שביל ישראל למשפחות
-
הי
אנחנו שתי משפחות שצועדות את שביל ישראל מצפון לדרום (4 מבוגרים ו- 7 ילדים בגילאים שבין חצי שנה ל11).
הייתי מעוניין לדעת אם מעניין אתכם שאכתוב על כך
הכוונה לטיפים, לחוויות מהדרך מעין יומן מסע
הרעיון פשוט ואנחנו כמשפחה לא מצאנואינפורמציה רלוונטית למשל על התאמה של המסלולים לילדים, פעילות לילדים במסלול וכדומה ונשמח לתרום מניסיונינו.
והשאלה היא האם יש לזה בכלל דרישה
(חבל לי סתם להשקיע בזה זמן אם זה לא מעניין).
Bachi
-
שביל ישראל למשפחותבוקר טוב,
איזה רעיון מבורך!
הנה כבר עולות לי שאלות, מה זאת אומרת מצפון לדרום? מתי? סופי שבוע? כל השבוע?
מאוד אשמח לקרוא גם על המסלולים שמתאימים לילדים והפעילויות שמתאימות להם.
אני אשמח מאוד לקרוא על הטיולים שלכם. תודה על השיתוף.
הגר. -
שביל ישראל למשפחותגם אני אשמח למידע, אודה מאוד אם תכתבו את חוויותיכם מהשביל
עומר -
שביל ישראל למשפחותאהלן bachi123,
תודה על השיתוף והרצון לעזור!
מאד מאד מעניין, מצטרפת לשאלותיה של הגדר ומבקשת להרחיב - באילו קשיים נתקלתם, תגובות הילדים, היערכות (ציוד, רכבים..) דרושה, כמה זמן מראש תכננתם את הטיול... בקיצור -
מחכים לסיפור..
המון תודה מראש,
נילי
-
שביל ישראל למשפחותהיי,
חוויות מטיולים משפחתיים זה תמיד דבר מבורך ובהחלט מתאים לכאן, שהרי זה פורום לטיולי משפחות.. וטיולים יש גם בארץ, ובשפע, ולא רק באירופה וגם שבילים ויערות יש לנו כאן (קצת פחות בשפע) ותמיד טוב לדעת ולהכיר את שבילי ארצנו, משעוליה והריה (ולא רק קניוניה..
).
ברמה האישית, יצא לי לכתוב כאן ולספר על כל מיני טיולים וביקורים משפחתיים שלנו ברחבי הארץ, כי אני חושב שלמרביתנו, הרבה יותר קל, זמין, מהיר וזול לטייל בארץ מאשר בחו"ל...
ותמיד מתגלות לנו הפתעות יפות, כאן, מתחת לאף..
לגבי שביל ישראל: יצא לנו לבצע מקטעים ממנו בטיולים עם הילדים, באופן ספורדי. כל פעם בחרנו מקטע אחר באזור אחר. דיברנו על זה פעם שנעשה את כולו עם הילדים, מצפון לדרום, אבל זה מצריך כמובן היערכות רצינית, זמן רב ולוגיסטיקות...זה ברשימה..
יש ספר מצוין של צבי גילת שנקרא "שביל ישראל" (הוצאת מפה) והוא ממש מחלק את שביל ישראל לחלקים, מצפון לדרום, ויש בו טיפים רבים למטיילים, המלצות, ציונים למסלולים, רקע על מקטע השביל הספציפי ומה שסביבו בכל מקטע (לינה, אוכל, אטרקציות וכדומה). אחלה ספר. אפשר לשאוב ממנו רעיונות לטיולים רבים.
באתר מפה (mapa.co.il) יש חומר רב על המסלולים של שביל ישראל, כולל דירוגים, מסלולים והמלצות גולשים, אבל מדובר במנוי חודשי בתשלום (דרך אגב, יש לנו שם מנוי וזה אחלה אתר).
בהצלחה,
אורן -
שביל ישראל למשפחותהי אורן,
טוב להשתמע גם אם זה רק ב"שבילים ודרכים וירטואליות"
מסיבות פרקטיות מצאתי את עצמי היום בבוקר קוראת חלקים מתיאור הטיול שלך לאיטליה (אגם מג'ורה והגיחה לשויץ) ותהיתי לעצמי שאלה ימי החסד האחרונים ככה לפני הלידה, לא ?
אז שיהיה בהצלחה,
הגר.
-
שביל ישראל למשפחותשלום,
מאד אשמח לקרוא את הסיפורים, בהחלט יש מקום כאן בפורום לחוויות משביל ישראל.
תודה
ענת -
שביל ישראל למשפחותרעיון מצוין ומבורך. אנחנו מפנטזים על שביל ישראל כבר כמה זמן אולי זאת תהיה הדחיפה שתזיז אותנו. תודה מראש. -
נשמח מאד לשמוע ! -
שביל ישראל למשפחותהי
אני מכיר מישהו שעשה את שביל ישראל עם קבוצת חברים.
כול פעם הם עשו חלק אחר מהשביל וצילמו את מסעם.
בסוף הטיול הם הוציאו ספר עם התמונות מהטיול
ואני מוכרח לציין שהספר והתמונות ממש מדהימות ומיוחדות.
אילון
-
שביל ישראל למשפחותטוב קצת באיחור (או שאני מקווה שלא).
מצאתי את עצמי מתחיל להקליד את יומן השביל שלנו ובמקביל קשימות של טיפים והמלצות. אני אנסה להוסיף את כל מה שאוכל לפה ובמקביל פתחתי בלוג שיתעדכן באופן שוטף (כרגע יש שם את שני המסלולים הראשונים טיפים ועוד ובקרוב אני אשלים את 6 המסלולים הנוספים שכבר צעדנו).
אין שום בעיה מבחינתי (לפחות בשלב זה) שכל תוכן הבלוג יהיה כאן באתר כרגע אני פשוט לא יודע איך להעביר את כל החומר לכאן.
כתובת הבלוג היא http://www.eleven-on-the-road.info
ולהלן הפוסט הגיחה הראשונה מתוכו
גיחה ראשונה - 21.6.08
מתל דן ועד לאריה השואג
ביום הכי ארוך בשנה התחלנו במסענו מצפון לדרום לאורכו של השביל
את הגיחה הראשונה תיכננו כך שנצא ביום שישי אחרי ההלימודים צפונה ונתמקם בצימר של משפחת קוז'קארו שבבית הלל אחר הצהריים וממנו נצא למחרת בבוקר למסלול הראשון של השביל. כשהגענו לצימר בבית הילל מצאנו צימר פשוט אך נפלא, דשא גדול לילדים לשחק וכל מה שהיינו צריכים כדיי להכין ארוחת ערב יום שישי. בעלי הצימר נחמדים מאד וישמחו לסייע בכל דבר. בערב הכנו את התרמילים למסול וכן החלטנו שכיוון שזה המסלול הראשון נשאיר רכב אחד בחניון מעיין ברוך ואת הרכב השני בתחילת המסלול בבית אוסישקין.
השקמנו קום האבות וצאנו לריצת בוקר עד ששאר בני המשפחות יתעוררו. חזרנו תיקתקנו ארוחת בוקר השארנו את כל הציוד בצימר (שוב תודה למשפחת קוז'יקארו על הגמישות והרצון הטוב) ויצאנו לקיבוץ דן לנקודת ההתחלה בבית אוסישקין. קצת תמונות וקריאה של שלט השביל הראשון ויוצאים לדרך, לא לפני שהקפצנו רכב אחד לחניון מעיין ברוך. אחרי 3 דקות של הליכה בשביל גילינו כי שער הקיבוץ נעול עדיין ונאלצנו לבצע הקפצה קלה לצידו השני של השער. משם הטיול התחיל בהתרגשות רבה. החלק הראשון של המסלול נטול צלברובו אך נחמד, צעדנו במקביל לנחל ודרך עדר פרות. בכניסה לשמורת נחל שניר צריך לשלם כניסה מחיר סביר ולבעלי מנוי מטמון הכניסה חינם, וממשיכים בנחל. הצעידה בנחל שניר מקסימה רוב המסלול משופע בצל ומים, ניתן לצעוד חלקים מהמסלול בנחל מומלץ להצמיד מבוגר לילדים כיוון שבתוך המים ניתן להיסחף ומחוץ למים להחליק. הילדים מאד נהנו מהמסלול שהסתיים בחניון מעיין ברוך בארטיקים. לחניון מעיין ברוך הגענו בצהריים (שתיים עשרה לערך) וזה כשאנחנו צועדים לאט ומשכשכים בבריכות ובנחל.
לאחר הפוגת הארטיקים (זמן טוב לאבות לקפוץ ולהביא את הרכב שנשאר בתחילת המסלול) נסענו לנקודת סיום המקטע של אותו יום באנדקטאת האריה השואג שבכפר גלעדי. ישבנו לנו בצל וסיפרנו לילדים אודות הקרב בתל חי ועל השמונה של שמם נקראת קריית שמונה. סיום היום היה חזרה בצימר למקלחת וארוחת צהריים ומשם חוזרים למרכז ומסכמים שהיה מוצלח הרבה יותר ממה שאפילו דימיינו.
הדבר היחיד שכרגע דנו בו היה מתי יוצאים לגיחה הבאה.
טיפים ופרטים שימושיים למסלול הזה:
* אם מתחילים לצעוד מוקם (שבת בשמונה וחצי בבוקר עדיין עונה להגדרה הזו) השער של הקיבוץ סגור ולכן אחרי שמבקרים בנקודת המוצא של השביל עושים הקפצה עם הרכב לצד השני של השער.
* המסלול מחניון מעיין ברוך עד לאנדרטת האריה השואג רובה מה שנקרא דרך מנהלית כלומר כבישים ושבילים מחברים שאין בהם הרבה עיניין ועם ילדים יכולים לגגרום לתסכול, לדעתנו ניתן לבצע הקפצה (וכן את זה אנחנו אומרים אחרי דיונים ארוכים אם זה בסדר או לא לעשות הקפצות קצרות של קטעי כביש).
* בגדי ים לקטע של נחל שניר, בנוסף לבגדי הטיול כי לא נעים לטייל עם בגד ים רטוב ומחוץ לנחל ממש לא כדאי לטייל רק בבגד ים בגלל השמש.
* הצימר של משפחת קוז'יקארו טלפונים 04-6902329, 054-6527877
* בית אוסישקין טלפונים 04-6941704, 04-6951703
אם זה מועיל אנא שלחו פידבק (כתגובה כאן או בבלוג עצמו) ואני בשמחה אמשיך להעביר לכאן חומר
אם מישהו ממנהלי הפורום יוכל להסביר לי כיצד אני מעביר את כל הסיפורים והתמונות אשמח לעשות גם את זה
טיול מהנה
באצ'י
-
שביל ישראל למשפחותהי,
תודה על השיתוף
ענת -
שביל ישראל למשפחותהיי באצ'י,
נשמע נהדר, ותודה על ההשקעה בכתיבה!
לגבי הצימר - אפשר לשאול מהי העלות ללילה? לפי התמונה לאחת המשפ' יש 4 ילדים אז כמה עלה למשפ' עם הארבעה...? האם אלו 2 חדרים עם דלת מחברת או חדר אחד וסלון?
את ארוחת הצהריים הכנתם בצימר? יש שם מטבחון, מקום לעשות "על האש"?
תודה שוב,
נילי -
שביל ישראל למשפחותהצימר של קוז'יקארו עלה למיטב זכרוני 450 ש"ל ללילה למשפחה (ללא הבגל בין 3 ל-4 ילדים)
ארוחת צהריים הכנו בצימר והוא אכן מצוייד במטבחון צנוע הצימר עצמו מעט צפוף אבל לנו זה לא הפריע הילדים שיחקו בחוץ ובצימר עצמו היינורק בלילה.
בחצר יש מנדל עליו עשינו את ארוחת יום שישי.
-
שביל ישראל למשפחותהי באצ'י,
יופי של טיול ומסלול.
תענוג לקרוא ונשמח להמשך.
זיוית -
שביל ישראל למשפחותבאצ'י, תודה!
נשמר ותוייק... אשמח להמשך!
נילי -
שביל ישראל למשפחותתודה על השיתוף, יופי של רעיון ותיאור נחמד של המסלול. נכנסתי לקרוא גם בבלוג, אבל אתעמק מאוחר יותר.
כל הכבוד !
נורית
-
שביל ישראל למשפחותאם תכוונו אותי מעט בכך שתגידו איזו אינפורמציה מעבר לסיפור ולחוויות יכולה להיות שימושית אשמח להוסיף אותה לכל סיפור גיחה.
כל הרעיון של הבלוג הוא לשתף באינפורמציה שאנחנו כל כך חיפשנו ולא מצאנו
באצ'י