American Express in south east asia
-
Hi,
First of all I’m sorry it’s not in hebrew, I’m in thailand and i can’t write in hebrew
I have an american express credit card because before leaving Israel I had no idea that it is almost useless here. but now im in thailand and im going to laos next week, anyone knows where in laos there are atm’s where i can use my american express card?
-
הי דניאל .
במזרח כרטיס זה מוכר יותר מרוב הכרטיסים , בויאטנם רוב העיסקאות מבוצעות במזומן , למעט מרכולים גדולים או בתי מלון גדולים .
-
בהודו אמריקן אקספרס כמעט לא סחיר
-
ברוב המזרח , אמריקן אקספרס ודיינרס לא שווים הרבה . השולטים מסטר קארד וויזה .
בלאוס יש מכשירי ATM , אני הוצאתי מזומנים בלואנג נם תא בוואנג וויאנג ובויינטיין . בלואנג פארבנג אני לא מצאתי מכשיר , אולי הוסיפו בינתיים
-
אם יש מכשיר בתאילנד שתוכל להוציא בו דולרים, קח אותם ויהיה לך מזומן בר המרה כשתצטרך. -
סליחה אבל אתקן !
א מבחינת טרוולרסצ’ק של אמריקן נותנים ביטוח והחזר של עד 24 שעות,
האחרים לא מתחיבים בזמן והוא בדרך כלל פי כמה !
ב אולי חוץ מהודו בתי עסק גדולים ובתי מלון מעדיפים אמריקן ,
ג נכון העמלות יותר גבוהות ,
ד לי עצמי אין אמריקן ומעולם לא היה לי,
ה במזרח אני מעדיף מזומן ירוק !
-
תודה רבה על התשובות,
אבל קצת יותר ספציפית:
יש סיכוי שאני אגיע ללאוס ואני לא אוכל להשתמש בכרטיס בשום מקום
ואתקע בלי כסף, או שיש איזה כספומט אחד בכל עיר שאני אצליח להשתמש בו?
אני כבר נמצא בתאילנד ואין לי איך להוציא כרטיס חדש, ואני מפחד שאני אגיע
ללאוס ולא אצליח להוציא כסף בשום מקום -
זה ידוע שהכרטיס של אמריקן פחות תופס במזרח מאשר מאסטרכרד או ויזה, ומעבר לתשלום בלינה לא כל כספומט בחו”ל מקבל כרטיסים זרים, וגם אם כן, לא תמיד את כל סוגי הכרטיסים הזרים. שנית, לא כל הנוסעים הם אותו הדבר – יש כאלו שלא גרים במלונות (אלא באכסניות, בדירות וכו’), או שמשתמשים בתחבורה ציבורית, או שלא מזמינים דברים מראש וכו’. לכן ניסיון של אחד עם מלונות גדולים, לא מבטיח כלום לגבי אכסניות, או על זמינות כספומטים לכרטיס X.הוא לא שאל על טרוולרס צ’ק, רק על הכרטיס, ולגבי לאוס.
-
לא אוכל לתת עצה עדכנית לגבי לאוס, כי הייתי שם לפני הרבה שנים (ואז לא רק שלא היה כספומט, אפילו לא היה שם אינטרנט...). אבל אחזור על הצעתי: לפני שאתה עוזב את תאילנד ברר האם יש בבנגקוק כספומט שמוציא דולרים (לפעמים יש כספומטים שנותנים לך לבחור איזה מטבע אתה רוצה, מקומי או דולרים/יורו). תוציא סכום בדולרים, ואותו תוכל להמיר בכל בנק/חלפן בלאוס עצמה.גם אם יישאר עודף מהדולרים, דולרים אמריקאים זה מטבע שתמיד אפשר להחליף ולהשתמש בו, בכל מדינה.
אגב, יש מצב שחלפנים בלאוס אולי יסכימו להחליף באהט, אבל את זה עדיף לברר מראש, אין לי מושג (ההיגיון שלי אומר שכן, אבל אין לי ידע של ממש בזה).
-
כתבתי לך כבר קודם .
אני ניתקלתי בלאוס ב-3 כספומטים , ATM , לפי הפירוט :
לואנג נמתא
וואנג וויאנג
ויינטיין
בנוסף ראה את עצתה של כבש , תוציא בתאילנד כסף , או דולרים או באטים , שאיתם תוכל לשלם או להחליף למקומי .
-
מצטרף לכבש ולרמי ומוסיף מנסיוני –
תוכל להכנס בבנגקוק לבנק מפירמה בינלאומית גדולה כמו citibank או hsbc ולמשוך דולרים בעזרת ה amx שלך. עשיתי את זה לפני כנסתי לבורמה כי הייתי צריך שטרות חדשים שלא היו לי.
בלאוס לא תהיה בעיה לפרוט את הדולרים.
לגבי הכספומטים, כמו שאמרו הנ”ל, יש והם הולכים ומתרבים. אבל לאוס עדיין איטית ובמקומות היפים והנידחים לא תמצא. אבל דולרים ילכו איתך לכל מקום, לתשלום גם בירוק וגם במטבע המקומי.
הבעיה הגדולה – בטיחות. תצטרך להיות מאד זהיר, מסודר ואחראי.
-
בלאוס בהרבה מקומות אפשר לשלם ב ולהמיר באטים תאילנדים.