כמה זה גרוע לטוס בקיץ??
-
אני רוצה לטוס לאזור המזרח, פחות הודו יותר פיליפינים, תאילנד, קמבודיה, וייטנאם, כיוון שאסיים פסיכומטרי באפריל ואתחיל ללמוד באוקטובר, יש לי רק את תקופת הקיץ ולכן אטוס מיולי עד ספטמבר.. כמה זה באמת מוריד מהטיול לטוס בתקופת המונסונים? אם זה עד כדי כך גורע, אצטרך למצוא יעד אחר
-
אהלן .
התקופה שנקבת היא העונה החמה ותקופת המונסונים כפי שאתה יודע ,
המדינות שנקבת הם נימצאות באזור הטרופי ! פירושו חם לח וגשום !
לפעמים יש מזל והשד לא נורא כמו שחשבת , עניין של מזל , אם זה לא מפריע לך במיוחד סע ותהנה , שלא תחשוב שהתיירות פוסקת בתקופה שכזאת ,
בברכה יעקב
-
יש כללי אצבע לבחירת מועד הטיול.
אם אין טיולים מאורגנים ליעד בתקופה אליו אתה רוצה לנסוע, אין לך מה לעשות שם.
להחלטתך
-
לא יודעת עד כמה מדויק, בנסיעה של מספר חודשים יש הרבה יותר גמישות מבחינת זמנים והמתנה מאשר טיול מאורגן שהוא לפרק זמן קצוב. אני לא טיילתי באזורים האלו בחודשים שרשמת אז לא יכולה להעיד, אבל צריך לקחת בחשבון שהאקלים בכל מדינה גם יכול להיות שונה – כמו בויטנאם, שיש לה איזורים בעלי אופי שונה (מכיוון שהיא מאוד ארוכה והררית).
-
צודקת, תחזית מזג האויר אינו מדע מדויק על אף שהוא משתכלל משנה לשנה. טיילנו בפיליפינים מאמצע נובמבר ועד אמצע דצמבר. השארתי את היעדים מחוץ למנילה ליומיים האחרונים ומזג האויר בגד בי.
התכתבתי עם זוג שהיו בפלאוון בלבד שבועיים, בעונה החמה והרטובה. חצי מהזמן לא יכלו לטייל בגלל הגשם. ביתרת הזמן שטיילו מאד נהנו. מעריך אותם.
הבעיה הגדולה בפיליפינים שאופי הטיול אינו “טיול מתגלגל”, המרחקים וזמן העבר מיעד ליעד.
מאחל לך נסיעה טובה ושהמזל יאיר לך פנים.
-
כלל אצבע ללכת לפי טיולים מאורגנים? בכלל לא נכון.
מסכים עם אלמוג, בטיול ארוך זה פחות נורא.