UP -שאלות
-
שלום,
טיסה של UP לברלין, אני מבין שהצ’ק אין והבידוק נעשה בטרמינל 1 ומשם שאטל לוקח אותך לדיוטי פרי?
בחזור מברלין לתל אביב, אני יוצא בטרמינל 3?
אם אני מגיע עם רכב, אני צריך לשים את הרכב בטווח קצר של טרמינל 1 או 3?
תודה
-
שלום רב,
בחזור חוזרים ישירות לטרמינל 1.
למיטה הבנתי, ולא מתוך ניסיון, לא משנה איפה תשים את הרכב. מכל טרמינל יש לך הסעה לחניון שתחנה בו.
-
נכון, ובחזור יוצאים בטרמינל 3. ממליצה לחנות בטרמינל 1 – המחיר כמו של החניון לטווח ארוך, אבל חוסכים שאטל בהלוך, בחזור עולים על שאטל ומגיעים לחניה.
-
רק הערה: אם אין לך מזוודה לשלוח לבטן המטוס וממילא עשית כבר צ’ק אין בבית, לפעמים אפשר להגיע ישירות לטרמינל החדש ולקצר הליכים. -
מזוודות לבטן המטוס יש, משפחה…
אחד אומר טרמינל 1 ושני אומר טרמינל 3
מה אומר שלישי?
חניה כנראה בטרמינל 1 כדי לחסוך שאטל בהלוך.
-
תמיד יהיה לך שאטלאופציה ראשונה
אם חונים בטרימנל 1- לא צריך שאטל אל הטרמינל
מוסרים מזוודות- בידוק-דרכונים והיסע פנימי לטרמינל 3.
בחזור מגיעים עם המטוס לטרמינל 3
החתמת דרכונים-איסוף מזוודות ו…..שאטל אל טרמינל 1 שם מחכה המכונית.
אופציה שנייה
אם חונים בטרמינל 3- צריך שאטל לטרמינל 1
החתמת דרכונים-איסוף מזוודות ו…. עולים למכונית הבייתה.
השאלה תמיד מה יותר נוח לכם שאטל לפני או אחרי הטיסה
כי אחד – יהיה.
-
כמו שנאמר – הלוך מגיעים לטרמינל 1, חזור יוצאים מטרמינל 3
לגבי רכב ושאטל:
יש 3 אפשרויות עיקריות:
החניון הסמוך לטרמינל 3 הוא בתשלום גבוה של 80 ש"ח ליום, והוא מקורה.
אם חונים בו אז בהלוך לוקחים שאטל מטרמינל 3 לטרמינל 1, ובחזור הולכים ברגל לאוטו.
החניון הסמוך לטרמינל 1 הוא בתשלום נמוך יותר של 40 ש”ח ליום וגם הוא מקורה. אם חונים בו אז בהלוך הולכים ברגל לטרמינל 1, ובחזור לוקחים שאטל
יש את החניון לטווח ארוך. הוא עולה 40 ש”ח ליום באיזור הלא מקורה ו-70 ש”ח ליום במקורה. במקרה שלו צריך שאטל גם בהלוך וגם בחזור
כמה הערות:
השאטלים לא הכי נוחים. בפועל צריך להניח (כולל המתנה) 20 דקות בערך. בנוסף לפעמים הם מאד עמוסים (בייחוד מטרמינל 3 לכיוון החניונים) ובהחלט כבר ראיתי דחיפות.
אפשר גם לשקול שרק הנהג יסע בשאטל ובלי מזוודה. זה יקל במקרה של עומס/דחיפות. כמובן שאז זה יקח עוד כמה דקות של הסיבוב הנוסף לטרמינל
לא תמיד השאטל מטרמינל 3 נכנס לטרמינל 1. חשוב להגיד לנהג כשעולים שאתם צרכים לשם כדי ש”יזכור” לעצור
באופן כללי- בחזור אנחנו לא לחוצים. אז יקח עוד כמה דקות, לא נורא. לכן יש יתרון מהבחינה הזו להחנות בטרמינל 1, בלי העיכוב של השאטל, ובחזור לקחת את הזמן בנחת עם השאטל. אבל זה גם תלוי בשעות כמובן.
-
וריאציה על האופציה אם מדובר בנסיעה משפחתיתלא כולם חייבים לנסוע בשאטל לקחת את הרכב, אפשר לחסוך את הטרטור הזה מרוב בני המשפחהץ
למשל אופציה שנייה
אם חונים בטרמינל 3- צריך שאטל לטרמינל 1
>>>הנהג מתקדם מהר בלי שאר בני המשפחה, נוסע בשאטל להביא את הרכב ומחכה להם עם הרכב בטרמינל 3 בקומה 3.
>>>שאר בני המשפחה
החתמת דרכונים-איסוף מזוודות (איסוף קניות מ”פטור ושמור") ו…. עולים במעלית לקומה 3 עולים למכונית הבייתה.
אגב בקרוב טרמינל 1 בקרוב יעבור שיפוצים ואז כל הטיסות יצאו מ 3, אם מדובר באותה תקופה השאלה מתייתרת
-
שיפוציםבאופן רגיל ממריאים מ-1 ונוחתים ב- 3.
אלא אם כן אתם עם כבודת יד בלבד וללא מזוודות , ואז ניתן להגיע ישירות ל-3 להמראה.
אבל אם הבנתי נכון , הנסיעה שלכם באפריל ?
זוהי התקופה בה ייערך שיפוץ בטרמינל 1 ולכן ממילא כל ההמראות יועברו לטרמינל 3. אתם תמריאו ותנחתו ב- 3
-
סליחה שאני נדחף, אבל למתי מתוכננים השיפוצים בטרמינל 1?
תודה
-
לפי השר כץ הטרמינל המשופץ יתחיל לפעול החל מקיץ 2017. אני מסופק אבל אצל כץ בד”כ עומדים בלו”ז. בכל אופן הטרמינל המשופץ יהיה עצמאי ( כולל דיוטי פרי) וממנו יעלו ויחזרו הנוסעים של חברות ה-LCC (באוטובוסים) למטוסים.
-
ממה שהבנתי, השיפוצים מינואר עד אמצע מאי
-
תודה!
-
מה לגבי מזוודות, משפחה 4 נפשות , כל מזוודה 35 דולר, עם אני הולך על 2 מזוודות אני מגיע ל-140
שאלותיי:
כשאני מזמין מזוודות לפני ההלוך אני מזמין גם לחזור או שכל צד בנפרד? כנ”ל גם לגבי מקומות ישיבה?
אם אני מסתדר בהלוך עם מזוודה אחת, אני יכול לשים מזוודה בתוך מזוודה כדי שאוכל לחזור עם 2 מזוודות, עוד רעיונות לקומבינת מזוודות?
תודה
-
35 דולר זה לכוון. מזוודה עולה 70 דולר .

-
זה הדבר היחידי שהבנתי...
-
לגבי מקום ישיבה, אני מבין שחשוב להזמין מוקדם ככל האפשר אם רוצים אפשרויות בחירה.
לגבי מזוודה, יש חשיבות אם אני מזמין חודשיים מראש או יומיים מראש?
תודה
-
לגבי מקום ישיבה ככל שתזמין יותר מוקדם יהיו לך יותר אפשרויות בחירה.
לגבי מזוודה לא משנה מתי אתה מזמין. העיקר שזה יהיה דרך אתר האינטרנט ולא בשדה.
-
תודה
-
כמו שכתבו טרמינל 1 יהיה בשיפוצים החל מינואר 2017 כך שכל הטיסות הבינ”ל יצאו מטרמינל 3.
http://www.iaa.gov.il/he-IL/airports/BenGurion/DepartingPass enger/Terminal1/Pages/default.aspx
כדי לבדוק לפני הטיסה באתר רש”ת (טיסות יוצאות) לאיזה עמדת בידוק ודלפקי צ’ק אין להגיע.
לגבי מזוודה נוספת בחזור – הכי טוב לקחת תיק גדול (רך) מתקפל, ולשים אותו במזוודה. לא לשכוח לשלם על מזוודה נוספת באתר!