קונקשיין באדיס אבבה
-
מצאתי טיסה למזרח לבנגקוק דרך אדיס אבבה קונקשיין של 10 שעות הטיסה עולה 527 דולר (סוף אוגוסט) כמה זה הגיוני?מסוכן?מצדיק את המחיר?מה עושים שם 10 שעות?אשמח לדעות של אנשים.
-
כמובן ששוה את המחיר
בזמן ההמתנה באדיס, אתיופיאן בדרך כלל נותנת מנוסע מלון וארוחה (או שתיים) בהתאם לנסיבות. (בקש מהסוכן שיארגן לך ואוצ’רים מראש)
שים לב: בהגיעך לבנקוק מאדיס, השלטונות יבקשו לראות את ‘הפנקס הצהוב’ שבו יש הוכחת חיסון למחלת הקדחת הצהובה !
-
מזה הפנקס הצהוב? מאיפה אני מביא דבר כזה?
-
ממרפאת מטיילים שבה אתה תקבל את החיסון. (לא בחינם)
אחרת…. ישכיבו אותך על ספסל בשדה התעופה בבנקוק בכדי לתת לך את החיסון שם. גם יעךה לך כפול מאשר בארץ וגם תבזבז כ4 שעות בשדה להשלמת הפרוצדורה.
-
אגב קראתי לא מזמן באיזה עיתון והופיע גם בפייס שחברת התעופה מארגנת לאלו שיוצאים בטיסת בוקר(כמוך ) סיור בעיר עם ארוחה במסעדה עם הופעת פולקלור על חשבונה.
שווה בדיקה.
-
נסעתי לפני הרבה שנים עם החברה האתיופית למזרח אפריקה. היה בסדר גמור. האוכל במטוס לא היה מוצלח, אבל חוץ מזה השירות היה מצוין, היתה עמידה בזמנים, היה יותר מקום לרגליים מחלק מהחברות האחרות, ומכיוון שהיה בהלוך הפרש גדול בין הטיסות שלנו קיבלנו על חשבונם מלון, ארוחות וסידורי ויזה.“מסוכן”? למה שיהיה מסוכן? אתה גם לא יוצא בכלל מהשדה (והסתובבנו קצת באדיס, לא התרשמנו שהיא מסוכנת בשעות היום באופן מיוחד). השדה נראה כמו כל שדה מערבי אחר.
לגבי האם מקבלים מלון או סיור וכו’ – זה רק אם המרווחים בין הטיסות הם מעל מספר שעות מסוים ושאר פרמטרים. אוכל לומר שאם יש דבר כזה, הם מיידעים אותך בעצמם.
חשוב לשים לב: אם אתה עושה חיסונים למזרח לא צריך קדחת צהובה לדעתי, אבל אם היית באתיופיה יכולים לדרוש ממך בהגעה למזרח להראות שעשית חיסון (להציג פנקס חיסונים רשמי שצבעו לרוב צהוב שמקבלים כשעושים חיסונים). כדאי לברר את זה עם מרפאת מטיילים מה בדיוק אומר החוק, ואם צריך להוסיף תשלום כדי לקבל את הזריקה הנ”ל.
-
אני פשוט צריך להגיד כשאני עושה חיסונים שאני עובר באדיס אבבה בדרך למזרח והם דואגים לכל החיסונים שצריך?!מביאים לי פנקס עם הכל?
-
מציע לך לבדוק אופציות אחרות באותו סדר גודל מחיר ועם קונקשן סביר. לדוגמה: אירופלוט הרוסים, אוזבקיסטן וגם ג’ורדניאן (במחיר מבצע מעת לעת) וללא צורך בחיסון. שדה התעופה באדיס אינו דומה לשדה מערבי, די עלוב והנוף האנושי רחוק מאד ממערבי
-
“הנוף האנושי רחוק מאוד ממערבי”? בניגוד ל… נגיד, המזרח הרחוק, שכל אוכלוסייתו נראית הכי אירופאית שיש?... -
אתה צריך ללכת למרפאת מטיילים (או שרופא הקופה שלך יתן לך הפנייה) ושם, במרפאה, תקבל את כל היעוץ המתאים.
זריקת קדחת-צהובה, תקפה לעשר שנים ואם לא תצטרך אותה היום, כנראה שתזדקק לה לטיול הבא שלך.
בנוסף, יתכן שימליצו לך על קבלת חיסונים נוספים. (למשל חיסון נגד הפטיטיס)
הרופאים במרפאות אלו מתמחים בנושא ויתנו לך המלצה מניסיון של עשרות שנים במה רצוי שתתחסן ומה ‘מיותר’
אגב: החוק הבי”ל, מחייב רק להתחסן כנגד מחלת הקדחת הצהובה. כל השאר הוא ‘בונוס’ (שעולה כסף כמובן)
תרצה, תתחסן, לא תרצה, אף אחד לא מכריח אותך. אם (כתוצאה מהחלטתך) תחלה בזמן הטיול או לא, זה יהיה עניינך הפרטי לגמרי והוא ינבע רק ממה שהחלטת (או לא) לעשות.
-
“השדה נראה כמו כל שדה מערבי אחר” כך כתבת. ציינת גם שהיית שם לפני הרבה שנים. תרשה לי לעדכן מביקור בשדה לפני מספר חודשים, לא נמצא כל דמיון למערבי.
הטרמינל קטן מאד והמוני, לא נעים לשהות בו ואין יותר מדי מה לעשות .מי גשמים חדרו מבעד לגג באולם ההמתנה, במספר מוקדים.
השירותים, דוחים והמוניים.דיוטי פרי? בדיחה. 2-3 חנויות קטנות, בשמים (זולים), אלכוהול וסיגריות וזהו. בטיסה לארץ, הביטחון הישראלי לא סומך על רכישות בדיוטי פרי ולא ניתן להעלות נוזלים, בכבודת היד.
בית קפה? לא ממש, יש משהו שמזכיר עם שתייה קלה וחמה. על מזון, אל תבנה.
וואיפיי, רק באזור בית הקפה ניתן בקושי להתחבר עם סיסמא של המקום.
הנוף האנושי- ריבוי של מוסלמים , רעלות וכד’…..לא מפחיד, אבל גם לא מרנין ובטח לא מערבי.
לא רואה איך מעבירים שם קונקשן ארוך, יותר משעתיים-שלוש.
-
לפני שנתיים היה לי קונקשן באדיס אבבה. ההוראות לגבי חיסון נגד שפעת צהובה משתנות חדשות לבקרים.
כשאני עברתי דרך אתיופיה ולא יוצאים מהשדה אין צורך בחיסון. בתנאי שהשהות פחות מ12 שעות.
מרפאת המטיילים לא ידעו את זה. אני הבאתי להם תדפיס הוראות משרד הבריאות האתיופי. האם זה תפקידי????
אחרית דבר
ממליץ לך להכנס לאתר משרד הבריאות האתיופי ותראה אם אתה נופל בקטגוריה הזו. אם אתה לא נופל בקטגוריה הזו ואתה חושש מה תאילנדים, תציג בפניהם את כרטיס הטיסה והוראות משרד הבריאות.
אני התאכזבתי ממרפאת המטיילים. קניתי מלרון במאות שקלים להודו. פגשתי שלשה רופאים בהודו שלא נטלו מלרון. כתבתי טיפ על כך. הגעתי למסקנה שהן משווקים תרופות כמו בסופר. כתבי טיפ מפורט ״מלרון כן או לא״. למען גילוי נאות אינני רופא ואין לי כל השכלה רפואית.