המלצות לצ'כיה
-
שלום לכולם,
סוף סוף סגרנו את הטיול!
יש לנו 4 ימים בפראג, יומיים בברטיסלבה, לילה בקראקוב ועוד 4 ימים בוארשה.
אשמח לקבל הצעות על היעדים הללו מבחינת מקומות יפים לטייל ולראות אבל אשמח להתחיל בצ’כיה שהיא היעד הראשון שלנו.
בשעות היום יש לנו 2 רכבים לטייל גם מחוץ לערי הבירה.
תודה מראש.
-
-
לא כל כך הבנתי: הטיול כולל 11 לילות בלבד לפי הפירוט? אם כך, למה בכלל צריך רכב שיהיה מטלה של חיפוש חנייה בערים, שבהן הרבה יותר קל ומהיר וזול לנוע בתחבורה ציבורית (או בפראג, ללכת רוב הזמן ברגל כי היא קומפקטית)? ומה כבר תספיקו חוץ מהערים עצמן (גג קפיצה החוצה שאפשר לעשות בתחבורה ציבורית)? אם כל מה שיש לך בצ’כיה זה 4 לילות בפראג, כדאי את רוב הזמן אם לא כולו להקדיש לעיר עצמה. מקסימום לעשות גיחה למקום ספציפי (נגיד צ’סקי קרומלוב) שאפשר גם להגיע אליו ברכבת בלי הטורח של נהיגה. -
הטיול שלנו כולל 4 יעדים והנסיעות מבחינתנו יוצאות כחוויה וכמובן שנעצור במקומות שונים בדרכים באופן רגוע.
בכל אופן אשמח להמלצות.
-
-
לפי הנתונים אני מניחה שאתם הרבה. עד כמה הכל סגור? חלוקת הזמן לדעתי, לא טובה. אני הייתי מחלקת שונה ומתניידת שונה. פראג – 3 ימים. עוברת לברטיסלבה עם אוטובוס של אירוליין (יוצא בשעה 0700). יום אחד לכל היותר בברטיסלבה. בלילה הייתי נוסעת עם אוטובוס של פולסקיבס לקרקוב (נסיעה ארוכה וקשה). קרקוב- יומיים. (יום אחד הייתי מקדישה לאושוויץ ואח”כ למערות המלח. את היום האחר לעיר היפיפיה הזו). בלילה היתי נוסעת לוורשה ושוב, עם פולסקיבס. את הטיסה חזור מורשה הייתי מזמינה דרך לוט (120 דולר). פרסמתי טיפים על מסלולים בברטיסלבה, קרקוב וורשה. תוותרו על הרכב ובעיקר על ביקורים מחוץ לערים. הזמן העומד לרשותכם הוא על קצה המזלג. אני מתכננת מסלולים שכאלה כאשר אני בודקת גם אירועים באותם ערים. יש לזה משמעות לחוויה ולמחירי המלונות. לגבי מלונות. בפראג, פנורמה. בברטיסלבה, איביס או מרקיור. בקרקוב, איביס (לא סנטר). בורשה, נובוטל סנטר. בערים הייתי מתניידת עם תחבורה ציבורית. (לכל עיר פירסמתי נתונים ומחירים)…. לשרותך..
-
כנראה שלא הסברתי את שאלתי כמו שצריך, התכוונתי האם הלילות ב-4 היעדים הם הלילות היחידים בטיול או שיש עוד זמן עודף לבלות בדרך ולישון ביעדים בדרך. אחרת לא יוצא הרבה לעצור במקומות שונים בדרכים באופן רגוע, ובתוך עיר לא בהכרח צריך רכב (כאמור, בפראג למשל זה פשוט לא נוח ולא נדרש). -
תתמקדו במדינה אחת.תלוי גם מתי נוסעים.פתחתם כאן ראלי של קמ.
הייתי נישארת בצכיה .פראג ניתן בקלות לבלות 5!!!ימים. יוצאת יומיים לצסקי קרומלוב. יום לקוטנה הורה חזרה אחהת המאוחרים . יום לטירת קרלשיין.ו3 ימים לגן העדן הצכי כשמו כן הוא.
-
קודם כל המון תודה על היחס והתשובה המפורטת.
אנחנו אכן לא מעט – 10 אנשים וסגרנו כבר 2 רכבים כולל מלונות לפי פרוט הלילות שכבר כתבתי ומקווה שנוכל להוציא מזה את המיטב. אציין גם שאנחנו בטיול של מסיבת רווקים ושכמובן נופים מעניינים אותנו בשעות היום אך בשעות הלילה אנחנו מעוניינים לחזור לאזורים המרכזיים כדי להנות מחיי הלילה.
אשמח בכל אופן להמלצות בכל אחד מהיעדים כי נדמה שיש לך המון ידע.
תודה מראש.
-
מה יש לעשות בערים בפרטת מחוץ לפראג?
-
בנוסף שמתי לב שדרזדן אינה רחוקה מפראג ושרבים מזכירים אותה כחלק מהטיול שלהם.
האם יש מה לעשות כחצי יום בדרזדן?
-
מתמונתכם, אני מבינה שאתם צעירים ממני בהרבה. כך שיהיה לי קשה להמליץ על בילויי לילה עבורכם.
שנית, אשמח לעזור אבל תתמקדו בבקשות.
שלישית, אתם קבוצה גדולה, אז אני ממליצה שתחלקו ביניכם את לימוד האזורים. לכל מקום מישהו אחר ילמד ויוביל.
רביעית, מברטיסלבה, תקפצו ליום אחד (בוקר עד ערב) לוינה. רק שעה וחצי נסיעה. שם תתרכזו בעיר העתיקה ובארמון שנברון. לברטיסלבה יספיק יום אחד.
שימו לב לדרכים לקרקוב. דרך 75E קצרה יותר, ללא אגרות כביש קשה יותר. דרך 65E ארוכה, חדשה בחלקה, ויש בה תשלומי אגרות.
קרקוב בסוף שבוע הומה ומקומות הבילוי תוססים.
-
אנחנו בני 27 עד 30 ולגבי הבילויים הליליים עוד נמצא לנו אני מאמין.
לגבי המקומות היפים לטייל בהם בשעות היום את זה כן אשמח לשמוע, אם זה בתוך הערים המרכזיות או מסביבן.
לגבי המחקר לכל הטיול זה די מתחלק בין כולם באופן שווה ומסודר יחסית, אבל כמובן שאין טוב מהמלצות ממקור ראשון.
לגבי הנסיעות אנחנו נשתמש בווייז או גוגל מפות כך שהפקקים וכבישי האגרה יופיעו לנו ונוכל לבחור מה מתאים ומשתלם באותו הזמן.
בהחלט אשמח לשמוע מה מומלץ לטיול רגוע בעיקר וינה ואולי לקחת אותה בחשבון.