חורף בפרובאנס
-
יש לי סופ”ש פנוי בנסיעת עבודה לאיסטר (Istres), מחפש המלצות לניצול מיטבי… על מה אסור לוותר, מה יש בעיירה הזאת? (לא מצאתי שום דבר תיירותי בה, ואולי דווקא טוב שכך?)
תודה מראש לעונים.
-
אין לי מושג על תיירות בעיירה עצמה- רק לנתי בה פעם בקרבת שדה התעופה של מרסיי.
יש בה נמל, ולא זוכרת יותר …
אבל אם אתה עם רכב-אפשר לבקר בשמורת קמראז.
בתחבורה ציבורית בוודאי אפשר במרסי ,ארל, ואקס אם פרובנס (ליבי נתון לאחרונה).
-
אקס אם פרובאנס מקסימה. גם ליבי איתה

-
גם אנחנו לנו במלון באיסטר בקיץ האחרון. העיירה חביבה ובאמת די נטולת אטרקציות חשובות, אבל המרכז העתיק הקטן שלה נחמד.
עד כמה שהצלחתי ללמוד, התחבורה הציבורית ממנה למרסיי, אקס, ארל וכו’-לא כל כך נוחה. לכל מקום צריך להחליף רכבת או אוטובוס. ברכב יותר קל לצאת ממנה.
אנחנו אהבנו גם את סלון הקרובה. הבית של נוסטראדמוס משמש כמוזיאון מעניין מאד. חובבי היסטוריה צבאית יהנו גם במוזיאון הצבאי במקום, המציג אביזרים שונים של הצבא הצרפתי.
אנחנו דווקא אהבנו יותר ארל מאשר את אקס, אבל זה סובייקטיבי לגמרי, כמובן.
-
אני עם רכב, ככה שזאת לא בעיה.
השאלה היא על מה לא לוותר או אם יש אטרקציה אפילו קצת יותר רחוקה שאסור לפספס...
-
יש כל כך הרבה אתרים בפרובאנס.
ארל-כ-45 ק”מ מאיסטר: אתרים רומיים, מוזאונים, עיר עתיקה יפה.
אקס: קצת פחות מ60 ק”מ- חלק היסטורי יפהפה עם כיכרות ושדרות מקסימות, מוזאונים, הסטודיו של סזאן, אווירה נעימה.
Les Baux-de-Provence- כ35 קמ מאיסטר, עיירה מקסימה על ראש גבעה, טירה מרשימה ובקיץ-המוני תיירים. מניחה שבחורף שקט יותר.
יש גם מסלולי טבע שניתן לעשות בימים חורפיים יפים.
מה מעניין אותך?
-
אם יש מעט זמן מה שחשוב בעיני בפרובנס זה לראות כמה כפרים פרובנסליים ולהיות בשוק. בחורף מתקיימים שווקים של פטריות כמהין, בעיקר בווקלוז’. הגדול ביות מתקיים בימי שבת בבוקר ב-Richerenches. זה קצת רחוק מהבסיס שלך, אבל יש עוד הרבה שווקים. צריך לבדוק רשימות של שווקים לפי ימים. לא יודעת איך שמורת הקמארג נראית בחורף. כדאי באמת לראות את לה בו דה פרובנס ואת רוסיון (Russillon). מודה ומתוודה שבפעמיים בפרובנס טרם הייתי ממש בלה בו. הסתפקנו בתצפית. באוגוסט פשוט מפוצץ שם וגם בספטמבר היה עדיין מלא. בחורף – זו אולי הזדמנות. הגדר הרומי - פונט דו גארד – מרשים. אפשא לבחור באחת הערים. את העיר הייתי בוחרת לפי תחום עניין ספציפי.
-
rousillon זה יותר משעה וחצי נסיעה מאיסטר ו RICHERENCHES כמעט שעתיים לכיוון.
אישית לא הייתי מרחיקה עד שם כשיש כל כך הרבה אתרים יפים בקרבת מקום.
לדעתי, ן שווה לטייל שם אם לנים בקרבת מקום.
בימי שבת יש שוק חביב גם ב St Remy de Provence . גם עיירה זו שווה ביקור.
ואגב, למרות שהיתה מאד מתויירת-נהננו ואהבנו את בו.
חבל ש”מחצבות האור” מתחם התערוכות המיוחד סגור עד מרץ.
ובאותו אתר יש גם מידע על “הכפרים התלויים”.