טפים בקרוז
-
שלום!
קראתי הרבה על כל נושא הקרוזים אבל יש משהו שאני לא ממש בטוחה לגביו והוא נושא הטיפים : הבנתי כי יש לשלם 10 דולר לאדם (בין אם מדובר במבוגר,ילד או תינוק) לכל יום. האם זה נכון ??? אם כך אז זה זה מסתכם ב350$ למשפחה של 5 לשבוע...
כיצד מתבצע החיוב (האם הוא מתבצע אוטומטית) ? והאם חייבים לשלם זאת (גם עבור ילדים ותינוקות?)או שזה נתון לבחירת האורח?
ושאלה נוספת : איזה חשמל יש בחדרים ? אני רוצה להביא עימי מכשיר חשמלי ואני לא יודעת אם זה יתאים.
תודה רבה! -
טיפים בקרוזוכך היה בקרוז שלנו, בקרניבל:
כן, קוראים לזה טיפ אבל זה לא בדיוק. צריך להתייחס לזה כאל חלק מהתשלום.
החיוב הוא אוטומטי, על האניה (אלא אם שילמתם מראש בהזמנה וזה בדרך כלל לא קורה).
ה 10$ לאורח שאתם משלמים מתחלקים בין הצוות שמשרת אותכם ומגיע ישירות כתוספת למשכורותו של האדם, זה לא אקראי. יש פרוט של החלוקה באתר של קרניבל. זה משהו כמו 3.5 $ למלצר האישי, 3$ לשרת של החדר וכו'.
כולם משלמים, בכל גיל. אנחנו היינו 6 נפשות ושילמנו 420$...
ניתן לגשת לדסק ולבטל את התשלום, כולו או חלקו עם הסבר מדוע עשית זאת ומה קרה. מאד לא מקובל לעשות זאת. אם לא תתנו טיפ זה יורד ישירות ממשכורתו של אדם מסוים.העובדים על האניה מרוויחים שכר מינימום ומגיעים ממקומות דלי הכנסה- פיליפינים, אינדונזיה ועוד. בסופו של דבר רוב האנשים נותנים טיפ נוסף לטיפ החובה- השירות נפלא, אתה רואה כמה קשה הם עובדים והלב נקרע.
האמריקאים נותנים טיפ גם לאחראי על חדר האוכל- יש מעטפה מיוחדת לזה ביום הלפני אחרון. אנחנו לא נתנו.
יש עשרות עמודי דיונים על זה בפורומים הבינלאומיים.
לגבי החשמל- חשמל עם שקע אמריקאי. להביא מפצל עם מתאם כי יש הרבה דברים לטעינה (מצלמה, מכשירי קשר, סלולרי) ושקעים בודדים
-
טיפים בקרוזאני לא הייתי עם משפחתי בקרוזים שעשיתי ולכן זה לא יצא סכום משמעותי כל כך.עם זאת,כמדומני שבקרוז הראשון,כקבוצה שילמנו חלק מהטיפ אבל נתנו ישירות למלצרים הקבועים שלנו ולחדרנית כמעט מידי יום.בסה"כ זה יצא יותר אבל הרגשנו שאנו נותנים למי שהיה חשוב לנו לתת וגם את המשרתים הסמויים לא קיפחנו. -
טיפים בקרוזהחיוב של 10 דולר לאדם ליום הוא המלצה ואינו חובה. ברוב החברות הוא אוטומטי אלא אם מבקשים אחרת.
אפשר יותר, אפשר פחות, אפשר בכלל לא. לא מקשים בשאלות.
אבל כפי ש- jamjam כתבה, השירות שתקבלו הוא כ"כ נפלא (מעל לכל שירות שאי פעם קבלתם גם במקומות המפוארים ביותר) כך שממש לא תרשו לעצמכם לא לשלם את הטיפים. יותר מכך, תרגישו שמגיע למלצרים והחדרנים ושאר הצוות הרבה יותר.
אני תמיד מביאה איתי גם גלויות של תודה (מלמטייל) ומזכרות קטנות מהארץ (חמסות וכד') ונותנת לעובדים בערב האחרון. הם כ"כ נפלאים שממש קשה להפרד מהם. הלוואי שאפשר היה לקחת אותם הביתה.
בקיצור, אני ממליצה לשלם על כל אחד ללא היסוס, אלא אם תחושו שלא קבלתם את השירות הראוי (מה שלדעתי אין סיכוי שיקרה). -
טיפים בקרוזהנה, מצאתי את הקישור.
אני ממש מכירה את ההרגשה- לפני הקרוז שלנו אפילו שאלתי שאלה כזו באחד הפורומים של קרניבל. זה נראה מוזר שמחייבים אותך מראש על משהו שאתה אמור לבחור לעשות.
לאחר מעשה אני חושבת שהמפתח הוא בשינוי צורת החשיבה- זה חלק ממחיר הכרטיס, רק שהפעם הוא הולך באמת למטרה טובה ומוצדקת, היישר לכיסו של מי שטרח למענכם.
איזה כיף לכם שאתם נוסעים לקרוז!!! -
טיפים בקרוזתודה על כל התגובות!
אני חלילה לא מתכוונת לגזול משכרו של אף עובד (כי כפי שנכתב הטיפ מהווה חלק ישיר משכרו) רק רציתי לוודא זאת כיוון שהסכום נראה לי גבוה ובמיוחד היה לי מוזר כי יש לשלם גם עבור תינוקות וילדים.
אבל זה המצב,אז נשלם
-
טיפים בקרוזמסכימה עם כל מילה של jamjam. גם אנחנו היינו בקרניבל ספיריט.
מכיוון שאכלנו ארוחות ערב במסעדה אז שילמנו גם טיפ למלצר שלנו.
וגם טיפ קטן לחדרן שלנו. למשל בשרותים כתוב שאם רוצים להחליף מגבות-פשוט להשאיר אותן על הרצפה לאחר המקלחת . קמנו בבוקר , עשינו מקלחת, וכשחזרנו מארוחת הבוקר כבר המיטות היו מסודרות והיו מגבות נקיות. ותראו בתמונה מה מצאנו על המיטות כשחזרנו לאוניה אחרי סיורי החוף כל יום-יצירה חדשה.
אז באמת מגיע להם כל טיפ.
תהנו - איזה כיף לכם.
ולאן אתם שטים?
-
טיפים בקרוזאנחנו אמורים לשוט בקרניבל ולור לאיים הקריביים המערביים.
מה שבטוח זה שיהיה חם ומגניב ...בגלל שאנחנו נוסעים באוגוסט בטוח שיהיה חם
-
טיפים בקרוזג'וי, אנו אמורים לעשות בדיוק את השייט הזה באותה אניה באפריל, כך שאוכל לתת לך טיפים מפורטים כשנשוב,
רויטל -
טיפים בקרוזתודה רבה!
אני סקרנית לשמוע מידע על הקרוז
קראתי כמה ביקורת מהפורומים הזרים וחלקם טובות מאוד וחלקם פחות....
אם אינני טועה את זו ששאלת לגבי ניידות באורלנדו ללא רכב, ואני חושבת שלבסוף השתכנעת לשכור רכב. אני חושבת שזו החלטה נבונה.
אפשר לשאול מה ההרכב המשפחתי בטיול הזה ?