ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דירה מדהימה ובעלים זוועה-אודה לעזרתכם בהתמודדות

פורום טיולי משפחות
    22
    35
    9023
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אינטרניגמה
      אינטרניגמה נערך לאחרונה על ידי

זוכרים שחיפשתי בית ל 7 איש לשבוע באזור אגם ג’נבה?

אז בעזרתכם וספציפית בעזרת לינק שצירפה יונית לאתר של AIRBNB (יונית, מסירה ממך כל אחריות למה שיבוא בהמשך) הזמנתי את הבית הראשון שראיתי באתר. וזאת למרות שנשבעתי לעצמי לאחר חוויה קודמת גרועה שאני לא מזמינה יותר דירות דרך AIRBNB.

הבית נראה ככה ככה בתמונות אבל שירת את הצרכים שלנו אז לקחתי.

כשהגענו, הופתענו לטובה שלא לומר התאהבנו בבית ממבט ראשון. 

ואז הסתבר לנו שלמעשה מדובר בסיבלוט. הבעלים עובר בחורף לגור עם משפחתו באתר סקי שם בניו לומדים סקי והוא החליט להשכיר את הבית.

לא אהבתי שפרט מהותי זה לא הובא לידיעתנו.

בנוסף, הסתבר שאנחנו הראשונים ששוכרים ממנו את הבית.

המשמעות היתה שבכל חדר פינו לנו מדף או שניים ולמעשה כל הרכוש של המשפחה נשאר בבית.

מכל עבר צפו בנו דיירי הבית מתוך עשרות של תמונות שלהם שתלויות ברחבי הבית. אסור היה לגעת במשחקים של שני הבנים שלהם ועל מגירות וארונות שונים היו פתקים עליהם רשום PRIVAT ואסור היה לפתוח אותם.

הם בקושי תקשרו איתנו כי הם לא מבינים אנגלית, אבל ניסו להיות אדיבים. השאירו יין טוב ופסטה שבישלנו לארוחת ערב.

לאחר שהגברת הראתה לנו את שואב האבק שאלתי אם הם מצפים שננקה את הבית והם ענו שממש לא.

הם עוד אמרו שנתקשר איתם על כל בעיה והלכו.

כשסימסנו בווטסאפ לומר שאחרי שלוש מקלחות המים נגמרים (והרי אנחנו 7) ושהבית לא חם, הבעל פצח בסידרת איומים בווטסאפ שלא נעז לגעת במכשיר החימום שלהם ושהמים מתחממים רק בלילה ושכנראה מישהו התקלח זמן רב מידיangry ושהטמפרטורה של החימום בבית היא 20 מעלות וכך מקובל בצרפת. ולפי חוקי AIRBNB אסור להם לתת לנו להשתמש בקמין.

עניתי שאין לנו כוונה לגעת במכשיר ושנסתדר. צורת הדיבור (הוא רשם בווטסאפ בתרגום של גוגל מצרפתית לאנגלית) נשמעה מאיימת ולא נעימה אבל הבלגתי.

יצא שהסתובבנו בבית עם מעילים כי בחוץ מעלה אחת עד מינוס 3 ובבית רק 20 מעלות.

אחרי שלושה ימים בבית קריר עם מקלחות של עד 3 דקות (למי שהצליח להתקלח… המים החמים פשוט נגמרו באיזה שהוא שלב וחלקנו כלל לא התקלח. חלקנו התקלח בבוקר ועד הערב יתרת המים בדוד התערבבה עם מים קרים ויצא שבערב המים כבר לא היו ממש חמים והספיקו למקלחת או שתיים) אבא שלי חטף התקררות רצינית ונשאר בבית.

וכך יצא שיצאנו לטייל בלי ההורים שלי.

בערב כשחזרנו התחברתי לוייפיי וקיבלתי שלל ווטסאפים מאיימים מהבעלים שאני לא עונה ושהזמנו מנוי בטלויזיה לשנה שלמה בעלות של 260 אירו ועלינו לשלם מיד.

אבא שלי אמר שלא לחץ על שום דבר לא ברור בטלויזיה ובכלל לא הבנתי אין דבר כזה בכלל אפשרי.

הבעלים הודיע שיגיע בבוקר לבירור ואכן בבוקר הגיע עם חבר מתורגמן והודיע לנו שאם לא נשלם מיידית את החוב תוך שעה עלינו לעזוב את הבית.

וכשמגיעים לארץ זרה צריך ללמוד את המנהגים והחוקים שלה ועלינו היה לדעת שהצרפתים מחממים רק בלילה את הדוד ושהבתים מחוממים עד 20 מעלות.

הסברתי לו שגם אם עשינו משהו בתום לב (שהרי אנחנו לא יודעים צרפתית) אני לא מבינה איך דבר כזה אפשרי ולמה הוא לא התריע בפנינו שיש אופציה שנזמין בטעות מנוי לערוצים ושבכל מקרה אנחנו דתיים ולכן לא נוסעים בשבת.

תשובתו היתה מזלזלת ואמר שזו לא בעיה שלו שאנחנו לא נוסעים בשבת ושאם לא נשלם תוך שעה אנחנו עפים מהבית.

הוא העלה את AIRBNB על הקו והם אמרו לי שהוא זכאי להוציא אותי מהדירה אם אני לא עומדת בהסכם. הם לא ממש הבינו את עמדתי שהבעלים היה אמור לחסום קניית שירותים בטלויזיה או לפחות להתריע בפנינו על כך.

ביקשתי ממנו שיתקשר לפחות לאורנג’ (חברת הכבלים שלו) ויבקש לבטל את ההסכם.

אחרי מסע שיכנועים הוא הסכים להתקשר לאורנג’.

אחרי שהם ביטלו את הרישום למנוי, בלית ברירה ועל מנת לא להתחיל לחפש בית חלופי באמצע הטיול נאלצתי לשלם קנס מופקע על סך 274 ש”ח. בעוד שהמנוי לחודש הינו 21 אירו וליומיים שכביכול עשינו את המנוי אמור להיות לא יותר מ 2 אירו.

וכמובן, מאותו רגע הוא העניש אותנו וניתק לגמרי את הטלויזיה (תארו לכם שבת קפואה בבית קר עם ילדים משועממים ללא טלויזיה וללא אפשרות לזוז יותר מדי סטייל פיל בחנות חרסינה) – היה ממש לא פשוט.

אני חייבת להבהיר שמאז הווטסאפים והביקור המאיים שלו יצא לי כל החשק מהטיול. היתה בבית אוירה כמו של הסרט “לישון עם האויב” - הבגדים והכלים היו מסודרים בקווים ישירים כמו חיילים. מצאתי את עצמי מאיימת על הילדים שלי שלא יגעו בשום דבר ושלא יזיזו שום דבר ממקומו. הזכרתי להם מליון פעמים ביום לעלות בלי נעליים לקומה העליונה (חלק מהחוקים של הבעלים) ושמקלחות צריך לעשות עד 3 דקות.

אפילו רבתי עם בעלי שהזכיר לי כל הזמן שאנחנו בחופשה ולא בצבא. אבל כ”כ פחדתי מהבעלים שכל הזמן הערתי לכולם.

יום לפני העזיבה צחצחנו את הבית והשארנו כל דבר בדיוק באותו מקום.

ביום העזיבה הבעלים הגיע עם אישתו והמתורגמן ועבר על הבית ואמר CORRECT כמה פעמים. שמחתי שסיימנו פרק זה בטיול.

ואז אתמול אני מקבלת דרישה לתשלום של 1747 ש”ח בגלל סיבות שונות (השארנו בית מטונף, הגברת מצאה תחתונים מלוכלכים מתחת למיטה, גנבנו מגבות, שברנו ידית של דלת, נגענו במכשיר החימום ועוד כל מיני המצאות שלא היו ולא נבראו).

אני מוצאת את עצמי אחרי חופשה שכל השנה חוסכים עבורה, נאלצת להתמודד עם בעלים משוגע, לא נהנית מאף רגע, מעירה בלי סוף לכולם לא לנשום בזוית לא נכונה ובסוף מקבלת תביעת תשלום כזו.

עכשיו אני מכינה “כתב הגנה” אותו אני אמורה לשלוח לאתר של AIRBNB עד מחר אחה”צ.

אודה לכל תובנה שיש לכם.

האם אתם מכירים את ההתנהלות עם אתר AIRBNB?

האם הם באים גם לטובת השוכרים?

התחייבתי לפקדון של 500 אירו בעת הרישום לבית. אני מבינה שהבעלים מעוניין לנצל את הסכום במלואו.

אני מעוניינת בעצמי לדרוש מהבעלים החזר כספי עבור התנאים המכפירים ועוגמת הנפש. יש אופציה כזו בכלל?

אודה לעזרתכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תמי
        תמי נערך לאחרונה על ידי

איזה סיוט!!! מקווה ש airbnb לא יתרשמו. מהם. 

• צחצח המטייל
          צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

סיפור מאד קשה ומרתיע. מצטער בשבילכם על החוויה.

אני אישית השתמשתי ב- AIRBNB פעמיים ולא היו לי בעיות מיוחדות.

חשוב להדגיש מעבר לטיפים שכבר היו כאן בעבר לגבי AIRBNB:

1. אני ממליץ לא להזמין דירות בהם הבעלים גר. קל לראות זאת בתמונות. אני אף פעם לאמזמין דירות בהם רואים המון חפצים אישיים של הבעלים. אנשים כאלה נוטים להיות הרבה יותר קפדנים כי מדובר ברכושם וביתם האישי.
          2. וכמובן המלצות רבות. הזמנת דירה שהושכרה בפעם הראשונה וכנראה ללא המלצות. אסור לעשות את זה בשום פנים ואופן.

לעניין גביית הפיקדון. היה לי נסיון דומה עם בית שהשכרתי בבלגיה באמצעות חברה מקומית.

בעלי הדירה טענו ששברנו שמשיה וכי עלות חדשה היא מאות יורו.

ניהלתי תכתובות עם החברה המקומית טענתי לגופם של דברים, כי לא השתמשנו כלל בשימשיה, כי בעלת הדירה כלל לא קיבלה אותנו בכניסה וגם ביציאה,  וכו’ ואף איימתי בתביעה משפטית.

לאחר כמה תכתובות הם הודיעו לי שהחליטו שלא לגבות את הפיקדון והשיבו לי אותו.

ראשית אני ממליץ לך לבדוק באתר של AIRBNB אולי יש שם פירוט של תקנון השכרת הדירות ותנאי ההשכרה. חשוב להבין את המצב המשפטי ומה AIRBNB אמורים לעשות לפיו במצב של מחלוקת עם בעל הדירה על הפיקדון. הרי לא הגיוני שכל טענה של בעל הדירה תמיד תתקבל ללא זכות ערעור.

לאחר מכן, אני ממליץ לך לכתוב מכתב מפורט ל- AIRBNB המפרט את כל הארועים תוך שימוש בסעיפים שכתובים בתנאי ההשכרה באתר AIRBNB. מכתב ענייני המנוסח היטב. כדאי שתעזרי אולי בעורך דין לניסוח .

לא הייתי שולל גם איום בהליכים משפטיים (אפילו אם זה איום לא ריאלי כלל).

מאחל לך בהצלחה ושלא תדעי עוד צרות כאלה

• daf16
            daf16 נערך לאחרונה על ידי

וואו, איזה סיפור נוראי! אין לי ממש תובנות לתרום לך אבל אני ממש מקווה שיעשה צדק ולא רק שלא תשלמי אלא  שיפצו אותך.

• ziki6
              ziki6 נערך לאחרונה על ידי

מפחיד וסיוט לא נורמלי.

אני נזהרת מלהזמין דירה שיש להפקיד פיקדון.

בטח שלא גדול.

מזמינה רק דירה עם ביקורות והרבה

אי דירה חדשה אם יש עוד הרבה זמן לחופשה ואפשרות ביטול ואז עוקבת אחרי ביקורת.

מזמינה רק דירות המשמשות לארוח בלבד.

כתבי מכתב מפורט לאתר

לדעתי לא כל מה שהבעלים כותב מתקבל.

בכלל במקרה כזה כדאי לערב את rbnb תוך כדי המקרה.

להתעתב עם הבעלים דרך ההודעות באתר כך שהכל מתועד.

היה לי פעם אחת שבעלת הדירה לא הייתה זמינה יום לפני ההגעה. התכתבתי דרך האתר ולא הייתה תגובה

ערבתי את rbnb והם החזירי לי את כל הכסף

• Jenny2
                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

איזו חוויה נוראית- ממש מצטערת לקרוא.

לעניין המענה ל AIRBNB אני מצרפת שני קישורים שאולי יועילו.

הראשו דווקא מן הזווית של בעלי הביתים, כשהפיסקה הרלוונטית היא:

If the guest does damage to your premises, you have 48 hrs after guest check out to report this to Airbnb and seek to obtain reimbursement. You should have as much documentation as possible for this process -- including photos of the damage, and either a receipt for the item damaged, or a URL to a place online where that item could be purchased new. Airbnb requires some evidence of damage, or guest will not be required to pay.

כלומר, חובת ההוכחה הן של עצם הנזק והן של היקפו הכספי בהחלט מוטלת על בעל הבית. אי אפשר סתם להמציא סיפורים כדי לחלט את הפקדון.

השני לגבי Airbnb Dispute Resolution (וחיפוש בגוגל לפי מונח זה יעלה עוד הרבה חומר רלוונטי) המדבר על חשיבות קיעקוע האמינות של דברי הבעלים.

מתוך שני אלה, אני מציעה שתעני תשובה ענינית אך מפורטת-כמובן תכחישי את הדברים אבל גם תבקשי פירוט חישוב סכום המופרך של הנזק כביכול :

-כמה מגבות נגנבו לטענתם, מה היה צבעם, גודלם, מתי נקנו ובאיזו עלות? האם ישנן קבלות על הקניה? 

- איזה נזק כספי בדיוק נגרם לבעלים כתוצאה ממציאת תחתונים מלוכלכים מתחת למיטה כיבכול וכיצד הגיעו לחישוב גובהו?

-כנ”ל לגבי ה”נגיעה” במערכת החימום?  

להדגיש כי בעת הסיור עם הבעלים, אשתו והמתורגמן (צייני שמותיהם אם אפשר), לא נאמר דבר על נזק לכאורה.

כמוכן תצייני את כל התקלות והבעיות שחוויתם במהלך השהות, כמו גם הנזק הכספי שנגרם לכם (האם קיבלתם אישור בכתב לגובה הקנס הנדרש ע”י חברת אורנג’ ולכך שהוא לא היה בר ביטול? אם לא, תדרשו.)

הייתי מציינת בקצרה גם את עוגמת הנפש והפגיעה הקשה בהנאתכם מן החופשה, אבל מתרכזת בעיקר בעובדות.

בהצלחה!

• אינטרניגמה

ג’ני תודה על ההתייחסות המפורטת.

אני חשבתי להתעלם מהטענות של בעלי הדירה לנזקים השונים. הם כמובן צירפו תמונות ופירוט של כל סכום וסכום שהם מבקשים לגבות עם תמונות מגבות אבל אין לתמונות קשר למציאות. הם למשל צירפו תמונה של כלי דמוי תבנית שכביכול שיפשפנו אותה עד שקיבלה חריצים. 

אנחנו לא ראינו תבנית כזו במשך כל שהותנו.

הם יכולים להגיד כל דבר ולצלם תמונות אבל אין קשר בין זה למציאות.

חשבתי לכתוב תגובה כללית, לפחות בתור התחלה, על כך שאני מכחישה את כל טענותיהם ולא מתכוונת להתייחס ספציפית לטענות שלהם ומצד שני לפרט את הדברים שלדעתי היו לא ראויים בדירה ובראש ובראשונה על כך שלא נאמר לנו שמדובר בסיבלוט ועל היחס המכפיש של בעל הבית והטרור שהוא השליט במהלך כל שהותנו שם. על כך שהיו דברים שהוא היה צריך לומר לנו מראש כמו לא ללחוץ על כפתור זה או אחר בטלויזיה, על כך שהטמפרטורה בבית היא בחום של 20 מעלות על כך שיהיו מים חמים בשעות מסויימות ביום בלבד ובכמות מוגבלת ועל כך שהוא שקרן פתולוגי והדברים שהוא טוען שעשינו אין בהם שום אמת.

מה דעתך? 

• דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אני ממליץ בבירור העניין להצמד מול air BnB לעובדות

ראשית לטובת קוראים אחרים, אני ממליץ בחום להתקשר ל AirBnB או Booking או כל גורם מתווך אחר שדרכו נעשתה העסקה באותו רגע שהתגלתה בעיה מהותית שלא באה על פתרונה.

למשל מים חמים או חימום, עכשיו הגורם המתווך לא יכול לעשות הרבה, כשרק נכנסים הוא אולי היה יכול לדאוג לתיקון הבעיה.

שנית לגבי הבירור עצמו מול AIRBNB, לדעתי אתם צריכים להחליט קודם כל מה הקו שלכם.

האם אתם מתכוונים גם להתלונן שלא קיבלתם תמורה מלאה לכספכם ולכן רוצים החזר או שאתם רק רוצים שלא יגבו מכם כספים מיותרים.

שלישית אני במקומכם לא הייתי נכנס לתיאורים כלליים כמו אווירה לא נעימה.

לעומת זאת אתם יכולים לתת לוג של השיחות שניהלתם עם בעל הבית בגלל בעיות שלא נפתרו ואפשר לתת דוגמה ל”פנינה” מה whatsup.

לא הייתי נכנס לעניין הזמנת החבילה בטלויזיה, אני מבין שעשיתם טעות כשהזמנתם אותה אבל לא נראה לי שתצאו טוב מהעניין הזה.

והייתי דואג לעקיבות בתלונה. למשל חוסר היכולת לפנות את הדירה בשבת כי אתם יהודים דתיים ומצד שני חוסר היכולת לצפות בטלויזיה בשבת יכול ללכת לא טוב אם ב AIRBNB עובד יהודי או מישהו שמכיר מנהגים יהודים.

מקווה שבטיול הבא תרוו יותר נחת ובהצלחה בבירור

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • שמוליק ל
                      שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

לדעתי, לא נכון להסתפק בתגובה כללית. כלומר – ניתן לפתוח בהכחשה כללית אבל אני כן ממליץ להתייחס ספציפית לכל טענה. זה נראה ונשמע רציני יותר. 

אני גם מצטרף להמלצה לצרף דוגמאות להודעות ווטסאפ שקיבלתם. 

ולבסוף – מחשבה – האם כדאי אולי לכתוב שהתאכזבתם מאוד מהחוויה הזו – אתם מצפים מהם כעת לדאוג לכך שתקבלו פיצוי הולם וכן – ששיתפתם את חברי פורום הטיולים המוביל בישראל בעניין וכולם ממתינים כעת להתפתחויות?

• ayeletback
                        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אין לי עיצות ספציפיות מעבר למה שנאמר (תלחמי ותאיימי בתביעה) , אבל באמת שהצטערתי לשמוע. סיוט על הימים שהתקלקלו לכם.

אבל מציעה לך לקחת את זה עכשיו בפרופרוציות. לפחות את נושא העלות הנוספת ( במידה ותאלצי לשלם אותה)
                        בטיולים יש תקלות לפעמים הן עולות המוןןןן כסף.
                        זה חלק מהעלויות של טיולים לחול. זה יקרה לכולם במוקדם או במאוחר.
                        אחד יפול עם הבית, אחר יחטוף קנס ענקי על מהירות, שלישי יקבל חשבון של מאות יורו על רכב שכור שהוחזר “מלוכלך” ומישהי אחרת תאבד את הארנק באמצע הטיול ( אני אני ).
                        שמטיילים הרבה בסוף משהו קורה והוא עולה כסף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • יונית
                          יונית נערך לאחרונה על ידי

לשם ההבנה-

האם במהלך השהות בבית כאשר לא היה חם, כשלא היו מים חמים וכו- פניתם אל איר ב.ב.?

אני בודקת עבורך את הנושא של “החוק הצרפתי” לגבי חימום בית ב20 מעלות /מים מחממים רק בלילה - שזו פעם ראשונה ששמעתי עליו (אם כי יכול להיות שמדובר בחוק של הנפה עצמה).

• okmju
                            okmju נערך לאחרונה על ידי

ממש הצטערתי לקרוא על החוויה הלא נעימה שהיתה לכם..

מעולם לא השתמשתי באירבנב ואין לי עצה בענין, אבל רק לגבי הנושא של חימום המים בלילה- זה פשוט קמצנות:

ממה שקראתי, בלילה התעריף זול יותר..

חימום מים בצרפת

אבל כנראה הדוד לא מספיק גדול למקלחות של כל המשפחה ולכן היה מחסור. או שהחימום שלו כוון מראש למעט שעות.

מן הסתם גם מגבלת החימום נובעת מאותה קמצנות.

מאחלת לכם הרבה הצלחה בבירור מול המשכיר ואירבנב!!

• marina_1105
                              marina_1105 נערך לאחרונה על ידי

איזה סיוט….

פשוט כואב לי היה לקרוא על החוויה הנוראית הזו...

• יונית

אז בדקתי לך בהיבט החוק המקומי והממלכתי הצרפתי.

אין חוק שאוסר על חימום מעל 20 מעלות.

יש בהחלט המלצה של משרד הבריאות הצרפתי “לא יותר מעל 20 מעלות בחדרי המגורים ולא יותר מ18 מעלות בחדרי השינה” .

(כמו שענתה לי מי שבדקה עבורי את הנושא בצרפת “ אם אני הייתי צריכה לחיות לפי הטמפרטורה של שר הבריאות הייתי קופאת”)

לגבי חימום באח- יש אכן איזושהי המלצה /הנחיה להמנע מחימום באח, עם ובלי ארובה (משהו שקשור לזיהום אוויר). לא ברמת החוק שיגישו תלונה מול מי שחימם באש פתוחה אלא ברמת ההמלצה לציבור הרחב.

יתכן שאיירב&ב לקח את ההמלצה משם לרמת ההנחיה המחייבת.

לגבי חימום מים-תעריף החשמל בלילה זול יותר ולכן יתכן שבעלי הבית סגר עסקה מול חברת החשמל לגבי הפעלת דוד מים בלילה.

• אינטרניגמה

אפרופו קמצנות, במהלך השהייה שמנו לב שבחדרים בקומה העליונה הוא שם נייר דבר על הרדיאטורים כדי שלא נגביר את החימום.

ואפרופו “תקלות” בטיול, בעת טיול בשוק חג מולד במונטריי שמנו פתק חניה על הרכב ובכל זאת חטפנו קנס. איש חברת שלמה סיקסט אמר שאכן זו טעות של העירייה אבל עדיף לשלם את הקנס בסך 40 אירו ולהמשיך בטיול. וכך עשינו.

יונית – לגבי התקשרות עם AIRBNB במהלך השהייה – אני פחדתי להתלונן על כל דבר שהוא פן הוא יעיף אותנו מהבית כמו שאיים פעמים כה רבות. העדפתי שנלבש מעילים בבית מאשר להתחיל במהלך הטיול לחפש דירה אחרת או בית מלון.

יחד עם זאת כשהוא הגיע בשבת לדירה לגבי החוב לחברת הכבלים הוא יצר איתם קשר ונתן לי לשוחח עם הנציגה והיא מצידה אמרה שהוא יכול להוציא אותי מהדירה אם לדעתו אני לא עומדת בתנאי ההשכרה. מצד שני היא הבינה את עמדתי בנושא.

לא חשבתי אפילו להעלות בפניה את הבעיות האחרות מהפחד. ידעתי שאני אחזור ואתלונן עליו. לא ציפיתי שהוא יעקוף אותי בסיבוב. מצד שני לא ממש הופתעתי.

דרך אגב הוא גם הסביר שבצרפת מקובל שבמהלך היום כל התריסים בבית צריכים להיות פתוחים כדי שהשמש תחמם את החלונות וכך תחמם את הבית. לא הבנתי איך זה אמור לקרות כשבחוץ מינוס 3 מעלות ואיך החום אמור להישאר בלילה. אין סוף לקמצנות.

• צחצח המטייל
                                    צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

דווקא חימום הבית ל 20 מעלות בחורף אירופאי בחוץ נראה לי סביר בהחלט.

כמובן שהרגשת הקור היא סובייקטיבית. אבל אני לא הייתי ממליץ לך להתלונן על זה דווקא.

עדיף להתרכז בטענות כנגד מימוש הפיקדון. הסיכוי שלך לקבל פיצוי על הלינה נמוך. 

• יונית

מצד שני כשאת לא מתלוננת בזמן אמת על תקלות או אי שביעות רצון- המשמעות שלא ניתן לטפל בכך, שלא ניתן לחייב אותו למשל ל24 שעות מים חמים בכמות מספקת וכו.

הטענות והתלונות בדיעבד ולאחר שהוא הציג שורת טענות מצידו-נראות פחות טוב, בערך כמו “תביעת נגד”.

לא מכירה את ההתנהלות מול איירבנב-אבל- יכול להיות שצריך לשקול יעוץ מקצועי-משפטי לגבי ניסוח מכתב התשובה.

וכן-להתייחס נקודתית לכל טענה וסוגיה שהוא העלה.

השיקול שלך למה לא העלת את הטענות מולו בזמן אמת מול איירבאנב-ברור לגמרי, אבל לא חושבת שיתן לך איזשהו יתרון בדיאלוג (ה”חירשים”) מולו.

• לִי
                                        לִי נערך לאחרונה על ידי

דירה מדהימה ובעלים זוועה-אודה לעזרתכם בהתמודדות

הצטערתי מאוד לקרוא

על החוויה הנוראית שהיתה לכם בחופשה

והחוצפה לדרוש את הפקדון

לתועלת הבאים אחרייך, שישמרו מרחק מהלינה הזו, מציעה שתוסיפי כאן פרטים על הדירה, שם העיירה, רחוב, הבעלים וכו’..

• אוליב י
                                          אוליב י נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת למה שכתבו לפני:

א. אתרים כמו AIRBNB נועדו כדי לתווך בין שוכרים למשכירים לטווח קצר. בכך שלא התלוננתם בזמן אמת, בעצם פיספסתם את כל מהות ההזמנה דרך אתר. כאילו הזמנתם באופן פרטי ולא דרך אתר. זה חבל מאד, כי תלונה בזמן אמת היתה יכולה גם לשפר את מצבכם וגם למנוע את עוגמת הנפש הנוכחית, לפחות בחלקה. אז כעת כבר אי אפשר לשנות את העבר, אבל לפחות ללמוד לעתיד: אם יש בעיה, ליצור קשר מיידית עם האתר, לא רק עם הבעלים. וכן להבא – המלצות...

ב. בכך שלא התלוננתם בזמן אמת, והמשכיר כן התלונן, אתם בהכרח יוצרים את הרושם שלא היו לכם תלונות. [כי אם היתה בעיה, מבחינת האתר, למה לא התלוננתם...] חשוב להיות מודעים לכך. 

ג. בהמשך לנ”ל – חשוב לבחור את תוכן התלונה. יש דברים שלמתבונן אירופאי מן הצד נראים “שווים תלונה”, ויש דברים שנראים קטנוניים או אפילו מופרכים. לדוגמא: טמפרטורה של 20 מעלות בבית נראית הגיונית להרבה אנשים, כולל אותי. לכן תלונה על כך עשויה להשמע קטנונית, ולצבוע את כל התלונה שלכם בצבע שיעשה אותה פחות אמינה. לכן על זה למשל הייתי מוותרת לחלוטין. לעומת זאת העדר אפשרות להתקלח במים חמים לפי מספר הנפשות שהייתם, זה כבר משהו אחר. 

ד. כיון שצרפתית אינה השפה שלכם ואנגלית אינה השפה שלהם, אם חשוב לכם באמת לא לשלם את התביעה וגם אולי לקבל פיצוי, הייתי מחפשת אדם אמין שיכול לנסח את טענותיכם בשפה המתאימה – אם באנגלית מול האתר ואם בצרפתית. ניסוח יכול לשנות הרבה. 

ה. מסכימה עם מי שכתב שאתם צריכים לשים לב לתוכן מבחינת אמינות. רוב מי שמכיר יהודים דתיים יודע שיהודי שומר שבת לא נוסע בשבת וגם לא רואה טלויזיה בשבת. זכותכם כמובן לראות טלויזיה ולא לנסוע, זכותכם לבחור מה אתם כן או לא עושים בשבת שלכם – אבל זה עלול להראות מוזר ולא אמין למי שלא מכיר את הגוונים האלו ביחס לדת ולמסורת. כדאי להיות מודעים לכך.

ו. תיעוד ההתנהלות של בעל הבית [כמו צילומי מסך של ווטסאפ וכאלה] יכולים בהחלט להועיל, צרפו מה שיש לכם שתומך בטענותיכם.

בהצלחה. מאחלת שבפעם הבאה תהיה חויה מתקנת.  

• עמיחי13
                                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הזמנת דירה ב AIRBNB

כדאי לחזור ולהדגיש כמה כללי מפתח בהזמנות באתר AIRBNB:

• לא להזמין דירה שאין לה מספיק המלצות, אלא אם כן אתם רוצים להיות שפני ניסוי. חשוב שלדירה יהיו הרבה המלצות, על פני תקופה ארוכה, רצוי של תיירים ולא (רק) מקומיים. לקבוע סף של למשל 30-40-50 המלצות. לקרוא היטב את הטקסט של המלצות ולחפש ביקורות סמויות (למשל: “בכלל לא נורא שלחץ המים לא מספיק”).
                                            • לפני ההזמנה לתקשר עם בעל הבית. לשאול שאלות. גם אם הכל נראה ברור. כך אפשר להתרשם מזמינות בעלי הבית, מכמה הם משתפים פעולה, לבדוק שליטה באנגלית.
                                            • לשאול על כל מה שחשוב לכם. לפי מיטב ידיעתי רוב הדירות שמוצעות באתר הן סיבלוט, וזה להבדיל מאתרים אחרים. אם חשוב לכם שהדירה לא תהיה סיבלוט, או שלא יהיו מדרגות בכניסה, או שהחניה תהיה קרובה – חשוב מאוד לברר מראש.
                                            • אם אין זמן לכל התהליך הארוך והמייגע הזה – ותרו על AIRBNB ולכו על מלון. אמנם אף פעם אין ודאות, אבל ויתור על כל אלו יגדיל את הסיכוי לבעיות.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון