חיוב בבוקינג
-
כבר שנים שאני משתמשת בבוקינג ונהנית מאוד מאופציית הביטול חינם. מזמינה ומבטלת לפי הצורך בין אם בגלל שינוי של המסלול או בגלל שמצאתי מקום טוב יותר בזול יותר.
פעם ראשונה שקרה לי שלא שמתי לב לתנאי הביטול-תשלום מלא בגין ביטול 7 ימים לפני הגעה.
ביטלתי 6 ימים לפני ההגעה וראיתי שאני מחויבת בכל עלות העסקה.
אין לי מושג איך פישלתי כך והנזק הוא כמעט 3000 שח.
ניסיתי לפנות לבוקינג, כמובן ללא הועיל.
יש כאן מישהו עם ניסיון דומה שהצליח לצמצם את הנזק?
טיפים ורעיונות?
כואב לי הלב על כל הכסף הזה.
-
צר לי, אבל אין לך שום קייס לקבל בחזרה את הכסף. אלו היו תנאי העסקה שהסכמת לה, גם אם מחוסר תשומת לב.אגב, בשנה-שנתיים האחרונות יש יותר ויותר מקומות עם תנאי ביטול יותר קשיחים בבוקינג או רמות מחיר שונות כאשר ביטול חינם ניתן ברמת המחיר הגבוהה ביותר – זאת בגלל שהרבה מקומות לינה סובלים מקלות הביטול של מזמיני בוקינג, כולל כאלו שמזמינים בו זמנית ב-3-4 מלונות לאותו לילה (“נחליט אחר כך") ומבטלים יום לפני, ואז מקומות הלינה מפסידים כסף כי לא תמיד מוצאים לקוחות חלופיים ברגע האחרון. כך שיש לא מעט מנהלי מלונות/הוסטלים שמעדיפים להקשיח את התנאים כדי למנוע ביטולים של הרגע האחרון גם אם התנאים הנ”ל עלולים להרתיע חלק מהלקוחות.
לכן קשה לי להאמין שבלי שום סיבה יוצאת דופן מקום לינה או בוקינג יסכימו לספוג את הנזק מלפנים שורת הדין עבורך, בטח ובטח כשהסכום כה גבוה.
-
גם לי קרה בעבר שהזמנתי בטעות הזמנה ללא אפשרות ביטול. עליתי על זה אחרי כמה ימים ודיברתי עם בוקינג. מה שהם עושים במקרה כזה זה לבקש אישור לפנים משורת הדין מהמלון.
במקרה שלי הצליחו.
מכיוון שלבוקינג יש כח גדול ושירות לקוחות מצויין שווה לנסות.
כמובן שמשפטית הם לא חייבים לך כלום.
-
מסכים עם צחצח. ממש לאחרונה היה לי מקרה דומה. פניתי לשירות לקוחות שלהם. הסברתי שלא שמתי לב. למזלי מועד הנופש היה לעוד מס’ חודשים ולכן בעל הצימר הסכים לא לגבות כסף על הביטול. אבל שווה לנסות.
-
מחזק את מה ש KEVES160 כתב.
אני קורא כאן לא פעם על אנשים שמזמינים כמה מקומות במקביל מכיוון שאפשר לבטל. זה בעיקר לא הוגן לגבי מקומות פרטיים.
החיוב החל ממספר ימים לפני השהות, לטעמי הגון.
-
מעולם לא הזמנתי במקביל וביטלתי ברגע האחרון כי כך התחשק לי.
כן שיניתי מסלול או שקיבלתי מייל מבוקינג שיש מבצעים במקום שיש לי אליו הזמנה פתוחה ושיניתי הזמנה למקום שיש עליו מבצע. אף פעם לא ביום לפני. אלא שבועות מראש.
בכל מקרה, פניתי לבוקינג ודיברתי איתם. אני מקווה שיצליחו לעשות משהו.
-
אין לי ספק שאני צריכה לשלם קנס כל שהוא. אני לקחתי אחריות מלאה.
מכעיס אותי שהם לוקחים ביטול מלא על כל הלילות. זאת חזירות לשמה.
-
איני בטוח ש’חזירות לשמה’ הוא המושג הנכון.
כבר הודת כאן (פעמיים) שאת ‘האשמה’ אז מדוע לא לנסות ולראות גם את הצד השני? מי אמר (ולמה) שאולי, (באמת אולי) היו להם לקוחות אחרים שהם הפסידו, מכוון שאת ביטלת לאחר המועד המוסכם?
את הזמנת והסכמת לתנאים. הם קבלו את ההזמנה ו(אולי) דחו לקוחות אחרים?
נכון, הכאב על כמעט אלף דולר הוא באמת רב ולכן פניה לשרות הלקוחות (בנימוס) היא האופציה הנכונה. מקווה שהמלון יתרצה לבקשתך ויחזיר סכום מסויים.
-
התגובה שלי לא התייחסה אלייך אישית, נאמרה באופן כללי על תופעה שקיימת.
אני מבין את תחושתך ומקווה שימצא פתרון לשביעות רצונך.
-
זו לא “חזירות”. זה עסק, זכותו להרוויח והוא גם מציע שלל אפשרויות כדי שכל אחד יוכל להתאים את תנאי הביטול למה שנראה לו הגיוני, נוח ומקובל. יש אנשים שמבחינתם הזמנה היא דבר חצוב בסלע שלא ישתנה והם יעדיפו מחיר מוזל ללינה שאינה ברת ביטול או שהיא ברת ביטול עד שבוע לפני. את בחרת, בטעות אומנם, אבל בחרת באופציה הזו. אי אפשר לבוא בטענות לבוקינג על זה כעל “חזירות" (מה גם שתנאי הביטול הם לא פעם החלטה אישית של מקום הלינה הספציפי ולא guide-lines של בוקינג). את אישרת את העיסקה על כל תנאיה וביטלת אחרי המועד שבו יכולת עוד לקבל כסף בחזרה. -
את תלויה לחלוטין בחסדיו של בעל המלון/צימר
יסכים לבטל ? הרווחת
לא יסכים? לא תוכלי לעשות דבר.
אלו תנאי ההזמנה, ומין המסתבר את נמצאת כבר 6 ימים לפני מועד הטיול -נכון?
כלומר בעל המלון/צימר מכר לך עיסקה, את לא עמדת בתנאים וזכותו המלאה לדרוש את מלוא התשלום של תנאי העיסקה.