טיסה עם הציוד - משקל עודף
-
רציתי לשאול אם יש מישהו שכבר חזר ולקח איתו את הציוד השנה...
מנסיון בשנים קודמות - לא הייתה לי אף פעם בעיה לקחת את הסנובורד ולמסור אותו ככבודה חריגה. לא התבקשתי לשלם משקל עודף או כל תשלום נוסף אחר.
אמרו לי שהשנה החברות מנסות למצא שלל סיבות לגבות כסף נוסף מהלקוחות וכן ייתכן שיבקשו ממני לשלם תשלום נוסף עבור הציוד.
האם זה קרה למישהו השנה?
אני אמורה לצאת עם סאן-דור ביום ראשון הקרוב לז'נבה (בדרך לואל דיזר
).
-
טיסה עם הציוד - משקל עודףסאנדור הכי גרועים.
ארקיע וישרא-איר לא שוקלים את מגלשי הסקי.
אני עוד לא נסעתי השנה (בעזרת השם זלבך ביום שבת הקרוב), ועכשיו שאסע עם סאנדור החוכמולוגים, אני מנסה להיערך כדי לא ליפול שוב כמו בפעם שעברה.
הם שוקלים "הכל" - כולל מגלשי הסקי והנעליים - שפעם אמרו לי לשים במטען חורג, ולבוא לשקול רק את המזווזה.
בקיצור - בפעם האחרונה הם שקלו לי אזה 27 קילו, אבל מותר עשרים, אז התמקחתי איתם, ושילמתי על 3 ק"ע מיותרים (הערך 22 דולר לקילו)
מחרתיים אני הולך לקחת כמה שפחות ציוד, ואת נעלי הסקי אני שם בתיק צד , כי ה- 6 ק"ג של זה - זה בדיוק מה שיטה את הכף.
אני רק מתפלל שלא יבקשו לשקול גם את תיק הצד...
רק שנגלוש בכיף
-
טיסה עם הציוד - משקל עודףכל אחד והסיפור שלו,
אני דווקא טסתי בשנה שעברה פעמיים עם סאנדור ולא עשו לי שום בעייה (לא זוכר אם שקלו את הציוד או לא, אבל לא עשו שום בעייה).
לגבי תיק צד, אם אינני טועה, מותר עד 8 ק"ג - אבל יש מגבלת גודל.
לי דווקא אל-על עשו תרגיל כזה לפני שנתיים (ועוד רק בחזור). אגב, N29, גם לי הם אמרו אז "נעשה לך מחיר מבצע, תשלם רק על 3 ק"ג - 100 יורו" ואז באמת לקחתי את הנעליים ביד.
התחום של המשקל הוא די אפור בחברות הישראליות. אני חייב לציין לטובה את SWISS ו-AUSTRIAN שכחברות שמייצגות מדינות אשר "חיות" מתיירות חורף הן בעלות מדיניות מוצהרת של הטסת ציוד סקי\סנובורד בחינם (סט אחד לנוסע).
מצורף קישור לעמוד הרלוונטי באתר SWISS -
טיסה עם הציוד - משקל עודף- החוקים באל על וסאן דורבדקתי לך את הנושא עם התחנה של אל על והחוקים הם כדלקמן:
סאן דור שהיא טיסת סקי (ז'נבה זה נחשב) מותר 30 קילו לבן אדם כולל הציוד סקי כך שאין לך בעיה.
בטיסת אל על לסקי- מותר עד 23 קילו לבן אדם כולל הציוד, כאשר על כל קילו נוסף משלמים 3$ ולא 15$. -
טיסה עם הציוד - משקל עודף- החוקים באל על וסאן דוראל על יצאה במבצע הטסת ציוד סקי בחינם.
אנו טסנו בינואר עם אל על למילנו. היינו עם שתי מיזוודות גדושות +נעלי ומגלשי סקי. אינני זוכר את המשקל ואכן לא נתבקשנו לשלם.
מצורף הקישור. -
טיסה עם הציוד - משקל עודףתודה רבה
-
טיסה עם הציוד - משקל עודףטסתי השנה עם סאן-דור עם ציוד סקי בתוספת למזוודות עמוסות מעל 20 ק"ג לאדם ולא הייתה שום בעיה בנושא, להיפך הם בפירוש אמרו שאין חיוב של ציוד סקי. אז למה להשמיץ כשלא צריך. הטיסה הייתה נהדרת עם מטוס אל-על חדיש. שירות אל על מלא (בשבת) . הרבה יותר טוב מטיסות דומות שטסתי עם סוויס או אוסטריאן. -
כל עוד לא שוקלים משקל עודף של הנוסע - אני מסודר -
כל עוד לא שוקלים משקל עודף של הנוסע - אני מסודרבאלאיטליה שילמתי השנה 30 יורו על ציוד סקי במינכן בדרך חזרה לישראל לעומת הטיסה הלוך שלא ביקשו. מה שקצת הוריד את רוע הגזרה היה להכניס ציוד של חבר שלי לאותו תיק (מצריך תיק יעודי עם 2 פאוצ'ים) וכך לשלם 30 יורו רק פעם אחת ולא פעמיים.
איך שאני הבנתי את העניין, זה שדווקא עם החברות הסדירות הארופאיות קצת יותר קשה להתמקח (לעומת טיסת צ'רטר יעודית לסקי), הדלפק הוא דלפק משותף לכמה חברות (אליטליה, איר פראנס, klm) והפקידה לא ממש מרגישה מחוייבת לדאוג לשביאות רצונו של הלקוח (ומכאן אולי הבעיה הענקית של חברות התעופה שממש במצב של פשיטת רגל).
בקיצור, עם אל על וצ'רטרים ישראלים קצת יותר סיכוי לצאת בשלום, הם דוברים את שפתנו ומנסים לעזור, כך גם בנתב"ג - הם משלנו. במינכן הם די בוקים, כך שיש מצב לשלם עבור הציוד. -
טיסה עם הציוד - משקל עודףנסעתי וחזרתי פעמיים העונה עם סאן דור ולא היו כל בעיות משקל לא לי עצמי ולא נתקלתי בתופעה זו. -
טיסה עם הציוד - משקל עודףחזרתי השבת ולא היו לי בעיות ולא ראיתי שלאחרים.למרות שגם לנו הם שקלו את הציוד! -
טיסה עם הציוד - משקל עודף- החוקים באל על וסאן דורטסתי השנה פעמים עם סנדור בדצמבר דרך סקי דיל לאיטליה ושבוע שעבר לגנבה דרך קלאב מד. שתי הטיסות היו חכורות רק לגולשי סקי. טסתי בשתיהן עם ציוד מלא ובשקילה רק התיק שקל 25 קג ובתוספת המגלשיים מעל 30 קג. בצק אין אפילו לא הנידו עפעף.
לגבי הטיסה עצמה בטיסה בדצמבר המטוס היה 757 עם מושבי ביזנס ואני זכיתי לשבת שם כך שאין טענות. לגבי הטיסה האחרונה בשבוע שעבר - קופסת גפרורים יותר מרווחת מהמטוס - למרות שהטיסה לא היתה מלאה לאנשים לא היה מקום לשים את תיקי היד שלהם בגלל הציוד הנלווה - מעילים וכו'.
בכל מקרה אני גולש וותיק מעל 10 שנים וטסתי בכל חברות התעופה הישראליות ומעולם לא נדרשתי לשלם על משקל עודף בטיסות סקי בחורף.
טיפ - למקרה הצורך אני תמיד לוקח איתי למטוס את הנעליים . -
טיסה עם הציוד - משקל עודף- החוקים באל על וסאן דור1. תמיד להרים טלפון לחברה (לא לסוכן) ולשאול לגבי עלות של טיסה עם ציוד גלישה. אם אומרים שזה עולה כסף להגיד תודה, לא מתאים לי לטוס איתכם ולסיים את השיחה. גם אם בסופו של דבר תזמינו כרטיסים מאותה חברה, לא לעשות את זה בשיחה שבה אתם מגלים שזה עולה כסף. אם חברות הטיסה יקבלו את הרושם שהן מפסידות הרבה הזמנות בגלל שהמדיניות הרשמית שלהן היא לגבות כסף על ציוד גלישה זה יעודד אותן לשנות את המדיניות.
2. אם אני הייתי חברת תעופה והייתי צריך להחליט מה המדיניות הכי רווחית עבורי לגבי משקל עודף הייתי מעלים עין ברוב המקרים אבל מידי פעם מתעקש לקחת כסף. באופן הזה האופטימיות הטבעית של האנשים תגרום להם להניח שגם בפעם הבאה יהיה להם מזל ועדיף להסתכן מאשר לשלם קצת יותר לחברה שלא עושה בעיות וככה אני אוכל גם למכור להם כרטיס במחיר זול וגם לקחת מהם עוד כסף (והרבה)על משקל עודף בלי שתהיה להם היכולת להתמקח או להשוות מחירים. מסקנה - זה שלא לקחו מכם כסף בפעמים הקודמות לא אומר שאפשר לסמוך על זה.
3. אם מבקשים מכם לשלם, לנהל מלחמת התשה עיקשת, להודיע להם שאתם תעלו למטוס עם נעלי סקי, ולהתחיל להעביר מה שיותר משקל מהמטען לתיק יד ואליכם. יש מגבלת משקל על תיק היד אבל אף אחד לא שוקל את הבגדים שאתם לובשים, הגוגלס שעליכם, הכובע/קסדה וכו'. מעדויות של חברים בפורום שניסו את השיטה כשרואים שאתם באמת מוכנים לעלות למטוס עם נעלי סקי, מוותרים על תשלום.