ביטוח ביטול נסיעה
-
בקיץ 2017 אנו מתכוננים לטיול ארוך לארה”ב + שייט לאלסקה מישהו יכול לעדכן אותנו לגבי אפשרות ביטוח ביטול לאחר הזמנת טיסות + ושייט + ומלונות.
במידה ויש אפשרות מהן העלויות
תודה מראש
-
יש ביטוח ביטול טיסה של הפניקס. העלות היא כ 8% מעלות ההזמנה והביטוח מכסה עד 80% מהעלות במקרה של ביטול. חשוב להפעיל את הביטוח עד שבוע מרגע רכישת הכרטיס, ואחרי כל רכישה נוספת של שייט או מלונות (כל דבר שלא ניתן לביטול) תוך שבוע מזמן הרכישה.
-
תודה עמיחי
מה קורה במידה ושילמתי ע”ח השייט לפני כחדש וחצי אותם אני לא יוכל לבטח?
-
לפי הבנתי, ולפי מה שנמסר לי מהנציגים של הביטוח בטלפון, הפעלת הביטוח אפשרית רק עד 7 ימים מהרכישה.
כלומר לטיסה – עד 7 ימים מרגע ההזמנה של הטיסה.
בית מלון (ללא ביטול) – עד 7 ימים מרגע הזמנת המלון – גם אם עבר זמן רב מאז הזמנת הטיסה.
כלומר לפי החוקים היבשים לא ניתן. אבל בגלל שמדובר בסכום מאוד משמעותי כדאי לך להתקשר לנציגים ולשאול, אולי יסכימו.
-
אני גם מבין כמו עמיחי:
אם כרטיסי הטיסה הוזמנו לפי יותר משבוע – אי אפשר לבטח כלום.
אם כרטיסי הטיסה הוזמנו לפני פחות משבוע – אפשר לבטח אותם
לגבי סידורי קרקע – אם הוזמנו פחות משבוע לפני הזמנת כרטיס הטיסה – אפשר לצרף אותם לביטוח תמורת פרמיה נוספת
אם עוד לא הוזמנו – אז עד שבוע לאחר ההזמנה ניתן לצרף לביטוח
אם הוזמנו יותר משבוע לפני הביטוח – אי אפשר לבטחאם הוזמנו סידורי קרקע אבל לא כרטיס טיסה – לא ניתן לבטח
אין לי מושג מה קורה אם הוזמנו לפני כרטיסי הטיסה
אבל כמו שהוא אמר – עדיף לשאול את חברת הביטוח ולא אותנו
שימו לב לגבי הביטוח:
פיצוי יתקבל רק אם ביטלתם את הטיסה. אם הטיסה כולה בוטלה מיוזמתכם אז תקבלו החזר עליה וגם על סידורי הקרקע השונים שצרפתם לביטוח.
אבל אם הטיסה לא בוטלה – לא ניתן לקבל החזר על שירותי הקרקע.
אני לא בטוח, אבל להבנתי גם שינוי של הטיסה לא נחשב ביטול.
ואם הטיסה בוטלה לא מיוזמתכם אלא בגלל חברת התעופה – אין פיצוי בכלל על שום דבר
ובכל מקרה הפיצוי הוא ל-80% מההוצאה בפועל. כלומר אם למשל עלות ההזמנה 4000 דולר, אבל במקרה של ביטול נקבל החזר של חצי (2000 דולר) אז הביטוח יחזיר לנו 80% ממה שנשאר, כלומר 1600 דולר.
הפרמייה על סידורי הקרקע היא 8% אם אני לא טועה.
הפרמייה על כרטיס הטיסה נגזרת מסוג הכרטיס וחברת התעופה
יש סימולטור באתר שלהם
-
נכון מאד.
רכיב טיול שנרכש לפני יותר משבוע -לא יבוטח על ידם.
(שאלתי לא מזמן את אחד הנציגים הטלפונים) .
-
ההגיון שעומד אחרי האפשרות לבטח עד 7 ימים מיום הרכישה של המוצר(כרטיסי טיסה, מלונות , כרטיסים וכו...) הוא נכון והגיוני. אחרת אפשר היה להחליט חצי שנה אחרי זה כשרוצים לבטל לרכוש ביטוח ויומיים אחרי זה להפעיל את הביטול.
ההסבר של אנשים טובים הוא מקיף ומדוייק.
-
תודה לכל המשיבים, ההסבר היה ברור וממצא