חזרה מג'נבה לפנות בוקר
-
שלום לכולם
טיסת איזיגט חזרה לארץ ממריאה ב 07:00 כלומר צריך להגיע לשדה 5:30 – 5
מדבר על אוגוסט אחרי שבועיים טיול עם 4 ילדים.
מתלבט מה לעשות.
- לקחת לילה במלון בשדה. להחזיר את האוטו בערב לפני. אולי לקפוץ לעיר בערב. אבל אז אני תלוי בהסעה מהמלון (גם מרחק של 800 מטר יכול להיות בעייה בחמש בבוקר עם ילדים) כי אם אני מתכנן על מונית אז כבר מה היתרון של מלון בשדה. באותה מידה אפשר לקחת מלון בכל מקום אחר.
- לא להחזיר את האוטו בערב. להחזיר אותו לפנות בוקר לתיבה (אף פעם לא עשיתי תמיד מסרתי מפתח ביד וקיבלתי אישור שהכל בסדר) ואז אני יכול להתרחק קצת למלון יותר נוח ויותר זול.
מאחר וזה היה היעד הכי נפוץ שנה שעברה. ואני מנחש שלפחות חלק טסו עם איזיגט, אשמח לשמוע מה אתם עשיתם והמלצות מה כדאי לעשות.
תודה
- לקחת לילה במלון בשדה. להחזיר את האוטו בערב לפני. אולי לקפוץ לעיר בערב. אבל אז אני תלוי בהסעה מהמלון (גם מרחק של 800 מטר יכול להיות בעייה בחמש בבוקר עם ילדים) כי אם אני מתכנן על מונית אז כבר מה היתרון של מלון בשדה. באותה מידה אפשר לקחת מלון בכל מקום אחר.
-
בדיוק מה שכתבת. רוב האנשים עושים אחד משני הדברים הללו (יש קבוצה שלישית של אנשים שלא מחליפים לינה אלה יוצאים לדרך מהצימר המקורי באמצע הלילה. אבל לתחושתי הם קבוצה קטנה מאד).
למלון קרוב לשדה יש יתרון גם בתחום המוניות – המונית יותר זולה
.ואם למלון יש שירותי שאטל, חשוב למאד לוודא שהשאטל מתאים לצרכים שלכם. לחלק מהמלונות יש שאטלים בשעות מסויימות. לחלקם השאטל לא עובד לפני שעה מסויימת בבוקר וכו’.
אגב תזכור שהחזרת הרכב בבוקר לוקחת זמן. אפילו אם רק משלשלים את המפתח לתיבה, הפרוצדורה של מציאת חניה, העמסת הציוד, והליכה למרכז הטרמינל לוקחים זמן, יותר מאשר המונית שמורידה אתכם בפתח המלון. הזמן הזה מתורגם לשעת ההשכמה. כלומר אם צריך להחזיר רכב אני חושב שצריך לכוון להגיע למגרש החניה לפני 5.
-
אנחנו כמה פעמים החזרנו את הרכב בבוקר. למלונות בצד הצרפתי של השדה אין שאטל בשעות כאלה. הנסיעה מאוד קצרה וקלה לשדה.
מונית הרבה יותר יקרה מעוד יום השכרה.
-
יותר מפעם אחת החזרתי את המכונית השכורה בבוקר בתיבת ההחזרה.
גם מהצד הצרפתי ואפילו מהצד השוויצרי (דווקא הוא יותר מורכב).
לא נתקלתי אף פעם בבעיה.
לתדלק כדאי מאד ביום הקודם.
לא סומכת על היסעים- על מוניות- על נהג שיקום או לא יקום בזמן.
אפשר גם ללון 10-15 דקות מהשדה (מהצד הצרפתי עדיף כמובן כלכלית) או בפרני וולטר בפתח הצד הצרפתי של שדה התעופה.
-
כמי שהחזירה רכב בבוקר בג’נבה בצד הצרפתי , יכולה להעיד שזה פשוט קל ומהיר מאד.
גם אני כמו יונית מעדיפה לא להיות תלויה בשאטלים או מוניות באמצע הלילה / השכם בבוקר.
לטעמי בשדה הזה אין שום יתרון להחזרה בערב הקודם.
-
גם אנחנו, כמו יונית ואיריס, בחרנו באופציה 2.
ישנו בעיירה תוארי במלון המומלץ בחום Business Park Hotel:
עלה לנו 100 יורו למשפחה של 4 – הכי זול שמצאתי. במלון יש דירות קטנות, מעוצבות ונוחות מאוד, חניה חינמית נוחה וצמודה, ומרכז קניות עם תחנת דלק לא יקרה במרחק 5 דקות נסיעה. ביום הטיול האחרון עזבנו בבוקר את הדירה בשאמוני, טיילנו ובילינו באגם פאסי, ולקראת הערב הגענו למלון בתוארי. התארגנו, ארזנו וקפצנו לאכול ולתדלק במרכז קניות הסמוך. נוח ממש.
למחרת בבוקר נסענו ישר לשדה”ת (10-15 דקות נסיעה), החזרנו את המפתח לתיבה וטסנו הביתה. החזרנו את הרכב בצד השוייצרי ובאמת התברברנו קצת, כך שמומלץ להכניס מבעוד מועד לנווט את כתובת החניון של הצד השוייצרי ולא את כתובת שדה”ת שמובילה לכניסה הראשית לאולם היוצאים.
למלון הנ”ל יש שאטל אבל הוא לא עובד בשעות הבוקר המוקדמות.