זקוק לייעוץ!!
-
שלום השתחררתי לפני חודשיים ובמרץ אני טס לדרום אמריקה בחודש יוני אמור לסיים
חשבתי לי שאם אני כבר עושה את הטיול הגדול ואמור לסיים אותו במקסיקו למה שלא אסע ואגשים חלום לבקר בניו יורק עכשיו קראתי על התהליך של הוצאת ויזה והבנתי שהעובדה שאני בן 21 משוחרר לא מקלה עליי בלשון המעטה הייתי שמח לייעוץ איך לשכנע שאני לא מתכוון להשאר בארהב באופן לא חוקי אוסיף ואומר שדוד שלי גר בניו יורק והוא הזמין אותי אם אגיע עם מכתב שמציין את מקום המגורים של דודי ושאני תחת חסותו והביקור בארהב הוא ביקור משפחתי האם זה יסייע או רק יחמיר? אין לי וותק במקום העבודה או יותר מידי דרכים להוכיח את הקשר לארץ עלתה בי המחשבה להרשם ללימודים למרות שאני לא מתכוון להתחיל ללמוד (רק דמי הרשמה ראשוניים כמאין הוכחה שקרית כמובן) ולהראות את הטופס הרשמה כדי שזה יסייע לי
אשמח לעזרה ולדעות של אנשים שקצת יותר מבינים בזה ממני
תודה רבה וחג שמח!
יוני.
-
איש לא יכול להגיד לך אם תקבל ויזה או אם לאו.
אני ממליץ לא לשקר בשום סעיף בבקשה, דרך אגב, לא אתפלא אם איש בשגרירות עובר על ההודעות בפורום זה.
אני מניח שאיש לא יוכל להגיד לך אם המכתב של הדוד יעויל או יזיק.
אם לא תנסה לא תדע.
-
מה שבטוח, לשקר בכל מקרה לא יעזור. הכי קל ליפול בראיון על שקרים, בעוד שאת האמת אתה לא צריך להתאמץ לזכור ולא להתבלבל בפרטים או בשאלות המשך. שכח מנושא ההרשמה המזויפת ללימודים.זה גם המון מאמץ בשביל שבוע בניו יורק – אתה גם ככה רוצה לשלב אזור מטורף בגודלו, גם דרום אמריקה וגם מרכז אמריקה, ב-4 חודשים שזה ממש קצת (אלא אם אתה הולך על מעט מאוד מדינות, אישית בעיניי עדיף להתמקד רק באזור אחד כדי לחסוך בטיסות). אם יש לך זמן וכסף אז כבר עדיף בעיניי להוסיף עוד זמן לטיול ביעדים שציינת כדי לטייל בהם לעומק. זמן בחיים שבו אתה יכול להקדיש למסע ארוך לא מגיע בכזו קלות, בעוד שלקפוץ לניו יורק לשבוע אפשר גם כשיש לך משרה מלאה, בחופשה קצרה. אבל זו רק דעתי האישית…
-
אוקיי תודה רבה
אמנע משקרים מיותרים ואגיד את האמת בלבד מקסימום כמו שאמרת לשבוע שבועיים בניו יורק תמיד יש זמן בכל פרק בחיים אם כבר להאריך חופשה אז עדיף להשאר במרכז בכל מקרה אתחיל את התהליך של הוצאת הויזה בתיקווה שיאושר
חג שמח
יוני.
-
אישור רישום ללימודים בלבד לא יעזור לך בכלל. ראיתי כאלה שנדחו על הסף עם
אישור ללימודים שעוד לא התחילו.
בכול מקרה כמו שכבר כתבו אין לשקר.
-
בכל מקרה, המלצתי החמה היא לבחון יותר לעומק את מסלול הטיול ולא להתפרש על יותר מדי אזורים. אם אתה נוסע למקסיקו רק בשביל נופש בחוף, יש חופים הרבה יותר קרובים בדרום אמריקה עצמה, וכך תחסוך כסף וזמן על טיסות. כדאי גם לבחון האם טיסה שכוללת את ארה”ב כעצירה (שים לב, יש הבדל כספי בין קונקשן לעצירה ממש) תוסיף למחיר או שזה משתלם, כי כשאני למשל טסתי יצא באותו זמן זול יותר דווקא לטוס דרך אירופה ומשם ישירות לארגנטינה, אבל זה תלוי בזמן ולאן רוצים להגיע, מן הסתם.כדאי להתייעץ בפורום דרום אמריקה על המסלול.
-
לא יכול להיות מבשר בשורות טובות,
אבל אחיין שלי היה לפני כמה שנים בדיוק באותו מצב.
נסע לדרום אמריקה לטיול ארוך ורצה בסוף הטיול לעבור בניו יורק אצל קרובי משפחה.
קיבל סירוב.