פראג - כמה שאלות למי שהיה
-
שלום רב,
- אני הולך למלון Grandior Hotel Prague:
רציתי לשאול שאני נוחת בפראג איך אני מגיע לבית מלון ?
הבנתי שהמלון יכול להזמין מונית או הסעות.. תבררו לי בבקשה מי שהיה במלון הזה.
- יש לי 3 ימים מלאים בפראג. שישי שבת וראשון. תמליצו לי איך לנצל ולאיזה מקומות ללכת . ולנסות להכניס את כל הדברים הכי טובים בימים האלו. באחד מהימים אנחנו רוצים ללכת לקניות בגדים (תסתכלו בקישור ששלחתי של המלון כתוב שם מקומות קרובים).
- יום ראשון המקומות פתוחים ? קניונים, וכל המקומות תיירות.
- בנוגע למסעדות שם. אנחנו רוצים ללכת באיזה 2 ערבים למסעדות מומלצות. אנחנו אוהבי בשר בעקרון. עדיף לא חלבי. התקציב למסעדות לא כזה יקר שלא יהיה 120 שקל למנה.
-
היי
כדאי לבדוק עם המלון האם יש להם שירות הסעות מהשדה ובחזרה, במידה ולא אני יכול להמליץ על השירות הנ”ל.
מסעדות מומלצות – Pagana, Coda, La Finestra Cucina
חוץ מהאתרים הרגילים אני ממליץ בחום על טיול סגווי בעיר,
-
בפראג מרכזי הקניות והקניונים פתוחים כל השבוע.
ממליץ לך לקרוא טיפים ובלוגים על פראג כאן באתר למטייל.
-
כמעט כל מלון יודע לארגן מונית שתחכה לכם העלות היא כ100 ש”ח שמשולם לנהג
הכל פתוח ביום ראשון פראג היא עיר סופר תיירותית וכך מתנהלת.
מסעדה ב150 ש”ח לסועד זה מחיר למסעדה יוקרתית תעשו קצת שיעורי בית בטריפאדוויזר לאיזה מסעדה כדאי.
-
היי חבר,
גם אנחנו הזמנו את מלון גרנדיור לעוד שבועיים. באילו תאריכים אתה טס?
דרכי ההגעה שרשמתי לעצמי:
אופציה1- קו אוטובוס אחד AE (AIRPORT EXPRESS)
הוא עובר בדיוק במרכז העיר ואין צורך לקנות לו כרטיס מראש, אצל הנהג באוטובוס, זה היתרון במקום להסתבך עם המכונות.
התחנה של האוטובוס ממש מחוץ לשדה התעופה בפראג, אם תסתבך יראו לך.
הנהג לא מבקש לשלם על מזוודות. יוצא מהתחנה כל חצי שעה אבל עושה סיבוב דיי ארוך ואיטי ויכולים להתקע בפקקים. בהלוך התחנה ממוקמת באזור הטרנזיט העירוני בחזית נמל התעופה מול אולם הצ'ק אין בטרמינל 1. יורדים בתחנה המרכזית של פראג תחנת Praha Hlavní Nádraží. משם גם בחזור לוקחים את האוטובוס בחזור לשדה התעופה – העלייה לאוטובוס ברחוב wilsonova. התחנה ממקומת מול בניין פאנטה. 60 קורונות מחיר נסיעה. זמן משוער להגיע לתחנה המרכזית 33 דקות.אופציה 2 –
דרך קלה וזולה להגיע לעיר משדה התעופה הינה באמצעות קו אוטובוס 119 היוצא משדה התעופה. התחנה נמצאת ממש מול הטרמינל (כשיוצאים ממנו עוברים כביש קטן והתחנות הם בחלק שבאמצע הכביש). האוטובוס מגיע עד המטרו לתחנת Nádraží Veleslavín (תחנה סופית של האוטובוס) ומשם ממשיכים לעיר עם מטרו ירוק A. שימו לב- המכונות לקניית כרטיסים (המאוד לא מתקדמות) בתחבורה העירונית מקבלות אך ורק מטבעות ורק קרונות. אין שם שום מקום להכניס שטרות. אנחנו פרטנו 20 אירו בשדה התעופה וביקשנו לקבל במטבעות. אח"כ ביציאה מהטרמינל יש לגשת למכונות (צהובות) ולרכוש כרטיס (הכרטיס שצריך הוא הכרטיס העליון שמסומן עם כפתור בצבע שונה) עלות כרטיס 32 קרונות לאדם וצריך להוסיף 16 קרונות למזוודה. אחרי שמבינים את כל הפרוצדורה, היא באמת פשוטה, ובאמת היה מאוד פשוט להגיע לעיר. הבעיה היא עד שמבינים, כי הצ'כים די לא מתקשרים. אז כדאי מאוד להבין את הכל עוד מבעוד מועד ולהסתדר לבד.
מדובר על כרטיס אחד, שעולה 32 קרונות, ומכסה שעה וחצי נסיעה כולל ההחלפות בתוך השעה וחצי, בין אם מחליפים לאוטובוס אחר או למטרו/ חובה להחתים את הכרטיס בתחילת כל נסיעה (גם כשמחליפים). יש לפעמים בדיקות אקראיות ואפשר לחטוף קנס נאה. צריך להחתים את הכרטיס רק פעם אחת בנסיעה הראשונה, בהחלפה לא להחתים.
מחירים לאופציה השניה –Ticket type
Adult
Child ***
Senior ***
0 – 6/70+ years of age
Tickets
Basic 90 min.
32 CZK
16 CZK
16 CZK
0 CZK
Short-term 30 min.
24 CZK
12 CZK
12 CZK
0 CZK
1 day 24 hrs.
110 CZK
55 CZK
55 CZK
0 CZK
3 days 72 hrs.
310 CZK
•
•
0 CZK
16 CZKמזוודה -
אגב המלון כן מציע לשלוח אליך לשדה מונית/הסעה, אבל זה עולה סביב 150 ש”ח, כשנסיעה באוטובוס/רכבת תעלה אולי 5 ש”ח.