תקציב ל3 חודשים
-
אהלן, ב8 לפברואר אני טס ל3 חודשים למרכז (קוסטה ריקה-גואטמלה-מקסיקו וקובה, וממשיך אחרי זה לחודש בארה”ב ובקנדה).
לדעתכם 20-25 אלף שקל (5500-6500 דולר) מספיק להוצאות שם (כבר יש לי כרטיסי טיסה, ביטוח, ציוד, הכל, אני מדבר רק על הוצאות המחייה, האטרקציות והמעברים בין המקומות)?
אני מתכוון לישון בדורמס במהלך הטיול ולא להתפרע עם ההוצאות.
התכנון (המאוד גס, אבל בערך), הוא חודש קוסטה ריקה, חודש בגואטמלה, וחודש במקסיקו, שכולל בתוכו 10 ימים בערך בקובה. במקסיקו הכוונה היא יותר לטייל באיזור סן קריסטובל, ואולי אפילו יותר פנימה, כשלפני המעבר לארה”ב הכוונה היא לסיים בשבוע-שבוע וחצי בחופים.
תודה מראש
-
התקציב יכול להיות קצת בעייתי. בתור אחד שמטייל על תקציב נמוך, אבל עם זאת רוצה לראות. מדינות זולות ממוצע יומי יכול להיות כ-50$
הבעיה מתחילה בארץ כמו קוסטה ריקה- אם לינה בדורמס היא כ-10$, ואוכל ליום יעמוד על 15$ ( מבוסס על שתי ארוחות קסדו מקומיות ובוקר -מאפים במאפייה וכו’)
זה כבר 25$. עלות התחבורה הציבורית שם עמדה לפני שנתיים על כ- 3$ לשעה בחלק מקווי האוטובוס ( חלק היו זולים יותר) והאטרקציות הן עיקר הסיפור- במקום בו אטרקציה כמו קנופי היא 45$.. עלויות מתנפחות- מה גם שאפשר לעשות יותר מאחדת ביום.. בקוסטה ריקה אפשר להגיע גם ל-100$ ליום ויותר בלי למצמץ..
בקיצור אם ממוצע יומי בקוסטה ריקה הוא 70-80$ אחרי חודש שם כמעט מחצית מתקציבך נגמרה. בקובה אין דורמס- ככה שמטייל לבד יוציא שם כ-25$ ללינה באסה וכ 15$ על אוכל ככה שגם פה תעבור את 50$ ליום..
הכל מאוד גבולי והרבה יקבע מה אתה מתכוון לעשות. תעשה לך חושבים אילו אטרקציות חשבת לעשות ותעריך את העלות שלהן ומשם כמה נשאר לך ליום ותראה אם זה הגיוני….