ביער, ביער, ביער נרקוד
-
מחזור ניירהי, הי, הי,
אמרתי כבר אתמול:
נוטעים עץ וחצי על כל עץ שנכרת לתעשיית הנייר בצפון אמריקה. יערות הגשם הם עניין אחר. למה לא מקשיבים
טוב, סלחתי.
עומר, אני בטוחה שההזמנות לבר המצווה שלך היו יפהפיות
-
זיוה, רבקה, וכולםזיוה,
מבטיחה לך שהקשבתי.
מהתגובה שלך לא היה מספיק ברור לי האם נייר ממוחזר עדיף מבחינת הסביבה על נייר לא ממוחזר, לכן חשבתי לנכון להבהיר את הדברים.
רבקה,
אני מחזקת את ידייך וחושבת שעשית צעד בכיוון הנכון. השינויים לא מתחוללים ביום אחד. דוגמה אישית מאד חשובה, ואני בטוחה שכל פעם ישתכנעו אנשים נוספים.
בכל מקרה, הבעיות הנוגעות לאיכות הסביבה הן מאד מורכבות, ולפעמים קשה לעשות את הבחירה הסביבתית הנכונה. בגדול, בדרך כלל עדיף לקנות תוצרת מקומית, (פחות בזבוז אנרגיה ופליטת פחמן דו חמצני על הובלה, למשל) גם מבחינה חברתית היא עדיפה.
ומצטרפת לאמירה שארצנו לפעמים יותר צבעונית מיערות אירופה, שלעיתים קרובות די חד גוניים מבחינת מיני הצמחים שבהם.
בישראל הקטנה יש יותר מ 8 מיני צמחים על כל מאה קמ"ר. הרבה יותר מאשר קליפורניה (3.66), יוון (3.17), בריטניה (0.72)וכו'.
גם אם נשווה את מיני הציפורים והעופות נקבל תמונה דומה.
זה רק מראה עד כמה הטבע שלנו
מגוון ויפה, וראוי ביותר לשמור עליו.
-
זיוה, רבקה, וכולםהי לכולם!
התמונות של כולם פשוט מקסימות!!!!!!!!!!!!
כייף להתבונן בכל הירוק, ירוק הרענן.
מצרפת קצת משלי.
קרואטיה וסלובניה.
-
לא זיוה, רבקה, וכולם וגם, לא נרקוד נרקודקבלי אש רוקדת ביער על ההר.
-
זיוה, רבקה, וכולם
-
זיוה, רבקה, וכולםאורי, שריפות ביער, זה נורא עצוב!
-
היי שירלי.יער יכול להיות עצוב, גם החיים ביער קשים.שרפות יער זה משהו נורא, ביחוד של שמורת היער הזה שיושבת על אחד הנופים הכי יפים שראיתי אי פעם.
אם כבר הגענו לקרואטיה אהובתי,אז סלוני זה לא ממש יער, לעומתה האגמים בפליטביצה אכן ממוקמים בתוך שמורת יערות ענקיים.
בפעם הראשונה שהייתי שם עוד פגשתי דובים ביערות האלו.היום כבר כמעט כולם נכחדו, ביחד עם הסרבים המקומיים וגם זה די עצוב.
-
היי שירלי.יער יכול להיות עצוב, גם החיים ביער קשים.תמונות יערות סלןבניה יפות מאוד.שוב השילוב המצח מבחינתי:ירק ומיים זורמים
.נכון חירות יכולים להיות גם עצובים.יצוב היה לראות את היערות שנשרפו בקליפורניה.פשוט רואים חלקות שחורות החלון המטוס,נורא
.ביער השחור יש קטע,בדרך לממולסי או בחזור
של חלקות קרחות אם עצים שנפלו ביום סואר לפני שנים רבות.ידענו על קטע היער,לכן היינו מוכנים עם מלצמות וגם יצאנו החוצה.ליד באדן הלכנו לאיבוד ביער בלילה. עלינו ועלינו וכבר לא היתה דרך סלולה.מכשיר הGPS היה משוכנע שאנו 300 מטר מהיעד.איה יעד ואיזה נעליים.חזרנו איך שהוא לעיר ולקחנו מונית שנסעה לפנינו עד הצימר.בלילה ראינו עיניים ירוקות מתרוצצות בחשיכה.בעלי עמד זמן רב בחלון והתבונן על חיי לילה של היער(את מה שניתן היה לראות).בבוקר הלכנו לבדוק איפה ה 300 מטר ליעד..נכון, המכשיר צדק!!! רק היינו עם רכב ענק מידי לעבור את מעבר הצר
חוויה לא קלה ב1.00 בלילה....
-
זיוה, רבקה, וכולםהי שירלי
התמונות שלך מדהימות, ממש גלויות, תודה על השיתוף.
אילון
-
מרוב עצים לא רואים את היער
-
מרוב עצים לא רואים את היערכל התמונות יפות מאוד ומגוונות, אף שיער עלול בהחלט להיות מונוטוני. יש כל מיני סוגים של נוף ואני אוהבת גם יערות עם כל האווירה שיש בהם, האפלולית שבין העצים, פינות המסתור, ותמיד מתחברת גם למטען התרבותי הקשור בהם. אני אוהבת את הניואנסים הקטנים. חתולה אהובה במיוחד שלי קבורה ביער קרוב לבית, בצד הדרך, ליד סיבוב חד בשביל העולה לבית הקברות של בני האדם. בכל טיול ליער אני מסתכלת מה השתנה ליד מקום קברה, איזה ענף נשבר, כמה פרחים זכו לפרוח השנה. היא לבדה שם כבר כמה שנים
. בפעם הבאה שאלך ליער (בחיים עוד לא הייתי שם עם מצלמה) אולי אנסה לצלם. אני צריכה לעשות מהפכה מנטלית בשביל זה. עדיין אוהבת ללכת בלי התיווך של המצלמה ובלי משימות.
אני שמחה שהעליתי את הנושא. הנה, רבקה עושה מהפכה במשרד. לא חשבתי עד לאן הדברים יגיעו
. אפילו אני מתחילה לגלות לאחרונה ניצנים של אחריות, הולכת לקניות עם שקי בד ואורזת סנדוויץ לאפרוחה שלי בתוך קופסה קטנה.
נירית, תגידי תמיד מה שאת רוצה. אני יודעת שאת קוראת כל מילה, הידע שלך במה שקשור לטבע וסביבה רב בהרבה משלי. אין לי רקע בשביל לגבש דעה בנושא מחזור. הבעיה היא שסוף-סוף ידעתי לספר משהו ועד שאת הגעת ואישרת לא לקחו אותי ברצינות
הכל בצחוק. -
ויש גם פטריות ביער-לא ממש יפות אבל טעימות.
-
פטריות יער נפלאות למאכל
-
יער ראש - העין