ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נפאל במרץ, מספר שאלות

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    11
    3467
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • סנופקין
      סנופקין נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.
      אני מתכנן להגיע בנפאל בסוף פברואר ולהתחיל את הסובב אנאפרונה ב 2-3 למרץ.

1. האם כדאי להזמין מראש חדר באכסנייה בקטמנדו ללילות שלאחר הנחיתה, או שיהיה בשפע גם כשאגיע?

2.האם למישהו יש המלצה לאכסנייה/מלון איכותי בקטמנדו - כזה שאפשר להשאיר את הציוד ולנעול את החדר ולהרגיש בטוח שהכל יהיה כשתחזור?

3.החלפת דולרים לרופי נאפלי - בשדה התעופה של קטמנדו או בטמאל? כמה מזומן כדאי לקחת לטרק?

4. קניות של ציוד ולבוש לטיולים - היכן איכותי וזול יותר, פוקרה או בקטמנדו?

5. האם יש למישהו המלצה על סוכנות טובה בקטמנדו שמספקת גם פורטרים רציניים וגם שירות בטוח להשארת חפצים שלא לוקחים לטרק? אם אני לא רוצה לעבור בפוקרה לפני הטרק אלא רק בסופו - האם אני צריך לשלם לפורטר על ההגעה מקטמנדו לבסי-סר, לתחילת הטרק?

זהו לעת עתה.
      תודה מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר תשובות
        היי סנופקין,
        1. אין צורך להזמין חדר מראש בטאמל בקטמנדו, יש שם מאות גסט האוסים.
        2. במדור 1001 טיפים, כאן באתר תמצא המלצות רבות לגסט האוסים.
        3.בשדה התעופה בקטמנדו תחליף 10-20 $ בכדי לקחת מונית לטאמל. שערי ההמרה בטאמל טובים מאלו שבשדה התעופה.
        כסף לטרק - קח איתך כ- 20 $ ליום בטרק (ברופיס ובשטרות קטנים) ובנוסף כסף רז' למקרי חירום.
        4. מחירים דומים, אין הבדלים משמעותיים.
        5.סוויסה ושי הן סוכנויות שמכירות את ההוויה הישראלית ונותנות שירות טוב ואמין, אך בנוסף אליהן יש עשרות סוכנויות טובות נוספות בטאמל. לגבי נסיעת הפורטר - כן, צריך לשלם את הוצאות הנסיעה שלו.

טיול מהנה,
        • tamonet123
          tamonet123 נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר שאלות
          הלכנו את הטרק באוקטובר האחרון- היה מעולה!
          לעניין הגסט האוס- מאוד מומלץ דווקא לצאת מהטאמל, לכיוון פאקנאג'ול. יש שם כמה וכמה גסט האוסים נהדרים, שקטים, ולגמרי לגמרי משביעי רצון (אנחנו היינו בקטמנדו גארדן האוס, ואם מתאמים איתו מראש הוא שולח לך את נהג המונית שלו לאסוף אותך בשדה התעופה. בדיעבד, נראה לי שזה יכול מאוד לעזור במניעת הלם הנחיתה בנפאל).

לגבי פורטר וסוכנויות- לונ היתה עם זה הרפתקה קטנה, ולכן אני ממליצה מאוד, שאם אתה רואה שעמוס בסוויסה ובשי, עדיף לצאת מפוקרה. שם אתה יוצא עם הפורטר שלך מהרגע הראשון, נפגש איתו ערב קודם, מתאמים עניינים וכן הלאה.
          לנו סוויסה הבטיחו שהפורטר יפגוש אותנו בבסיסהאר (שהוא יוצא מפוקרה ואנחנו מקטמנדו), וכמה לא מפתיע, לא היה שם שום פורטר... בדיעבד הכל נפתר (והכל בזכות סאם מסוויסה בפוקרה), אבל זה לא נעים לצאת ככה לטרק.

המלצתי- לנחות בקטמנדו, לקחת ישר טיסה לפוקרה משדה"ת המקומי (כ-100 דולר למיטב זכרוני), ולהתארגן שם.
          פוקרה הרבה יותר סימפטית, נעימה וכייפית מקטמנדו. ולא לפספס את הסנדביצ'ים בקפה שינקין (ד"ש לשימי).
          והמחירים בפוקרה היו קצת יותר זולים מבקטמנדו (גם גסט האוסים, גם ארוחות וגם ציוד).

אם יש עוד שאלות- אני אשמח (היה מדהים...).

בהצלחה!
          • סנופקין

נפאל במרץ, מספר תשובות
            תודה רבה על העצות והמידע Razz
            • סנופקין

נפאל במרץ, מספר שאלות
              תודה רבה Razz

תראי, נראה לי שחבל להגיע לנפאל ולא להתרשם מקטמנדו - הצפיפות והעומס בטמאל זה חלק מהחוויה.. יש לך את הלינק לאתר של הגסט האוס שהזכרת? הסיבה שאני רוצה לצאת לטרק מבלי לעבור בפוקרה מכיוון שבכל מקרה אני מתכנן לסיים שם את הטרק ולהנות ממנה ליום או יומיים ואני רוצה להיות מופתע ממנה בפעם הראשונה, שמעתי שמדהים שם. אגב, גם אם מתארגנים מפוקרה יש עדיין נסיעה לבסי סהאר, וגם אז הפורטר יכול שלא להופיע...
              לא יודע.. התלבטות..

אגב, מה באמת הכי חכם לעשות במקרה כזה - שאתה מגיע לנקודת המפגש ואין פורטר?

• OferBu
                OferBu נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר שאלות
                הכי חכם פשוט להגיע לנק' היציאה עם הפורטר.
                לדעתי כדאי לצאת לטרק מפוקרה גם מכיוון שכך אתה יכול לצאת משם ביחד עם הפורטר וגם להשאיר בפוקרה את כל הציוד שלא תרצה לקחת איתך לטרק.
                אל תוותר על קטמנדו כי היא בהחלט שווה יומיים או שלושה אבל לטרק צא מפוקרה.
                ד"א אם אתה מעוניין בהמלצה על פורטר אנחנו לקחנו מסוכנות סוויסה בפוקרה פורטר בשם בל (BAL) שאומנם לא כ"כ ידע אנגלית אבל היה מדהים! נתן לנו את השקט שלנו כשהיינו צריכים אבל מצד שני כל הזמן היה בסביבה ועזר בכל מה שהיינו צריכים.
                • יעקבס
                  יעקבס נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר שאלות
                  א אתה צודק שאין טעם להגיע לפוקרה כדי לצאת לאראונד
                  ב לא מדוייק שהמחירים בפוקרה יותר נמוכים יותר נח לעשות שם את הקניות זה נכון
                  ג לצאת מקטמנדו עם הפורטר ולא לקבוע איתו בבסיסאר ,גם אם יגידו לכם שהוא גר קרוב לבסיסאר גם אם אתם צריכים לשלם לו על הנסיעה כדי שיגיע יום קודם לקטמנדו(ראיתי כאלה שחיכו לפורטר כמה שעות)
                  ד אם הכל הישתבש ואין פורטר יש לך בדרך פורטרים שאין עליהם ערבים
                  וצריך להיות זהירים איתם לפחות בהתחלה
                  בהצלחה
                  • סיימון מישראל
                    סיימון מישראל נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר שאלות
                    אני בדיעה שרצוי, עד הכרח ,לראות ולשוחח עם הפורטר לקראת יציאה לטרק .
                    לא משנה איזה הבטחות מפזרים סוכני הנסיעות אין טוב ממראה עיניים ומשמע אוזניים . להגיע לנק' התחלת טרק ולגלות שהפורטר לא מבין אנגלית (אולי גם עיברית Razz ) לא רעיון טוב !
                    לצאת עם פורטר שלעולם לא עשה את המסלול , לא רעיון טוב !
                    לצאת עם פורטר ולגלות שהוא יוצא לאראונד עם כפכפים וגופיה , לא רעיון טוב .

לגבי ציוד , לפחות אצל סוויסה השארת ציוד בקטמנדו והוא חיכה לי בסוף הטרק במשרד בפוקרה .

טירוק מהנה .
                    5.jpg
                    5.jpg(גודל:33.05KB)

5.jpg
                    • סנופקין

נפאל במרץ, מספר שאלות
                      א. תודה על העצה.

ב.האם לצאת מפוקרה אכן מבטיח את כל הדברים הללו? לא יכול להיות מצב שגם בפוקרה יגידו שהפורטר מגיע ממקום אחר והוא יפגוש אותנו בבסיסהאר? ואז אנו חשופים בדיוק לאותם בעיות שהיינו חשופים אילו היינו עושים את זה בקטמנדו?
                      • סיימון מישראל
                        סיימון מישראל נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר שאלות
                        אין שום בעיה לארגן פורטר לטרק האראונד גם בקטמנדו וגם בפוקרה, דרך סוכני הנסיעות . אני ממליץ שתיפגש עם הפורטר המיועד , או בקטמנדו או בפוקרה ,ערב לפני היציאה לטרק ראה שהוא עונה לרצונותיך/דרישותיך ושהוא מצוייד כראוי .
                        גם אם הדבר כרוך בזה שתצטרך לשלם עליו את נסיעת האוטובוס לנק' ההתחלה של הטרק מדובר על כרטיס אוטובוס שיעלה כמה דולרים בודדים . אבל , לדעתי , זה שווה את השקט הנפשי Smile

טיול מהנה .
                        59.jpg
                        59.jpg(גודל:36.68KB)

59.jpg
                        • tamonet123
                          tamonet123 נערך לאחרונה על ידי

נפאל במרץ, מספר שאלות
                          הי,
                          אנחנו יצאנו בשיא העונה, ואיתנו (רק באותו היום) יצאו עוד 3 ואנים עם ישראלים, לא כולל אנשים אחרים וכאלה שהגיעו באוטובוסים מפוקרה.
                          יצא שהיינו כשלושה זוגות ללא פורטר, נשבזנו, כעסנו, נלחצנו (מאוד...), אבל כאן בא לידי ביטוי היתרון הגדול של סוכנות כמו סוויסה (ואני מניחה שגם שי היו עושים אותו הדבר)- הם שלחו אחרים, והם דאגו לנו, והיה שם פורטר של זוג אחר שטיפל בנו כאילו היינו החברה שלו (אגב קוראים לו הארי, והוא מקסים, והוא עובד עם סוויסה בפוקרה ומכונה שם הארי השמן. הוא לא שמן, הוא מבוגר, יודע אנגלית טובה מאוד, ועושה את הטרק מזה 20 שנה...).
                          בקיצור- יש פתרון למצב שבו הפורטר לא מגיע, אם יש סוכנות שמגבה אותך, ומתחייבת בפניך.
                          לעניין פוקרה או קטמנדו- בפוקרה אתה נפגש עם הפורטר, ואם הוא לא מגיע, לא נורא, כי לא יצאת לטרק. הבעיה שלנו היתה שסוויסה הבטיחו לנו שהוא יוצא מפוקרה ויפגוש אותנו בבסיסהאר (אנחנו הגענו מקטמנדו), וזה לא קרה. הזוגות שיצאו מפוקרה יצאו משם עם הפורטרים, והם פגשו אותם ערב קודם בסוויסה והתארגנו איתם.
                          זה לא אסון לצאת מקטמנדו.
                          אגב, לפוקרה הייתי נותנת יותר מיומיים בסוף הטרק. לא שיש שם הרבה מה לעשות (לנו היה שם מלא זמן ואפילו הלכנו למוזיאון חיילי הגורקה, אגב ממש לא מומלץ, ויותר מזכיר תצוגה בבי"ס יסודי של יום הזכרון, מאשר מוזיאון...), אבל היא כ"כ כ"כ כייפית!!!! וכשחוזרים לקטמנדו מתגעגעים אליה.
                          לגבי הגסט האוס, אפשר למצוא אותם בלונלי פלנט, עמ' 142, הטלפון שלהם הוא 4381239. אני התרשמתי שכל הגסט האוסים בפקנאג'ול הם בערך אותו הדבר, מאוד נעימים, ובלי הרעש של התאמל. מומלץ.
                          בהצלחה!!!!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון