס הבטן זה חיסון אחד ואין בעיה לקבל אותו וצהבת A גם חיסון אחד אך יש בו מחסור במכון מור שם אני עושה את החיסונים ביום שלישי הקרוב, ידוע לך על מקום בו אין מחסור?

• דוקטור_אנט

אם נולדת ב95 ואמא אינה נגד חיסונים בודאי קיבלת את החיסון מנה ראשונה מקבלים בבית חולים,זריקה שניה בגיל חודש ושלישית בגיל 6 חודשים,המחלה עוברת ביחסי מין לא מוגנים מגע עם דם והפרשות אדם ומכשירים לא סטרילים

צהבת A עוברת דרך מזון ושתיה זריקה ראשונה נותנת הגנה ל6-12 חודשים.

במידה ובמרפאה קופה שלך ניתן להשיג מנות חיסון של ילדים ניתן לקבל 2 מנות  (0מנת מבוגר 1400 מנת ילד 720)

בקשר לדלקת מוח יפנית

משרד בריאות אנגלי מאשר קבלת 2 מנות בהפרש של שבוע אם אין בררה אחרת

https://www.medicines.org.uk/emc/medicine/21683

Accelerated schedule

Adults aged 18-65 years can be vaccinated in an accelerated schedule according to the IXIARO marketing authority as follows: first dose at day 0, second dose: 7 days after first dose. With both schedules, the primary immunisation schedule (first and second dose) should be completed at least one week prior to potential exposure to JE. Use of this accelerated schedule can also be considered off license for travellers 12-18 years of age and those over 65 years of age when time is genuinely short. חיסון בהאבל אם אין זמןפרשים גדולים יותר

• nt13
              nt13 נערך לאחרונה על ידי

אוקיי, אז חיסון צהבת B קיבלתי בילדות 3 חיסונים השאלה האם זה תקף לכל החיים?

הבעיה היחידה שנשארה לי היא שלפי מה שנאמר לי בטלפון אין בכלל חיסון לצהבת  A במכון מור (עובדים עם מכבי), ידוע לך על בית חולים או מרפאה בה ניתן לעבור את החיסון באופן פרטי?

• דוקטור_אנט

לצערי לא כדאי לבדוק במרפאה שלך לפעמים יש

כדאי גם לבדוק בפנקס חיסונים מילדות אולי חיסנו אותך?החיסון נכנס לשיגרה מילידי 99 וראיתי שהרבה אנשים שהגיעו אלי קיבלו בילדות

במידה ולא עליך לקבל את החיסון בבנגקוק להבדיל מסיכון של צהבת B שתלוי בעיקר מהתנהגות שלך יחסי מין פירסינג וקעקוע ולרוב לא ממליצים דחף (ניתן לבדוק נוגדנים)צהבת A עוברת דרך מזון ושתיה ועלולה להרוס לגמרי את הטיול

שרותים רפואיים בבנגקוק ברמה טובה מאד

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון