ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

היכן להתמקם במדריד?

פורום אירופה
    4
    12
    2135
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תמי
      תמי נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נוסעות למדריד בתחילת מאי. כבר שבועיים אני עסוקה בשאלה באיזה איזור להתמקם והתמונה לא מתבהרת  לי עדיין. עד כדי כך שבניגוד להרגלי הזמנתי 5 מלונות עם אפשרות ביטול והשישי כבר בדרך… 

אנחנו אוהבות לבקר במוזיאונים, ארמונות, כנסיות לשבת בבתי קפה נחמדים, ולבקר גם בחנויות, לאו דווקא של הרשתות הגדולות. חיי לילה, לא מעניינים חוץ ממופע שווה אם יש. אוהבות ללכת ברגל אבל מוכנות גם להסתייע בתחבורה ציבורית. לכן, בהתחלה נמנעתי מאיזור גרן ויה, הזמנתי שני מלונות באיזור סלמנקה, אחד בצפון הרובע, מפנק אבל רחוק אולי, ואחד דרומי יותר קרוב לפארק רטירו. מלון בוטיק מגניב, הוזמן ברובע צ׳ואקה, ומלון עם הדר של פעם אולי קצת אחרי גדולתו, שממוקם על שדירת סראנו הוזמן גם. עכשיו אני בכל זאת מתלבטת אם לא עדיף לנו מלון באיזור שנקרא קורטס או הוארטס, שקרוב יותר למוזיאונים, כך שנוכל ללכת ברגל. אשמח לעיצה ממי שביקר במדריד. אגב, נהיה שם בימים של הראשון ושני במאי, שהם חגים וחלק מהמוזיאונים והחנויות סגורים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

אנחנו התמקמנו ליד תחנת הרכבת Atocha והלכנו ברגל כמעט לכל מקום כולל כל המוזיאונים המפורסמים. טיול של שלושה ימים. הקירבה ל Atocha נוחה אם תרצו לנסוע ברכבת לטולדו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מיכל בן אריה
          מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

ממליצה על מלון preciados שנמצא ליד גראן ויה מצד אחד וליד כיכר סול מצד שני. כמעט לכל מקום הגענו רגלית. מלון מקסים בדרגת 4 כוכבים עם ארוחת בקר מצטיינת.

• תמי
            תמי נערך לאחרונה על ידי

telo – מה היתרון במיקום ליד התחנה הזו, מלבד הקלות בנסיעה לטולדו? איך האיזור?

אנחנו אוהבות איזור שיש בו רחובות יפים, ציוריים, אבל גם בטוחים, ואם אפשר שקטים, לפחות בלילה. 

מיכל, תודה על ההמלצה על המלון שנשמע באמת משובח. אבל אני קודם רוצה לבחור איזור לפי הפרמטרים שמתאימים לנו, ולהבין יותר מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהרובעים. אחר כך אחליט על המלון עצמו… האיזור של גראן ויה לפי מה שקראתי בינתיים, לא מושך אותי במיוחד. מדוע לדעתך כדאי לנו לבחור באיזור הזה? 

• telo
              telo נערך לאחרונה על ידי

כל המוזיאונים המפורסמים של מדריד ושאר האתרים היו במרחק הליכה.  האזור הרגיש לנו מאוד בטוח ויש הרבה מסעדות וחנויות באזור. מה עוד צריך?

• תמי
                תמי נערך לאחרונה על ידי

יכול להיות שבאמת לא צריך יותר כלום, אבל הנסיון שלי מערים אחרות באירופה, כגון רומא או אמסטרדם, שהאיזור של תחנת הרכבת המרכזית הוא פחות נעים למגורים, כי מתקבצים סביבו מהגרים ורוכלים. אם זה לא המצב אז זו אכן גם אפשרות. 

• telo
                  telo נערך לאחרונה על ידי

זאת לא בדיוק התחנה המרכזית של מדריד. ממה שאני יודע למדריד יש כמה תחנות מרכזיות.

לדעתי גם ברומא אין שום סיבה להמנע מהאזור של הטרמיני. ישנתי שם כמה לילות ולי האווירה לא הפריעה, אבל זה פחות רלוונטי לדיון.

אם אתם מחפשים אזור עם סמטאות ורחובות צרים ועתיקים אז אני לא בטוח שבמדריד יש אזור כזה כי זאת לא עיר עתיקה כמו רומא או טולדו. אולי יש רובעים כאלה אבל אני לא הגעתי אליהם.

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

אישית יש לי חיבה לBarrio de Salamanca

• תמי
                      תמי נערך לאחרונה על ידי

יונית, לא רק לך, קראתי את מה שכתבה אלונה בזמנו, וגם היא התלהבה מהאיזור. לכן, זו היתה הבחירה הראשונה שלי. אחר כך התחלתי לחשוב שאולי זה פחות נוח מאיזורים אחרים שבהם מרוכזים יותר אתרי תיירות, ובעיקר המוזיאונים. 

אפשר לשמוע קצת יותר מה מצא חן בעינייך באיזור? הוא דומה לאיזור המוזיאונים באמסטרדם (שאהבנו מאוד)? או לאיזור פאסאיג דה גראסיה בברצלונה? 

• יונית
                        יונית נערך לאחרונה על ידי

מזכיר את פאסאיג דה גראסיה בברצלונה.

אם תקחו לינה שקרובה יחסית לקולון (לא יודעת מחירים,סביר להניח שיקר) אז גם גיאוגרפית יהיה נוח יותר.

תמיד הסוגיה והתהיה האם ללון במקום מוצא חן יותר או פונקציונלי יותר (לא תמיד שני אלו משתלבים).

אגב- אין לי תשובה לסוגיה.wink

• מיכל בן אריה
                          מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

כשאני בוחרת מלון בעיר חשוב לי שיהיה במיקום מרכזי עד כמה שאפשר באופן שאזדקק פחות לתחבורה ואוכל לטייל יותר רגלית. מלון משמש אותי ללינה ולרוב גם לארוחת בקר. חשוב לי שהמלון יהיה בדרוג גבוה בבוקינג ובטריפאדוויזר.

בשעות היום אינני נמצאת בו. מתכננת את היום כך שאצא לפני הצהרים ואחזור בלילה.

• תמי
                            תמי נערך לאחרונה על ידי

תודה יונית, אחד המלונות באמת קרוב לככר קולון. זה שראה ימים טובים יותר, ולכן אולי בתקציב שלנו. 

מיכל, המלון שלך באמת עושה רושם מצוין.  אגב אני בשנים האחרונות דווקא מעדיפה מלון שמאפשר לי לחזור בצהריים לנוח קצת, להניח שקיות Smile ולהמשיך... 

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון