סקי עם ילדים צעירים
-
שוקלים חופשת סקי בבנסקו (בולגריה). יש לנו שלושה ילדים (10, 5, 2). למישהו יש ניסיון בחופשה כזו עם ילדים?
גם אנחנו ההורים לא מנוסים בגלישה…
-
יש לי הרבה ניסיון בחופשות סקי עם ילדים, אבל אנחנו ההורים ידענו לגלוש לפני שהתחלנו עם הילדים.
אני מתלבטת מה מתאים במצב כזה – אומנם אני מיסיונרית של סקי, אבל ההרכב המשפחתי שלכם קצת בעייתי וכיוון שאינכם יודעים לגלוש, תצטרכו להגיע בזמן להדרכה ותהיו עסוקים בלימוד שלכם, ואם יהיה בעייתי עם מי מהילדים זה יקשה עליכם מאוד.
עם גיל 10 אין שום בעיה. גיל 5 קצת גבולי, אבל אפשרי. בגיל שנתיים אפשר להשאיר להשגחה במסגרת מקומית (יש בהרבה אתרים ו/או מלונות), אבל האם תשאירו ילד במסגרת כזו שאינכם מכירים והוא אינו דובר השפה? אני לא הייתי מוכנה לכך ולכן בגיל הזה הבאתי איתי בייביסיטר מהארץ (פתרון יקר, אבל מאוד נוח).
האם הילדים דוברים שפה זרה? אם לא, אז גם להם עדיפה מסגרת בעברית.
יש כמה משרדי נסיעות שמוצאים מהארץ בחגים קבוצות עם הדרכה בעברית לילדים. זה כמובן יקר יותר מארגון עצמאי או מחבילה מקבילה ללא הדרכה, אבל לטעמי שווה את המחיר. בחלק מהקבוצות יש גם מפעילה חברתית שבמהלך שעות הגלישה שומרת על קטנטנים (בתשלום נוסף) וזה יכול להיות פתרון מצויין לגיל 2.
אתם יכולים לבדוק את הקבוצה של פינגווין לבאנסקו, למשל.
-
כרגיל, אני חולקת על מיכל בסוגייה זו.
אנחנו נסענו עם ילדים במספר הרכבים ומסגרות (למעט קבוצות מאורגנות מישראל).
הכי נהננו במלון של רשת kinderhotel באוסטריה. זוהי רשת של מלונות המיועדים ומתוכננים בכוונה תחילה להחיל משפחות בחופשה, על כל המורכבות שבזה, כולל אזור משחקים בתוך המלון, שמאפשר להורים לאכול ארוחת ערב בשקט! במלונות האלו יש גן ממש, עם גננות ומטפלות מוסמכות (לבדוק שעות וימי פתיחה בכל מלון בנפרד), ואמנם זה קצת סיכון, אבל הילדים שלי הסתדרו בלי שפה (בגיל שנתיים). גם בהדרכת הסקי הילדים הסתדרו בלי להבין שום מילה, פשוט מסתכלים על ילדים אחרים ועושים אותו הדבר.
לסיכום: יש לך שלוש אפשרויות.
- קבוצה מאורגנת מישראל – יקר מאוד אבל הכי נוח ובטוח.
- מלון קינדר הוטל או אחר שמבטיח גן לילדים. או קלאב מד עם מסגרת לבני שנתיים – יקר אבל גם נוח מאוד.
- לקחת בייביסיטר מהארץ-שבסופו של דבר זה יוצא הכי זול, אם מתכננים נכון. בהצלחה
-
סבא וסבתא גם מצטרפים?אני רציני. זה פתרון אמוד נוח שיש מי שזמין לילדים בזמן שאתם גולשים.
צריך לקחת בחשבון שהילד בן ה 2 יהיה רוב מוחלט של הזמן בחדר או במלון. בגיל הזה להיות בחוץ בשלג שעה ברצף זה פרק זמן מאוד ארוך (כמובן שיכול להיות מצב שהטמפרטורות מעל לאפס, אבל אז הסקי גרוע ובעיירה הכל בוץ).
צריך גם לקחת בחשבון שבבנסקו אם אתם אולים להר (עולים עם הגונדולה) זה סיפור די ארוך לחזור – כלומר אין מצב להחלפות מהירות בין ההורים.
אם כולכם חסרי ניסיון, אולי אפשר לקחת מדריך פרטי אחד להורים ולשני הילדים . אם כי אחרי ים שלושה יש סיכוי שהילד/ה הגדול/ה יתחילו להשתעמם. גם בתסריט הזה הקטן נותר כבעיה.
-
להשאיר ילד במקום זרזה סוגייה שמאוד משתנה בהתאם לאופי של ההורים ושל הילדים.
יש לי חברה שלקח לי די הרבה זמן לשכנע אותה להשאיר את בן ה-7 לבד בקבוצה עם ילדים ישראליים ומדריך ישראלי… מכרה אחרת סיפרה איך הילדים נהנו בגיל 3 ו-4 במסגרת המקומית.
גם אנחנו כשהגדולה היתה בת שנה ו-4 חודשים חשבנו שנשאיר אותה בקלאב מד, אבל אח”כ הבנו שזה לא בשבילנו. אין מצב שאשאיר פעוט עם מישהו שהוא לא יכול לתקשר איתו בכלל (בגיל הזה היא אומנם אמרה רק כמה מילים, אבל הבינה הכל) ועוד כשזה מישהו שאני לא מכירה.
גם לגבי הילדים לכל אחד יש אופי שונה. תסתכלו איך ילדים נכנסים לחוג חדש/גן חדש/כיתה א’ במיוחד אם הם לא מכירים אף אחד: יש כאלה שאין להם בעיה ומיד משתלבים ויש את מי שנדבק לרגל של אמא.
-
אני מסכימה עם מיכלזה ממש תלוי ילד והורים.
עם הבן עשר אני מניחה שכל מסגרת תתאים. הגדולה שלי ממש בכתה כשהייתי בת חמש עם מדריכה צפרתיה חמודה. אחרי שנכנסו לקבוצת הישראליות בגיל 6 כבר לא ניסינו מסגרת אחרת (עדיין במסגרת כזו אפילו שהם בני עשר ו13. הם עדיין מבקשים חרוצים. מבחינתנו זה שווה את החופשה שלנו). יש ילדים בני חמש שמסגרות מקומיות מתאימות להם. לנו באופן אישי הייתה בעיה להשאיר קטנים עם בייביסיטר ר בלי שפה. הפיתרון שלנו לשכנע את סבתא שכדאי לה להצטרף.