שאלות כלליות
-
היי לכולם, כמה שאלות כלליות שעולות ככל שהטיול מתקרב: (אציין שזו הטיסה הראשונה העצמאית שלי, לכן השאלות קצת שאלות קיטבג)
1. אפשר לארוז גז פלפל במזוודה שנשלחת לבטן המטוס?
2. אמרו לי שאסור לנעול את המזוודה כששולחים אותה לבטן המטוס, זה נכון? מה עושים אם כן?
3. אפשר לשים במזוודה בקבוק מים ריק מפלסטיק? הבנתי שבתיק גב שעולה איתי אסור מיכלים מעל 100 מ״ל, אבל האם אפשר לשים במזוודה?
4. עשו לי שינוי בטיסה חזור אבל לא שלחו לי e-tickets חדש, לדאוג? רק שלחו לי מייל שכתוב בו למטה בקטן שהם מודיעים לי שיש שינוי. אני כן רואה את השינוי בהזמנה שלי באתר (אייר פרנס), אבל הם לא אמורים לשלוח לי גם אישור הזמנה חדש וכולי?
5. צ׳ק אין באינטרנט לפני הטיסה - איך זה עובד? ומה בדיוק אני צריכה לעשות?תודה רבה לעונים! בטוחה שיצוצו לי עוד שאלות בהמשך.
-
היי ,
2. אמרו לי שאסור לנעול את המזוודה כששולחים אותה לבטן המטוס, זה נכון? מה עושים אם כן?יש מנעולי מזוודה מאושרים שניתן לרכוש
3. אפשר לשים במזוודה בקבוק מים ריק מפלסטיק? כן .הבעיה היא עם נוזלים 4. עשו לי שינוי בטיסה חזור אבל לא שלחו לי e-tickets חדש, לדאוג? רק שלחו לי מייל שכתוב בו למטה בקטן שהם מודיעים לי שיש שינוי. אני כן רואה את השינוי בהזמנה שלי באתר (אייר פרנס), אבל הם לא אמורים לשלוח לי גם אישור הזמנה חדש וכולי?אפשר לבדוק בהזמנה שלך באתר אייר פרנס
5. צ׳ק אין באינטרנט לפני הטיסה - איך זה עובד? ומה בדיוק אני צריכה לעשות?כנ”ל להכנס לאתר אייר פרנס ולבדוק שם -
- עד כמה שידוע לי אסור לארוז גז בכלל. הרי גם מיכלי גז לגזייה אסור לקחת בטיסות, לא בכבודת היד ולא במטען לבטן המטוס. עדיף לקנות שם.
- מה עושים? לא נועלים. הרי בכל מקרה, אם יש לך משהו יקר ערך לא תקחי אותו במזוודה, מן הסתם, אלא עליך.
- בקבוק ריק אפשר לשים גם בתיק שעולה איתך לטיסה. הבעיה היא לא עם נשיאת בקבוק או מיכלים מעל גודל מסוים, אלא עם נשיאת נוזלים. אם זה מיכל עם נוזל או קרם בפנים (נגיד, משחת שיניים, קרם פנים, בקבוק מים מלא, דיאודורנט וכו’) אז יש מגבלה של 100 מ”ל. ואגב, בטיסה מישראל – אין הגבלה על לקחת בקבוק מים מלא איתך.
- לא אמורה להיות בעיה.
- נכנסים לאתר, מחפשים אופציה של צ’ק אין ופועלים לפי ההוראות. לרוב אפשר לעשות צ’ק אין רק זמן מסוים לפני הטיסה (נגיד החל מ-24-48 שעות לפני, תלוי בחברה) ועד כ-3-4 שעות לפני יציאת הטיסה.
-
זה בסדר להלחץ קצת ולשאול שאלות שלאחרים אולי נראות טריוויאליות. לפני הנסיעה הראשונה אנחנו תמיד עם המון אי וודאות, ומותר לאשאול.
1. אפשר לארוז גז פלפל במזוודה שנשלחת לבטן המטוס?אסור לשלוח מיכלי גס דחוס – לא במזוודה ולא בתיק הגב
2. אמרו לי שאסור לנעול את המזוודה כששולחים אותה לבטן המטוס, זה נכון? מה עושים אם כן?המזוודות עוברות בדיקה בטחונית נוספת שלא בנוכחות הבעלים. יש סיכוי שירצו לפתוח את המזוודה (ממש לא תמיד). אם המזוודה תהיה נעולה אז יש יאלצו לפרוץ את המנעול.
מה עושים?
- נועלים, ומקסימום בבטחון ישברו לנו את המנעול. כפרה. זה נכון למזוודץ ריצרץ עם מנעול תלייה חיצוני. לא נכון למזוודה קשיחה עם מנעול מובנה שבה פריתת המנעול משמעותו הרס המזוודה.
- לא נועלים את המזוודה. גם ככה המנעול לא עוזר יותר מדי (אני למשל לא נועל)
- משתמשים במנעול שמוגדר כ TSA approved. אפשר לקנות מנעולים כאלה בכל חנויות הטיולים והתיקים. הם עולים יותר ממנעול פשוט, אבל המחיר עדיין סביר
- משתמשים באזיקון פלסטיק פשוט. זה כמובן לא מונע פריצה ממי שרוצה, אבל מונע חיטוט מקרי
3. אפשר לשים במזוודה בקבוק מים ריק מפלסטיק? הבנתי שבתיק גב שעולה איתי אסור מיכלים מעל 100 מ״ל, אבל האם אפשר לשים במזוודה?האיסור הוא על לקחת נוזלים לתא הנוסעים. במזוודה אין מגבלות בכלל. במטען היד מותר לקחת בקבוקים רייקים, או בקבוקים קטנים מאד. צריך לבדוק כל שדה תעופה לגופו, אבל ברוב המקרים בודקים את נושא הנוזלים בבידוק כניסה לאיזור הנוסעים (לפני הדיוטי פרי). מה שאומר שאפשר למלא שוב מים באיזור בדיוטי / לקנות בקבוק סגור. יש שדות שבהם בודקים עוד פעם בעלייה למטוס (בייחוד בטיסות לישראל). אני תמיד משאיר בתיק בקבוק ריק עם פקק ספורט (שיהיה פחות סיכוי לתאונה במטוס). וממלא/מעביר על מה מה שמתאפשר, וככה יש לי בקבוק צמוד בטיסה בלי “טובות” של צוות הדיילים
4. עשו לי שינוי בטיסה חזור אבל לא שלחו לי e-tickets חדש, לדאוג? רק שלחו לי מייל שכתוב בו למטה בקטן שהם מודיעים לי שיש שינוי. אני כן רואה את השינוי בהזמנה שלי באתר (אייר פרנס), אבל הם לא אמורים לשלוח לי גם אישור הזמנה חדש וכולי?אם מספרי הטיסה נשארו אותם ורק השעה השתנתה מעט לא נהוג להנפיק כרטיס חדש. אם השינוי הוא החלפת הטיסה זה דיוק אחר
5. צ׳ק אין באינטרנט לפני הטיסה - איך זה עובד? ומה בדיוק אני צריכה לעשות?באתר חברת התעופה תוכלי למצוא פרטים
-
מבלי להתייחס למה שכבר נכתב:
- גז פלפל אסור גם במזוודה.
- אפשר לנעול את המזוודה עם מנעול TSA ( מוכרים בחנויות כמו למטייל), אני בכלל הפסקתי לנעול או קושר אזיקון מפלסטיק.
- בקבוק ריק לא בעיה. כפי שנכתב, בנתב”ג אפשר לקחת גם בקבוק מלא, לא בשאר השדות באירופה ובארה”ב. אפשר לשים בקבוק מים מלא במזוודה. אנו תמיד שמים אחד כדי לא להתרוצץ ולהתחיל ולחפש מים בהגיענו לארה”ב.
- באתר של אייר פראנס יש אפשרות לשלוח לעצמך אי-מייל אם הכרטיס החדש אחרי השינוים שנעשו ע”י החברה.
- צ’ק אין עושים באינטרנט במהלך 24 השעות שלפני מועד הטיסה. אפשר לבחור במושבים כבר עכשיו באתר של אייר פראנס.
-
תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד!! השינוי בטיסה הוא רק בשעה שלה (הקדימו בחצי שעה).