16 ימים במדינת ניו יורק+
-
אנו זוג שטסים לניאגרה\וושינגטון\מנהטן בחודש מאי 2017 עפ”י התכנון הבא:
9.5 טיסת קונקשן לבאפלו והגעה בצהריים.שכירת רכב ולינה בניאגרה.
10.5 יציאה לקראת הצהריים לכיוון אגמי האצבעות ולינה באיתקה.
11.5 טיול באיזור המפלים ונסיעה דרומה ולינה באיזור יורק.
12.5 הגעה לוושינגטון בצהריים והחזרת הרכב.
12-16.5: לינה 4 לילות בוושינגטון.
16.5 נסיעה ברכבת בצהריים למנהטן.
16-24.5:לינה 8 לילות במנהטן.
24.5 טיסת ערב לישראל.
יש לי מספר שאלות ברשותכם.
1.אני זקוק להמלצה על מלון טוב ולא יקר בניאגרה ובאיתקה.
2.האם כל האטרקציות בניאגרה פתוחות בתאריכים האלו(בגלל העונה)
3.אני זקוק להמלצה למסלול נסיעה ברכב מאיתקה לוושינגטון עם לינת לילה בדרך
(זמן מוקצב מיום חמישי לפני הצהריים ועד יום ששי בצהריים).רצוי מסלול מעניין עם נקודות ביקור בדרך.
4.מה הדרך הכי זולה להשיג כרטיסים להצגה ומשחק כדורסל במנהטן?
תודה מראש
-
לא יכול לענות לשאלות וכן יכול להעיר על המסלול
קודם כל טיפ קטן – אל דבר בלילות אלא בימים, ולכל יום תחשוב וגם תכתוב כמה שעות יש לך של נסיעה וכמה של טיול בפועל.
הטיול בהחלט אפשרי, אבל לטעמי החלק הראשון שלו (שלב האוטו) צפוף יחסית. אם זה מה שמתאים לכם – טוב. אולי שווה להעביר יום מוושינגטון או מניו יורק לטובת תחילת הטיול.
9.5 טיסת קונקשן לבאפלו והגעה בצהריים.שכירת רכב ולינה בניאגרה.
שימו לב שאחרי יום טיסה קשה יהיה לכם קשה לטייל במפלים יותר מדי. מרגע הנחיתה בבאפולו אני מעריך (אבל לא ניסית את זה) לפחות 3 שעות ואולי גם 4 ויותר עד שתגיעו למלון במפלים (אולי גם תרצו לעבור בסופר?). כלומר מהצהריים אנחנו עמוק אחר הצהריים.
העייפות והג’ט לג מהיום האחרון לא יאפשרו לכם אני מניח ללכת לישון בחצות, אלא הרבה הרבה קודם. אז תספיקו אולי לטייל מעט, אבל לא המון.
10.5 יציאה לקראת הצהריים לכיוון אגמי האצבעות ולינה באיתקה.
מהמפלים עד איזור האגמים צריך להניח 4 שעות נסיעה כולל מעבר הגבול. אם תצאו רק בצהריים לא ישאר הרבה זמן אחר צהריים
11.5 טיול באיזור המפלים ונסיעה דרומה ולינה באיזור יורק.
אפשרי וסביר
12.5 הגעה לוושינגטון בצהריים והחזרת הרכב.
תזכור שוושינגטון ה”מוסדית” נסגרת באיזור השעה 5. כלומר אחר הצהריים תוכלו בכיף לשוטט במול, או בג’ורגטאון, אבל לא במוזיאונים או בקפיטול. לא קריטי כי יש לכם עוד זמן.
12-16.5: לינה 4 לילות בוושינגטון.
4 לילות = 3 ימים סביר ויפה
16.5 נסיעה ברכבת בצהריים למנהטן.
למרות שהנסיעה ברכבת לא ארוכה, בפועל תמרחו את רוב היום על הנושא. בבוקר תארזו את הציוד ותתארגנו לצאת. צ’ק אאוט, מונית או משהו לתחנה וכו’ – אם הרכבת יוצאת ב-12 בפועל לא תספיקו לעשות כלום לפני. ואחרי ההגעה למנהטן בפועל יקח עוד שעה לפחות עד שהמזוודה תהיה במלון ותרדו לשוטט.
16-24.5:לינה 8 לילות במנהטן.
שוב, 8 לילות הם 7 ימים. זה עדיין יפה מאד
24.5 טיסת ערב לישראל.
תזכור שבשביל טיסת ערב בפועל בבוקר ארזתם את הציוד, עשיתם צ’ק אאוט והשארתם את הציוד בשמירת חפצים. אחר הצהריים צריך להגיע חזרה למלון, לאסוף את הציוד (חשוב לשריין לזה רבע שעה למקרה שהפקיד/שוער עסוקים), מונית לשדה (כשעה תלוי בשדה), הגעה מוקדמת לשדה של שעתיים וחצי וקצת ספייר. כלומר בפועל 4-5 שעות לפני הטיסה כבר מתחילים להתגלגל. אם הטיסה למשל ב-7 בערב זה אומר שמיד אחרי ארוחת צהריים מתחילים להתקפל
-
בוקר טוב. תודה על התגובה ועל ההערות וההארות. אני חייב להגיע לוושינגטון עד 12.5 יום ששי.אנו שומרי שבת ואין לנו אפשרות להיות גמישים בימים. השינויים שאני יכול לעשות זה רק עד וושינגטון.
האם סביר יותר לישון לילה נוסף בניאגרה ואז לצאת ביום חמישי על הבוקר לכיוון וושינגטון דרך אגמי האצבעות, לסייר במפלים ללא לינה באיתקה כשבעצם אני מקצה יום וחצי מהניאגרה עד וושינגטון עם לינה בדרך
-
לדעתי במקרה שלכם כדאי לכם להישאר באזור באפלו ביום חמישי, להחזיר את הרכב בשישי בבוקר בבאפלו ולטוס לוושינגטון.
-
התוכנית המקורית שלכם אפשרית. אני לא חושב שהיא אידאלית, אבל היא כן אפשרית
בהמשך להצעה של עמיחי. אפשר גם לטוס מרוצ’סטר לוושינגטון. למשל טיסה של אמריקאן ביום שישי ב 12:00 בצהריים מROC ל DCA שעולה 100 דולר לפני מזוודות. נכון שזו תוספת עלות של 250 דולר לשניכם, אבל יפנה לכם יום נסיעה ארוך. לחילופין יש גם טיסות מאולבני במחירים דומים.
במקרה כזה יום רביעי מוקדש לניאגרה
חמישי לאגמי האצבעות
ובשישי טסים בנחת יחסית
אגב, החזרת הרכב בתוך מדינת ניו יורק במקום בווישנגטון עשויה לחסוך כמה עשרות דולרים של דמי החזר (לא בהכרח).
-
עזרתם לי מאד. תודה רבה.
איך הדרך הכי פשוטה להזמין לבד את הטיסה לוושינגטון והאם חשוב להזמין מעכשיו או שאני יכול גם סמוך לנסיעה במידה וישתנה התכנון.
-
חיפוש הטיסה – בכל מנוע של חיפוש טיסות, לפי ההעדפות שלך. למשל אחד האתרים הפופולריים הוא KAYAK אבל כמובן יש הרבה.
הזמנת הטיסה – מנוע החיפוש יפנה אותך לאתרים בהם אפשר להזמין את הטיסה. כדאי לקרוא חוות דעת על האתר שיפנו אותך אליו לפני ההזמנה. כדאי מאוד לבדוק ולהשוות את הטיסה גם באתר חברת התעופה עצמה.
מטבע הדברים ככל שתחכה המחיר עלול לעלות ומקומות עלולים להיתפס. כאשר תהיה סגור על התכנון – תזמין. שים לב שלרוב מחירי טיסות הפנים לא כוללות עלות מזוודות.