ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קלוז' ומרמרוש בחורף

פורום אירופה
    3
    12
    2964
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yrsorek
      yrsorek נערך לאחרונה על ידי

כחלק ממחקר בהיסטוריה יהודית אני נוסע לשבוע בקלוז’ באמצע פברואר. יהיו לי כמה ימים פנויים, ואני גם לוקח אתי בן ובת. אני מקווה לקפוץ ליום או שניים של טעימת סקי למתחילים (שמעתי כמה המלצות, אשמח לעוד), ואני תוהה האם יש טעם בעונה הזאת גם לצאת מהעיר ולהצפין לכיוון מרמורש. יש לי בכך גם עניין היסטורי וגם תיירותי, אני רק תוהה אם בעונה הזאת זה בכלל שווה את הטירחה. אם יש כאן בעלי ניסיון אשמח לכל עצה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yrsorek

נראה לי שהשאלה נעלמה... יש מי שיכול להשיב?

• אילן Ilan
          אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב !

- השאילה לא נעלמה, היא פשוט  לא ממוקדת .

- אתה נוסע לשבוע מחקר וגם יומיים סקי וגם שואל לגבי מאראמוראש אך לא מציין היכן התעניינות שלך ולא אם הילדים קטנים או גדולים .

- לא ציינת איזה המלצות קיבלת לסקי כך שלא נציין אותן שוב .

- חבל מאראמוראש יפיפייה גם בחורף, ראה כאן תמונות .

• lbd
            lbd נערך לאחרונה על ידי

אני נסעתי לפני שנתיים מקלוז’ ל-Cavnik במרמרוש לסקי. יש שם גם מסלול למתחילים. אני לקחתי שעור פרטי של שעה ב-!!50 לאי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • yrsorek

תודה לעונים. מיקוד: אני נוסע לשבוע, מתוכו אצטרך יומיים שלושה בעיר לצרכי המחקר. האזור שמצפון לקלוז' עד סאטו מארה גם מעניין אותי מבחינת ההיסטוריה היהודית. אם נסיעה לאזור הזה מעניינת ואפשרית בעונה אז אסע לשם. אם יש גם סקי בכיוון הזה זה יכול להשתלב. הבן והבת הם בני 13 ו-19

• אילן Ilan

- בתקופה שאתה נוסע רוב הסיכויים שיהיה מושלג. האם אתה רגיל לנהוג בשלג ?

- אם לא תיסע צפונה יש מסלול סקי כ- 12 ק”מ דרומית לקלוז PARTIA FELEACU . שים לב לשעות הפעילות .

- אם תחליט לנסוע צפונה לסאטו מארה ( נסיעה של כ-300 ק”מ ) תוכל בדרך לגלוש במסלולים ליד קאבניק כמו שרשם לך LBD או בקומפלקס שויור שמופעים במפה זו . בהמשך ממליץ לבקר במוזאון פרחי המכרות בבאיה מארה ובפארק המים בסאטו מארה .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • lbd
                  lbd נערך לאחרונה על ידי

מרחק הנסיעה מקלוז’ לקבניק 150 ק”מ ומשם לסטו מארה עוד 90.

• yrsorek

תודה רבה אילן. אכן, אין לי ניסיון בנהיגה בשלג… האם הכבישים בעונה הזו לא מפולסים משלג? והאם יש תחליף בדמות תחבורה ציבורית (למשל לקאבניק)?
                    לגבי סאטו-מארה – אין לי כוונה להגיע דווקא לשם. מה שחשוב לי זה שאם אני יוצא מקלוז’ שזה יהיה לאזורים העשירים יותר בהיסטוריה יהודית-הונגרית – כלומר מערבה (לכיוון אורדיאה) או צפונה (לכיוון סיגט / סאטמר). בכל כיוון שאצא יש כמה נקודות שיש לי עניין בהם, ולכן השיקול הוא באמת האפשרות לנהוג (שלג / לא שלג; תחבורה ציבורית?) והאפשרות לשלב סקי או טיול יפה. 

כמו כן – מישהו המליץ על אתר סקי ב- Muntele Băişorii. אשמח לחוות דעתך

• yrsorek

היית צריך לנהוג בשלג לשם כך?

• אילן Ilan

- אני לא מבין אם אתה זקוק להמלצות או עושה מחקר לגבי המקומות לגלישה . 

- מכיר את אתר BUSCAT שבהרי BAISOARA , אך לא הצעתי לך כיוון שהוא כ-60 ק”מ מקלוז . האתר כ- 2.5 ק”מ מחוץ לכבר BAISOARA וממש לא בכיוון מרמוראש שביקשת . אם אתה מבצע מחקר בטח אתה דובר רומנית או הונגרית ותוכל לקרוא כאן שהם ממליצים להגיע מצוידים בציוד מתאים הכולל צמיגי חורף, שרשראות…  זה כמובן נכון לגבי כל אתרי הסקי .

- היסטוריה יהודית הונגרית נמצאת מי SAPANTA מקור חסידות ספינקא  בצפון עד אורדאה ודרומה . ב- SAPANTA נמצא בית הקברות העליז וכש יוצאים מהכפר לכביש הראשי נמצא בית הקברות היהודי הגדול והמוזנח . בכל הכפרים תמצא בתי קברות יהודים אך ממש קשה להגיע אליהם בגלל ההזנחה .

- אני מכיר היטב את רומניה ורוצה לעזור לך, אך אתה צריך להתמקד יותר ולהחליט על שלד של מסלול ולא לקפוץ מכיוון אחד לשני. בתור גולשים מתחילים כל אתר סקי יתאים לכם . בירורים תעשו בעתיד כש תצברו ניסיון .

- אומנם שבוע זה נראה לך הרבה זמן אך הימים קצרים ומהירות הנסיעה ברומניה נמוכה עד מאוד ובטח בתנאי חורף .

אני מציע לך לשכור נהג מקומי ליציאתכם מחוץ לקלוז ולא להסתמך על התחבורה הציבורית .

- כעיקרון מפלסים את הכבישים לשופכים מלח אך התהליך לוקח זמן ארוך וזה נכון לגבי כבישים ראשיים, לכבישים המשניים לא כל כך דואגים .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • lbd
                          lbd נערך לאחרונה על ידי

עד 10 ק”מ מהאתר לא נשאר בכלל שלג על הכביש. בדרך לאתר גם לא היה שלג על הכביש ממש או שפיזרו מלח או שפינו אתו לצדדים. אבל כמובן צריך לנהוג עם צמיגי חורף ובזהירות.

• אילן Ilan

. הנהגים שבסרטון זה רק רצו להגיע לבתיהם בסינאיה ביום שישי 3.12.16 

כל הסבר מיותר . בסוף המשטרה סגרה את הכניסה לרחוב .

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון