לא אישרו לי ויזה
-
הייתי השבוע בשגרירות ולא אישרו לי ויזה עכשיו אני בדיכאון לא נורמלי…..
לדעתי נטו בגלל רושם לא טוב (אולי בגלל חזות מזרחית) וגם ציינתי שאני נהג, בכל מקרה אני לא יודע כי לי היו את כל הסיבות למה לחזור לארץ לאחר הטיול היה לי את כל המסמכים והמראיין אפילו לא רצה להסתכל על הטפסים שהבאתי ..
-חשבון בנק(רשום שיש לי סכום גבוה של כסף)
-תלושים שאני מרוויח יפה
-מכתב מהמנהל שאני עובד שנה בעבודה שלי ושאני ממלא תפקיד חשוב שבונים עליי שאני חוזר.
-בעלות על רכב
-4 וחצי שנים אחרי השחרור
איך קורה מצב כזה שלא מאשרים בלי סיבה?
הטעות שלי שלא נשארתי וניסיתי להבין עם המראיין את הסיבה אלא פשוט ששמעתי את ה”אני מצטער” ישר קיבלתי דאון והלכתי בלי לדבר יותר מידי.
עכשיו הם אומרים להגיש שוב בקשה אחרי זמן מסויים שהשתנה משהו במצבך.
ולי לא נראה שישתנה משהו במצבי כי הכל בסדר אני עובד במקום מסודר הכל אצלי כמו שצריך מבחינת לקבל אישור פשוט לא היה לי מזל מה אתם אומרים לנסות את מזלי שוב בכמה חודשים הקרובים במקום לחכות עכשיו סתם חצי שנה או שנה? או שזה שכבר קיבלתי סירוב בכל מקרה יקשה עליי יותר? כי אין לי למה לחכות אני חושב עוד שנה לא השתנה אצלי כלום חוץ מאולי יותר וותק במקום העבודה… בקיצור אני לא יודע מה לעשות עכשיו סתם לחכות תקופה ארוכה ולקבל סירוב מאותה סיבה אין דיכאון מזה ואולי אם אני יילך שוב תוך חודשיים שלוש בטענה שאני באמת לא יודע למה קיבלתי סירוב ואולי אני ייפול על מראיין יותר נורמלי….
תודה לעוזרים וסליחה על החפירה

-
הכל יכול להיות. נסתרים הם שיקולי הויזה. יצא לי גם לפגוש מי שרצה לנסוע לשבוע והשאיר פה בארץ אישה, משכנתא וילדים וסורב. ככה זה.אתה יכול להגיש בעוד חודשיים, אבל זה נראה לי מיותר לגמרי. הם החליטו על סמך סיבה מסוימת, גם אם אין לך מושג מהי, אם שום דבר לא השתנה בחודשיים הללו הרי ששוב זרקת את כספך לפח.
בעיניי מיותר להתעכב על זה או לנסות בכוח שוב ושוב. יש עוד ארצות מעניינות בעולם, פשוט תשנה את תוכניות החופשה שלך.
-
רועי, צר לי שסורבת ויזה. אין לי את האפשרות לעזור לך בהבנת הסיבה לסירוב, אבל תהיה בטוח שיש סיבה לכך. יתכן והסיבה נעוצה במידע שמסרת בטופס בקשת הויזה, ולכן המראיין לא ראה צורך לבדוק את המכתב מהעבודה ואת תלושי המשכורת (חשבון הבנק פחות מענין, כי תמיד ניתן להעביר את הכסף לארה”ב. רכב ניתן למכור). אגב, המידע על המשכורת שלך ממולא בטופס, כך שהוא עומד לרשות המראיין גם מבלי לבדוק את תלושי השכר שהבאת איתך (ההנחה היא שלא שיקרת במילוי הטופס).
יתכן והסירוב היה בגלל מה שסיפרת לגבי התוכניות שלך לביקור בארה”ב, או כי ציינת קרובי משפחה מדרגה קרובה שחיים בארה”ב או משהו אחר שלא עולה לי כרגע בראש.
לאשתו של חבר לעבודה סירבו לפני מספר שנים לתת ויזה כי המשכורת שלה נראתה בעיניהם נמוכה (וכל זאת למרות שהתכנון היה שהחבר לעבודה ואשתו יטיילו ביחד בארה”ב, והוא היה בעל ויזה). שנה לאחר מכן היא הגישה בקשה חוזרת וקיבלה ויזה.
לא יודע מה ליעץ לך מעבר למה שהם אומרים, קרי שאין טעם להגיש בקשה נוספת אם לא משתנה אצלך משהו מהותי. יתכן וותק גדול יותר במקום העבודה יעזור (אבל אולי גם לא). בכל מקרה, לא נראה לי שכדאי לך לנסות שוב בעוד 3 חודשים, אלא אם יש לך הרבה כסף לתרום לאמריקאנים תמורת הנסיונות לקבל ויזה. אני לא חושב שזה ענין של המראיין שנפלת עליו, כי הם פועלים על סמך הנחיות ברורות.
אגב, האם בסירוב נתנו לך סיבה כלשהי, או אולי איזה שהוא קוד של סיבת סירוב. אולי שווה לך להתקשר לשגרירות ולנסות ולברר את הסיבה לסירוב על סמך המענה שניתן לך.
-
אני מקבל משכורת סבבה לגיל שלי 7000 שקל וזה מה שרשמתי..
ודבר שני לא רשמתי שיש לי שם קרובי משפחה.. ככה שאני באמת לא יודע מה הסיבה הכל מילאתי ברצינות וביסודיות הסיבה היחידה שנראה לי זה שלא באתי טוב בעין של המראיין.
ובקשר ללהתקשר אליהם, כל אחד יכול להתקשר לשם ולשאול מה הסיבה שקיבל סירוב לויזה???
לי זה נראה מוזר כי שאתה שם לא סופרים אותך אז בטלפון בכלל מי יסתכל עלייך
-
אתה לא יכול לדעת מה הסיבה. לפעמים זה מסיבות שונות לגמרי ממה שהיית מתאר. בהוראות לבקשת הויזה אפילו מציינים שאם אתה עוסק בנושאים מסוימים (מתמטיקה, שבבים, לוויינים וכו’) צריך בדיקה יותר מעמיקה ועוד טפסים. אפילו לא חשבתי שמישהו מסתכל על זה עד שלחבר נתנו בגלל זה ויזה מוגבלת לשנה.כפי שאמרתי: קשה להבין למה, גם אם היית מקבל את השורה התחתונה לא בטוח שיכולת בכלל לעשות עם זה משהו (הם יכולים לומר “התרשמנו שאתה מתכוון לעבוד באופן לא חוקי” – אין לך מה לעשות לגבי זה כי כבר הגשת מה שיכולת). לנדנד להם לגבי סיבה או להגיש שוב במהירות לא ישנה דבר. תמשיך הלאה.
באמת, יש עולם מלא לטייל בו. חבל להתבאס ולהיתקע על המדינה האחת הזו אם זה לא מסתדר.
-
מה שהיה היה. אני לא חושב שזה יעזור לך הרבה לברר את הסיבה, כי ההחלטה נפלה ואי אפשר לערער עליה.
לפעמים הסירוב נובע אך ורק מפאת הגיל, ואם אין לך היסטוריית שהיות כלשהי בארה”ב (באופן חוקי ותקופות סבירות כמובן), הקונסול יעדיף לסרב את הבקשה ולא לקחת את הסיכון. כשאני הגשתי בקשה אחרי השחרור, היתה לי היסטוריית שהיות שם (פעם אחת של שבועיים ופעם אחת שלושה שבועות) ובכל זאת קיבלתי ויזה רק לשנה.
מה שאני מציע לך זה לחכות כמה שנים. ארה”ב אמנם מאוד אטרקטיבית, אבל יש לא מעט מדינות אחרות שאפשר לטייל בהן ולהנות באותה מידה.
-
בהמשך להצעות של הגולשים האחרים שהגיבו, אם מענין אותך לבקר בצפון אמריקה, אז למה לא לשקול ביקור בקנדה במקום בארה”ב.
נכון שלא תמצא בא את הערים האמריקאניות הגדולות: ניו יורק, לוס אנג’לס, סן פרנסיסקו, וושינגטון ואת לאס וגאס, ובכל זאת.
מבחינת הטבע, לקנדה יש להציע לא מעט. גם מבחינת ערים גדולות, תוכל לבקר בונקובר או במונטריאול, שתיהן ערים יפות ויחודיות. עכשיו הדולאר הקנדי נחלש, כך שהעלות של הטיול בקנדה ירדה, וגם זה יכול לסייע.
כמובן, העולם כולו פתוח בפניך ואתה יכול לבקר בהרבה מאד מקומות יפים אחרים. זה ברור מאליו. ארה”ב לא בורחת לשום מקום.
-
מבחינתי רק ארצות הברית זה החלום והמטרה היחידה שלי.. מקווה לטוב
-
ויזת תייר אינה מתאימה לכך. אם אתה רוצה לדעת את האשמים לעצם זה שמבקשים ממך בכלל ויזת תייר, אז אלה בדיוק אותם אנשים שהולכים לעבוד שם באופן לא חוקי, כשברשותם ויזת תייר בלבד, ואם זה מה שתכננת לעשות- טוב שהקונסול לא אישר לך.
יש דרכים מסויימות על מנת לחיות ולעבוד שם באופן חוקי, ויזת תייר היא לא אחת מהן כמובן.
-
איזה דרכים?
ובלי שום קשר המטרה היא טיול
-
"רק ארה"ב זה החלום והמטרה היחידה שלי"? אל תרדוף אף פעם אחרי מי שממש לא רוצה אותך....עצה כללית לחיים.
לכל אחד/לכל מקום יש תחליף, ואפשר להחליף חלום.
-
גם אני בצעירותי חלמתי על רוד טריפ בארה”ב. אחרי שעשיתי אותו המשכתי לטייל ומאז הייתי בכל היבשות. נהניתי בארה”ב, אבל כנראה שהיא אפילו לא היתה משובצת בטופ 5 של מסעותיי.
יש עוד מקומות, אפשר עוד חלומות. זה כולה טיול. באמת, לא שווה להיכנס לדיכאון בגלל זה, עדיף לפתוח מפה ולהתחיל לחלום על מקומות אחרים. העולם ענק.
-
האמת הבאסה מעצם זה שלא אישרו לי ויזה גם קצת מפריע לי וגם אם אני יוציא בלי לנסוע לארצות הברית זה בסדר מבחינתי לא יודע איך להסביר
-
הקונסול לא מסרב לבקשת ויזה סתם כךוקשה לי להאמין שחזות מזרחית היא הסיבה.
אין טעם לנסות עוד פעם כל עוד אתה לא יודע מה הסיבה ופותר אותה.
תנסה קצת לפשפש בזיכרון, אולי בכל זאת תזכר בסיבה כי לפי הפרטים שמסרת כאן אני לא רואה בעיה.
-
זה כבר באמת לא ברור לי. מה הטעם להתאמץ בבזבוז כסף, אנרגיה ועצבים ולהוציא ויזה רק כדי שתרגיש שיש לך ויזה ואז לא לנסוע?תעבור הלאה. באמת. אז אמרו לא. לא מקבלים כל מה שרוצים בחיים.
-
אני כמעט בטוח שהסיבה לסירוב היא בגלל הראיון בגלל כל מיני סיבות לא באתי בביטחון ושידרתי כנראה לחץ או משהו מאמין שאם אלך שוב בקטע של הראיון זה לא יקרה
-
זה לא ראיון עבודה,, להערכתי לא מעניין אותם לחץלדעתי הם דוחים בקשה בגלל נימוקים עניניים.
אבל כסף שלך, זכותך לפנות עוד כמה חודשים, מאוד מקווה שישנו את דעתם ותקבל את הויזה אבל אם לא אז תדע לשאול מהי הסיבה
-
אתה יכול להאמין, אבל לא סביר שפוסלים על דבר כזה. הרבה אנשים לחוצים מהסיטואציה, שלא לדבר על אלו שבקושי מגמגמים משפט באנגלית. -
אתה בן 25, עובד רק שנה בעבודה (זה לא הרבה),
בדיוק הקבוצה בעלת הסיכון הגבוה ביותר להפרת חוקי הוויזה בארה”ב (יעני גיל העגלות).
לא נעים שדוחים אותך, ויזה, עבודה, בחורה, לא משנה מה, אבל זה לא סיבה להתעקש. לא מבין מה מושך כל כך דווקא לבקר בארה”ב מכל העולם, אולי אם תציין אז חברי הפורום יוכלו להמליץ לך לאן לנסוע במקום.
בכל מקרה ממליץ לחכות לפחות שנה עד להגשה הבאה (עם ותק גדול יותר בעבודה) -
הוא הצהיר יותר מוקדם בשרשור שהוא מתכוון לעבוד שם עם ויזת תייר (הוא ערך את ההודעה, אבל מה שנרשם, נרשם), כי הרי הוא לא מודע לדרכים חוקיות לעשות את זה. אז לא רק שהוא בקבוצת הגיל המועדת לסירוב, הוא גם מעוניין להכנס לקבוצה שמצפצפת על החוק האמריקני ודופקת את שאר הישראלים שרוצים לנסוע אך ורק בשביל לטייל. לי לא כואב שצעירים כאלה מסורבים.