ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

העברת כספי מקדמה לחו"ל

פורום אירופה
    12
    20
    3448
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גילץ'
      גילץ' נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

הזמנתי דירה באוסטריה לקיץ הקרוב ואני אמורה להעביר מקדמה בסך 100 יורו דרך חשבון IBAN.

כידוע, העמלות מאוד גבוהות (ניסיתי לבדוק בבנק שלי. העלות של עמלת חליפין + עמלת העברה היא 14 דולר. אך יש כאן עמלה נוספת שנקראת עמלת קורספונדנט, שהעלות שלה אינה ידועה מראש, כך שאני יכולה ליפול כאן עם עמלה גבוהה במיוחד). דרך חישוב באתר דואר ישראל ראיתי שיש שני סוגים של העברות, אחד מוזל (15 דולר אך כל שאר העמלות הן על הצד השני) והשני 28 דולר כשאני סופגת את כל העמלות.

אני רוצה שבעלי הדירה יקבלו את 100 היורו בשלמותו. לא מעוניינת באי נעימות כלשהי.

מהי הדרך הטובה והזולה ביותר מבחינת עמלות? כיצד והיכן אתם נוהגים להעביר מקדמות לחו”ל? (וזאת כשאין את ברירת הפייפאל, כרטיס אשראי, או הסכם כבוד (...) עם בעלי הדירה שמשלמים הכל במזומן בזמן ההגעה).

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נוסע מתמיד
        נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

עשי כל מאמץ אפשרי לא להעביר שום מקדמה.

מנסיוננו, אם פונים בנימוס ובאסרטיביות למארחים, ומסבירים את עניין העלויות, ומציעים לשלם הכל במזומן בהגעה, הם נענים.

אם לא, רצוי לחפש מקום אחר.

אותו דבר בעניין דרישה לחתום על חוזה כלשהו, שגם היא באה לפעמים. בשום פנים ואופן לא לחתום.

תשלום מקדמה, רק בהזמנה דרך אתר כמו בוקינג, כשמתאפשר גם ביטול בזמן סביר, ואתר ההזמנות יעמוד מאחוריכם במקרה הצורך.

בכל עימות או מחלוקת ישירות מול המארח, תהיו בנחיתות.

• PiniFru
          PiniFru נערך לאחרונה על ידי

תשלום למקום אירוח בזמן השהייה זו המצאה של BOOKING ו HOTELS. כיום כבר יש מספר רשתות שמאפשרות תשלום בזמן ההגעה למלון. 

אצל סוכנים תמיד התשלום הוא לפני האירוח. במידה וההזמנה היא ללא אפשרות ביטול החיוב הוא מיידי ובמידה וההזמנה היא עם אפשרות ביטול אז החיוב הוא ביום בו מסתיימת אפשרות הביטול.

אני בהחלט רואה לנכון לשלם למקום האירוח ברגע ההזמנה או ביום בו מסתיימת אפשרות הביטול. יחד עם זאת אני שהתשלום צריך להיות בדרך בה גם ללקוח ישנה שליטה על הכסף שלו במידה ומקום האירוח לא מכבד את העסקה.

הדרכים הנכונות להבטיח את הכסף הן פייפל וכרטיס האשראי. בהעברה בנקאית לחו”ל ישנה אפשרות לבטל את ההעברה עד סוף יום העסקים. לאחר מכן הכסף כבר לא בשליטת הלקוח.

לאחר שהוצאתי את מה שהיה על ליבי אני בהחלט ממליץ לך לא לשלם למקום אירוח בדרך בה הוא מבקש.

• דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

הגיוני שבעל דירה ירצה איזושהי הבטחת רצינות

שלא יתקע עם דירה ריקה בגלל אורח שהחלט פתאום לא להגיע.

בסדר גמור אם לא מתאים לכם הסיפור אבל אני לא חושב שבעל הדירה לא בסדר.

אגב בהעברה באירופה העמלות הרבה יותר נמוכות, בעלי הדירות בד”כ לא מודעים לעמלות של ארץ עושקת ישביה כשהם מבקשים מקדמה.

בעבר אני החלטתי להמר ושלחתי את הכסף במעטפה בדואר. בד”כ רשום אבל קרה גם בדואר רגיל. בעל (בד”כ בעלת...) הדירה שלח לי אישור קבלת הכסף במייל.

עטפתי את השטרות בנייר A4 (שלא יראו דרך המעטפה את הכסף) ושלחתי.

לשלם 25 יורו כדי להקטין את הסיכון לאובדן 100 יורו נראה לי כפוליסת ביטוח עם פרמיה הרבה יותר מידי יקרה.

זו לא המלצה אלא הדרך בה אני נהגתי ומי שמתאים לו יכול לנהוג בצורה דומה.

• okmju
              okmju נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה להוסיף שמקומות קצת יותר גדולים מצימר או חווה בודדת, הרבה פעמים דורשים מקדמה, ושם אין עם מי לדבר בשביל לבטל.

אם בגלל שזה עובדים ולא בעל הבית או מפני שזה מקום פחות גמיש מעצם גודלו.

יתרון הוא- מדיניות בייטול קבועה ובה יש בד’כ אפשרות להחזר מלוא המקדמה עד 30 יום לפני וכיו’’ב.

לדעתי זה לגיטימי לגמרי מבחינת מקום האירוח לדרוש מקדמה, האפשרות שבוקינג נותנת להזמין ללא מקדמה וללא עלות ביטול עד ממש יום לפני- היא תעלומה בעיני.

• PiniFru

זו לא בדיוק תעלומה.

בבוקינג משאירים כרטיס אשראי לביטחון.

במידה והאורחים לא הגיעו ו/או לא שילמו עבור האירוח בית העסק רשאי לחייב את הכרטיס.

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

בבוקינג- לא תמיד מתבקשים להשאיר פרטי אשראי.

ואני גם תוהה לעיתים איך בדיוק יגבו כסף מלקוח שלא מגיע, או מבטל בדקה ה-90 אם לא הושארו פרטי אשראי.

אבל לגבי השאלה איך להעביר כסף לחו”ל כאשר בעלי הבית לא מקבלים כרטיסי אשראי או פייפל ? – ורבים מהבתים המקומיים לא עובדים עם מערכות סליקה.

בהנחה שבדקתם שהבית פעיל- שחוות דעת טובות- שהוא מארח-ועדיין כמובן יש סיכונים בהגעה (אם תרצו אפרט את הסיכונים)

השאלה איך להעביר כסף מזומן

1. אופציה של העברה בנקאית בדיוק בשתי האופציות שהצגת.
                  2. אופציה שציין הדרקון- כאשר מדובר בסכום מקדמה נמוך רק כדי להפגין רצינות, והסיכון שהסכום לא יגיע אינו גדול , אני גם שלחתי בדואר (רשום).

עכשיו תלוי עד כמה הבית הוא יחודי, שתנאיו הפחות נוחים להזמנה -בכל זאת יגרמו להזמין אותו.

אישית- כשמדובר במשפחה מורחבת, או בית מיוחד, או מחיר טוב במיוחד- אני “בולעת את הצפרדע” ומשלמת את 28$ הנוספים להעברה בנקאית.

(בתנאי שלא יהיו העברות כספים של שלש פעימות וכו).

• dyarok
                    dyarok נערך לאחרונה על ידי

לאחרונה גם אני קיבלתי קנס על מהירות בהולנד, סכום הקנס היה יחסית נמוך

(48 euro) ולא ניתן לשלם בכרטיס אשראי אלא רק בהעברה בנקאית.

סיבוב בנקים העלה שבסכומים קטנים אכן העמלות גבוהות מאד ולא פרופורציונליות לגובה התשלום.

לתועלת הציבור הנה הממצאים:

בנק הפועלים: עמלת מינימום 20$

בנק יהב: כ- 25$

בנק דיסקונט: 26.5$ (עמלת מינימום)

בנק הדואר: 28$

• PiniFru

בבנק יהב עמלת המינימום היא 20$.

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה להזכיר לכולם שעמלה של 25 דולר אולי נשמעת מאד גבוה (בייחוד אם התשלום הוא רק 50 או 100 דולר). אבל בסופו של דבר זה עדיין “רק” 100 ש”ח.

לא מעט, אבל לא  בהכרח סכום אסטרונומי.

הצימר מצא חן בעיניכם? ואם המחיר שלו (לכל התקופה) היה יקר יותר ב-100 ש”ח עדיין הייתם רוצים אותו?

אגב, משלוח מזומן בדואר דורש:

1. הצטיידות במזומן בסכום הדרוש. גם אם “במקרה” יש לנו שאריות של אירו במגירה אז זה לא בהכרח בצירוף השטרות הנכון. ואם לא בכלל צריך לרוץ לחלפן. ואם המטבע הוא לא דולר/אירו וזו מדינה שעוד לא נסענו אליה סביר שאין לנו מטבע כזה זמין.
                        2. הגעה לדואר
                        3. תשלום של סביבות 8-20 ש”ח (תלוי לאן והאם רשום או לא)

אז ברור שלשלם לדואר 15 ש”ח לבול זה יותר זול מלשלם לבנק או לדואר 100 ש"ח. אבל סביר שמול הבנק נוכל להתנהל באינטרנט / טלפון / פקס בלי לצאת מהבית, בעוד שכולנו יודעים מה מצב התורים בסניפי הדואר…

אז לפעמים שווה לבלוע את הצפרדע ולשלם עוד 80 ש"ח עמלה בשביל הנוחות

כל זה לא התייחס בכלל לשאלה על תשלום מקדמה שלא תוחזר, אמינות וכו’. זה דיון אחר לגמרי. אני מתייחס רק לסוגיית העמלה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • xfwind
                          xfwind נערך לאחרונה על ידי

העברנו פעם מקדמה לגרמניה עם עלויות יקרות כנ"ל

תוך כדי הארוח – המארחים הנפלאים עשו לנו הנחה לאחר שהסברנו להם את העלויות שהיו וגם צ’יפרו אותנו ברוחב לב.

קתולים אדוקים מאובראמרגאו….

• okmju
                            okmju נערך לאחרונה על ידי

התעלומה בעיני היא עצם הנכונות של מקום האירוח לבטל יום לפני ללא עמלה כלשהי

• ran222
                              ran222 נערך לאחרונה על ידי

יש גם אפשרות להוציא צ’ק בנקאי במט”ח ולשלוח אותו בדואר. כך ניתן לעקוב אחרי המשלוח ולבטל את הצ’ק במידה והוא אבד/לא הגיע ליעדו

עמלות הוצאת צ’ק בנקאי במט”ח למיטב ידיעתי הן באיזור ה8-12 דולר ונמוכות מעלות מינימום של העברה בנקאית (שכפי שנרשם כאן הינה בערך 20 דולר מינימום במידה ומשלמים עם אופציית OUR בעמלות, שאומרת שהמשלם לוקח על עצמו גם את עמלות  בנק המוטב)

• dyarok
                                dyarok נערך לאחרונה על ידי

פיני:

בבנק יהב העמלה היא 20$ אבל יש גם עמלת המרה בסך כ- 22 ש”ח כך שבסוף יוצא כ- 25$ (סיכמתי את כל הסכום...)

• PiniFru

את המרת המטבע אכן לא חישבתי.

תודה על התיקון.

• גילץ'
                                    גילץ' נערך לאחרונה על ידי

אוקי…. מעדכנת שהכל הסתיים לטובה מבחינתי. פניתי שוב לבעלת הצימר הנחמדה והסברתי בנימוס רב את העלויות הגבוהות. היא אישרה לי לשלם הכל בזמן ההגעה. 

אבל, תמיד טוב לדעת כיצד לנהוג במקרה של דרישה לתשלום מקדמה, כשאין אפשרות לשלם דרך פייפאל או כרטיס אשראי, והבקשה לתשלום מקדמה בהחלט לגיטימית מצד המארח.

אגב את ההזמנה עשיתי ישירות מול המארחת, כשפניתי אליה לבירור פרטים שלא היו ברורים לי בבוקינג, וגם קיבלתי הצעה משמעותית טובה יותר מבוקינג (הבדל של 100 יורו, כשבבוקינג ההתנייה היא בתשלום מראש של כל הסכום, אך עם אופציות לביטול).

אז, סוף טוב הכל טוב, ותמיד שווה לפנות לבעלי הצימרים לביטול המקדמה. זה יותר קל משחשבתי.

תודה לכולם וסופ”ש נעים!

• נוסע מתמיד
                                      נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

כמו שכתבתי כבר בהתחלת השרשור…

מנסיון רב שנים, כמעט תמיד זה עובד כך.

• עמיחי13
                                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

שמח שהכל הסתדר.

למען מי שקורא את השירשור – אז אחרי בדיקות שעשיתי בעבר, אני העברתי מקדמות לבעלי צימרים דרך פייפאל. זוהי הדרך הזולה ביותר בסכומים נמוכים. העמלה היא לא קבועה אלא ביחס לסכום, כמדומני בערך 3%.

כלומר כדי להעביר 100 אירו אתם מעבירים לבעל הצימר בפייפאל כ 103 אירו (שיורד מהחשבון שלכם) והם מקבלים לחשבון שלהם כ100 אירו (על ההפרשים הקטנים אפשר להתחשבן כבר במקום).

• PiniFru

העמלה בפייפל היא 3.4% + 1.20 מהמטבע ששולם.

כלומר, עבור 100 יורו העמלה תהיה 3.4 יורו (3.4%) + 1.20 יורו. סה”כ 4.6 יורו.

• מירה ד 0
                                            מירה ד 0 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עשינו העברה בנקאית לבנק בגרמניה  עבור השכרת יכטה  (לא הייתה שום אפשרות אחרת)  ,  פעם ראשונה דרך הבנק , עבור תשלום של 700 יורו , שילמנו בבנק 250 שקל עמלה!

בפעם השניה עשינו זאת דרך חנות CHANGE  שעושים  בה גם העברות בנקאיות

ועבור החצי השני , 700 יורו  , שילמנו עמלה של 30 שקל בלבד!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון