ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בבקשה בהכנות לטיול

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    2
    2
    646
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Assaf Ohana
      Assaf Ohana נערך לאחרונה על ידי

אז יצאתי קצת אהבל ולא התכוננתי כמו שצריך לטיול שלי, אמרתי נקנה כרטיס טיסה ומשם נראה מה הלאה. אז מסתבר שצריך ויזות וצריך לחשוב קצת יותר קדימה מכרטיס טיסה. אז אני אפרט פה את התוכנית שלי בגדול ונראה אם מישהו נחמד יוכל לעזור לי להשלים את המידע שחסר לי ואולי גם לתת עצה.

טס ב26.1 לגרמניה, משם עובר באוטובוס להולנד ה5.2 ועולה על טיסה למלדיבים ב8.2. אני נוחת במלדיבים ב9.2 (אם יש למישהו המלצה על מלון טוב ולא יקר ללילה אחד קרוב לשדה התעופה אני אשמח) ב11.2 אני מצטרף לקבוצה של צוללים מישראל ועולה איתם על ספינה לספארי צלילות של שבוע עד ה18.2. משם אני מתכנן להמשיך להודו, עוד לא קניתי כרטיס טיסה וגם לא הוצאתי ויזה להודו ועכשיו כבר מאוחר מידי להוציא. הבנתי שאפשר להוציא דרך האינטרנט ויזה ל30 יום ושאפשר גם מנפאל להוציא ויזה יותר ארוכה. אז האמת שלא נראה לי ש30 יום יספיקו לי להודו אבל ממילא התכוונתי להמשיך משם לנפאל אז אולי אחרי נפאל אחזור להודו עם ויזה חדשה.

כמה שאלות אחרונות: צריך ויזה לנפאל? יש איזשהן הכנות שכדאי שאעשה עוד לפני ההגעה לנפאל?

אחרי נפאל תכננתי לטייל עוד באוסטרליה, ניו זילנד ויפן, תלוי כמה זמן וכסף ייקח לי הטיול עד נפאל. הבנתי שביפן וניו זילנד מקבלים ויזה בשדה התעופה ל30 יום האם זה נכון? והבנתי שויזה לאוסטרליה היא קצת יותר מסובכת, בהנחה שאני לא יודע אם ומתי אני אגיע לאוסטרליה האם יש אפשרות להוציא ויזה לאוסטרליה דרך האינטרנט ובתוך זמן קצר יחסית?

אם מישהו באמת טרח לקרוא את כל מה שכתבתי וגם לעזור אני אודה לו על כך מאוד. אם זה לא המקום המתאים לשאול את כל זה אני אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקום אחר שבו אוכל לקבל תשובות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

במקום “להבין ש...” ולהבין לא נכון, אפשר קודם כל לעשות את הדבר המינימלי ולחפש ברשת, רצוי באתרי השגרירויות הרלוונטיות, מה באמת נכון. כי חלק מהדברים שכתבת לא נכונים כלל וכלל. למשל, גם ביפן וגם בניו זילנד הויזה ניתנת חינם עם ההגעה ל-90 יום. בשתיהן מבקשים להראות שיש לך כרטיס טיסה ליציאה מהמדינה (זה החוק, לפעמים ידרשו את זה בשדה התעופה ולפעמים לא, אבל לא כדאי להסתכן).

לאוסטרליה אפשר להוציא ויזה דרך הרשת, אם כי לעתים צריך לצרף שלל מסמכים (תלוי בגיל שלך) שאולי יהיה לך בעיה להשיג אותם אם אתה בחו”ל.

לנפאל, עד כמה שזכור לי, מקבלים ויזה בכניסה בתשלום. מה שכן, לנפאל צריך להגיע בעונות מאוד ספציפיות כדי לעשות טרקים, ובכלל – כדאי ללמוד על מהן העונות המתאימות לבקר בכל מדינה ומדינה. יש מקומות שזה לא קריטי, אבל יש מקומות שמחוץ לעונה הטיול מוגבל או לא סימפטי (גשמים עזים או קור חזק, או חום ולחות נוראיים וכו’). כדאי גם לחשוב על מה התקציב שלך ואיך אתה מחלק אותו (ואת הזמן שעומד לרשותך), כי אתה מדבר על הרבה יעדים, חלקם מדינות מאוד גדולות, וחלקם יקרים מאוד, ועם פיזור גיאוגרפי גדול (מנית עד עכשיו 3 יבשות שונות!). שלפחות יהיה לך מושג כולל מה רלוונטי ומה פחות.

אין בעיה לטייל ללא תכנון מדויק או להיות ספונטניים, אני עושה את זה כל הזמן. אבל כדאי ידע בסיסי בנושאי ויזה ועונות, כמו גם הבנה של התקציב שלך אם הוא מוגבל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון