אגם לוגאנו - מסלול רגלי מ Monte Bré
-
שלום רב
מאוד קורץ לי מסלול רגלי מפיסגת רכבל ה Monte Brè עם שילוב של מסלול הזייתים. מדובר על ירידה ל Gandria ומשם ל Castagnola. השאלה הגדולה היא מה קורה בדרך בקטע מ Monte Brè ל Gandria. מישהו עשה? מכיר? מה מידת הקושי?
אני יודעת שהקטע הראשון של המסלול, מ Monte Brè ועד הכפר Brè זה 15-20 דקות הליכה קלה ומומלצת (תודה גיל),
הקטע השלישי מ Gandria ל Castagnola זה מסלול הזייתים המומלץ.
הנעלם הוא הקטע השני, האמצעי שהוא הליכה ביער מהכפר Bré ל Gandria , ולגביו מצאתי הרבה פחות מידע ונראה לי שהוא הרבה פחות פופולרי. גם הקצת שכן מצאתי סותר את עצמו. חלק הזכירו שהדרך תלולה ואתגרית ובחלק זה הוזכר כמסלול קל.
אולי זה שלא מצאתי הרבה מטיילים שעשו זה בגלל הקטע האמצעי הזה שאני בספק לגבי טיבו ולכן הדילמה.
השאלה השניה שנשאלת היא לגבי הרכב. אם נעשה מסלול זה אז נשאיר את הרכב בחניה של הרכבל ל Monte Brè (שאיפה זה בדיוק?). המסלול הרגלי יסתיים ב Castagnola (איפה בדיוק?) זה קרוב או שצריך לוגיסטיקת הגעה לרכב?
אם למישהו יש תובנות מאוד אשמח לשמוע.
תודה רבה
לימור
-
הירידה ביער מהכפר Bré ל Gandria תלולה בקטעים מסויימים ועלולה להיות חלקה לאחר גשם, אבל לדעתי לא קשה ולא אתגרית, כי השביל (לפחות לפני מספר שנים) היה מסודר ומסומן היטב. אבל בכל זאת ירידה של כמה מאות מטרים.
המסלול מסתיים כ 1.5 ק”מ מתחנת הפוניקולר. יש גם אוטובוס.
מפה טובה יש כאן.
-
בוקר טוב נירית

תודה רבה רבה!!! אשמח לעזרתך בשנית.
זה שיש שביל מסומן היטב עושה לי טוב אבל ירידה תלולה של כמה מאות מטרים, אני לא בטוחה שעושה לי טוב. כך גם התוספת 1.5 ק”מ הליכה מעבר למסלול.
עד כמה הקטעים המסויימים התלולים שציינת דומיננטיים?
רואים בקטע הזה נופים או רק יער? שווה?
אני מתלבטת בין שתי חלופות והייתי מאוד שמחה לשמוע מה את היית בחורת. כמובן שאם יש חלופה שלישית שיותר נראית לך אשמח לקבל.
החלופה הראשונה היא זו ששאלתי לגביה (Monte Brè - Gandria - Castagnola). שזה שילוב מנקודת חניה אחת בלבד גם לתצפית וגם למסלול הליכה. חוסך בעלויות הרכבל ובעיקר נראה לי נכון אבל הקטע הליכה ביער בספק. (אולי לא סתם הקטע הזה לא פופולרי. או שאני טועה.)
החלופה השניה היא להפריד בין רכבל למסלול.
ואם רכבל נטו ללא היתרון של השילוב אז מעדיפה את סלבטורה. אז עליה וירידה בסלבטורה בנפרד ואז בנפרד לשביל הזייתים, חניה מעל גנדריה, לעשות אותו הלוך חזור ומגנדריה לרכב חתיכת עליה. בחלופה זו אין נעלמים והכל ברור (כולל הכתובת המדוייקת לרכבל מה שלא מצאתי לגבי מונטה ברה)
המון תודה
שבת שלום
לימור
-
אישית הייתי בוחרת באופציה השנייה שהבאת.
אמנם ניתן להגיע לפוניקולר בקלות ויש שם חניה והכתובת היא
Via Ceresio di Suvigliana 36, 6977 Ruvigliana, Switzerland
אבל המסלול בתוך היער -מסלול נחמד מאד אבל כפי שכתבת בתוך יער והנופים והאגם פחות נראים.
לא עלינו לסאן סלווטורה, קראתי בזמנו הרבה דעות חלוקת על הנופים משם לעומת מונטה ברה. כן מומלץ הכפר מורקוטה.
וכמובן ה Belvedere di Sighignola =מדהים, באמת לא להפסיד
וגם אהבנו את monte generoso (צריך לעקוב אחרי הפתיחה-אמור להיפתח בקיץ הזה לאחר חידושי ובנייה) ו monte tamaro. נופים מהממים ומסלולי הליכה רבים.
בקיצור-כל מה שתבחרו יהיה יפה.
המשך שבת נעימה
-
נירית
המון המון תודה
האופציה השניה. זו היתה נטיית ליבי המקורית אבל החלטתי לבדוק גם את האופציה האחרת ונראה לי ששוכנעתי, אם כי המסלול של היער נרשם אצלך כמסלול נחמד מאוד
. אמנם אין נופים גדולים אבל זה לא במקום מסלול נופי יותר אחר. זה תוספת למסלול הזייתים שאותו אני עושה במילא בשתי האופציות… מדובר בירידה של 800 ל 340 מטר, כמעט 500 מטר. חתיכת ירידה. זה לא הורגש יותר מדי בירידה?
הכפר מורקוטה גם הוא בתיכנון בהמשך הנסיעה של יום זה
בה Belvedere di Sighignola אני כמובן מתכננת לבקר (ביום אחר).
לגבי שאר הדברים שהזכרת, כרגיל, אם היו עוד ימים… כחלק מהוויתורים לצערי.
שבת שלום
לימור
-
לימור – ואם לא הייתי נכנס לגמרי במקרה?…..
בדקתי בדיוק, אבל בדיוק, את 2 האופציות שהצעת והחלטתי להפריד…
קודם כל כי הלוגיסטיקה עם הרכב נראתה לי מסובכת – צריך להשאיר את הרכב בנקודת העלייה של הרכבל למונטה-ברה ואז לחזור ולאסוף אותה בסוף היום אחרי מסלול הזיתים – זה לא כזה מרחק אבל בכל זאת זה לא אותו מקום.
דבר שני – הירידה עצמה מהכפר ברה לאגם – בלשכת התיירות המקומית, איתם התכתבתי ארוכות בזמנו, אמרו שהמסלול אומנם לא קשה וארוך אבל כלול בירידה תלולה. אנחנו היינו אז עם תינוק בן 8 חודשים ולא כל-כך התחשק לי לעשות את הירידה הזאת איתו על הגב שלי.
יכול להיות שאם היינו עושים את זה כזוג, או איתו בגיל מאוחר יותר כן היינו שוקלים לעשות את הירידה רגלית.
אגב – זה מה שרשמתי? שהירידה מהתצפית לכפר היא רק 15 דקות?… וואלה יש לי פתאום הרגשה שיותר...
-
הירידה לכפר ברה לקחה לנו אולי 20-25 דקות לא יותר. (זוג)
והחזרה לרכב- גם משהו כזה. אפשר גם שרק הנהג ילך קצת יותר מהר ויביא את הרכב. זה דווקא לא הסיב ההעיקרית להעדיף מסלול כזה או אחר. זה מצטבר לשיקולים נוספים כמובן.
-
גיל,
איזה מזל שנכנסת לפה במקרה

ואיזה כיף לי שבדקת בדיוק את אותו הדבר
תודה רבה רבה !!!
אתחיל מהסוף, בדקתי שוב ולא רשמת 15-20 דקות אלא כחצי שעה. באתרים אחרים נרשם כעשרים דקות. לקחתי את זה כמסלול קצר בכל מצב וסליחה על החוסר דיוק.
העניין הוא יותר הירידה התלולה ביער ונושא הרכב.
לכן גם אני אפריד.
יוצאים בבוקר מאגם קומו, נעצור בגנדריה לביקור בה ולמסלול הזייתים. נמשיך לסלבטורה לעליה לתצפית (וכמובן לכנסיה), נמשיך דרך מורקוטה למוזיאון השוקולד ומשם ללינה הבאה בקנוביו.
הסיפור טיול שלך מקסים ועוזר מאוד

תודה רבה
לימור
-
נירית,
פספסתי את ההודעה שלך תוך כדי כתיבה.
במכלול השיקולים כמובן, נראה לי שאוותר ואפריד את הדברים כפי שהמלצתם ושוכנעתי.
תודה רבה
לימור