ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ציוד לטיול

פורום דרום אמריקה
    6
    9
    3787
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דניאל סטופל
      דניאל סטופל נערך לאחרונה על ידי

מתכנן לטוס באמצע מרץ לארגנטינה להתחיל את הטיול ולעלות משם צפונה עד למקסיקו. עכשיו האם כדאי לי לקנות ציוד לטיול פה בארץ או אפשרי גם וזול יותר לקנות שם?

לעוד טיפים בלי קשר אני אשמח מאד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איתי א.
        איתי א. נערך לאחרונה על ידי

הדעות מעט חלוקות, אבל לדעתי האישית אין מה לחכות לקנות שם. הדברים הטובים עולים כאן ושם אותו הדבר ואת הזיופים והדברים הגרועים אתה בכל מקרה לא רוצה, אז...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • .Doron
          .Doron נערך לאחרונה על ידי

מה לא טוב בציוד המזוייף בדרום אמריקה , נפאל  וכדומה ?

הציוד שם לא פחות טוב מהציוד של WILDCAT שמוכרים בישראל .

אותו מפעל סיני מיצר את כל הציוד הזה , או מפעל זהה באיכות .

בישראל הוא פשוט ישלם פי 4 מבכל מקום אחר .

• amir_sapir
            amir_sapir נערך לאחרונה על ידי

דורון, אתה טועה.

נכון, יש דברים מזוייפים באיכות לא רעה. אבל יש גם כאלה באיכות מאוד רעה.

וזה בכלל לא משנה מאיזה מפעל הדברים יוצאים, יכולים לצאת בדיוק מאותו מפעל גם מוצרים של מותגים באיכות מאוד גבוהה וגם מוצרים באיכות נמוכה ביותר.

העניין הוא שאתה לא באמת יודע מה אתה קונה כשאתה קונה דברים מזוייפים. 

אני לא טוען שחייבים לקנות הכל הכי טוב. בדברים מסויימים זה סביר לקנות זיופים, בדברים אחרים לא כ”כ. 

• איתי א.
              איתי א. נערך לאחרונה על ידי

מסכים לגמרי עם אמיר. יש דברים שפשוט מחיר הטעות בהם לא שווה את זה. מדובר בעיקר בתיק גב ובנעליים, ואם מתכננים טרקים רציניים אז גם אוהל ושק”ש. אם הכפפות מזוייפות והן אולי לא סוף הדרך אני מסכים שזה לא נורא.

אתן דוגמא אישית שאכן קרתה לי – קניתי מעיל גשם בזול יחסית בחנות בפרו והייתי בטוח שעשיתי את עסקת חיי, ובסה”כ רוב הזמן הוא אכן עצר גשמים. עם זאת, בכל אחת מהפעמים שנקלעתי לגשמים רציניים ורצופים חלק מהמים חלחלו פנימה. זה מקרה קלאסי של ציוד מזויף – יעבוד לא רע, חוץ מב-10-20% מקרי קצה שקורים כמה פעמים בטיול.

ומילה אחרונה – ציוד מזויף זול יש בפרו או בוליביה, בארגנטינה (שאליה הבחור נוסע) אין ממש עניין של ציוד מזויף, אלא בעיקר חנויות טיולים עם ציוד מקורי וממש ממש לא זול

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

נעלי טרקים בכל מקרה צריכות להיות בשימוש בשלושת השבועות שלפני הטרק הראשון שעושים איתן. לא ישר נועלים וקופצים לטרק, אחרת זה עלול לכאוב. לכן עדיף לקנות מראש. ותרמיל גב – נו, תסעו לארגנטינה עם שקיות?

• ניתאי א
                  ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

עדיף לקנות ציוד בארץ,

להתחיל לשבור את הראש בתחילת הטיול, לשבור שיניים בשפה לא חדשה, בזבוז זמן. והמחירים בארגנטינה לא תמיד יותר משתלמים מבארץ.

ניתן למצוא בארץ ציוד מקורי מצויין ולא לשבור את הקופת חזיר. רק צריך לחפש.

• .Doron
                    .Doron נערך לאחרונה על ידי

בקשר לזה שכתבת שיש ציוד מקורי במחירים סבירים בארץ ,

כשרציתי לקנות נעלי טרקים של סקרפה , טלפנתי לכמה חנויות שפרסמו שהן מוכרות נעליים כאלה .  כל החנויות אמרו שאין להן את הנעליים במלאי .

אני צריך להזמין , הן יביאו את הנעליים ורק אז אוכל למדוד .

זה לא נראה לי הגיוני , אז התקשרתי ליבואן של נעלי סקרפה בארץ (הוא גם היבואן של תיקי גרגורי) ושאלתי אותו אם אפשר לבוא אליו ולרכוש נעליים .

הוא אמר שהוא לא מוכר ליחידים (רק לחנויות), אבל אמר לי שיש מבצע בחנות בירושליים במחיר טוב מאוד . (הוא אמר שהמחיר אפילו זול ממה שהוא מוכר) .

נסעתי לחנות בירושליים , וקניתי את הנעליים במחיר של 750 ש”ח במקום 1,100 ש”ח (נכון ללפני 4 שנים) . לא בטוח שזה יתאים למי שגר רחוק מהחנות ואין לו רכב מפעל שמנטרל את מחיר הנסיעה מהמשוואה (חוץ מהזמן, שגם זמן שווה כסף) .

מה שאני רוצה להגיד בכל הסיפור הארוך הזה, הוא שצריך לחפש איזו חנות עושה מבצע בתקופה שרוצים לקנות ציוד ספציפי .

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

אפשר פשוט להגיע לחנות ולמדוד כמה מהנעליים הקיימות. למעט אם יש בעיה מיוחדת, אין טעם להינעל על מותג ספציפי – כל עוד זה פירמה טובה, צריך לראות מה יושב טוב על הרגל האישית שלך, ומה נוח לך. זה שמישהו יגיד לי שסקרפה נפלאים ונוחים לו לא אומר שזה יהיה נוח לי, גם אם הנעל איכותית. כשמוצאים מה טוב, אפשר להסתכל על מחירים ולהשוות או לחכות למבצע.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון